Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie z alkoholikiem

alfa36

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daga - w takim kontekście to TY w tej ezoteryce robisz :lol: '

moje wypowiedzi zawsze są jasne , konkretne , niedwuznaczne i na temat ....

w przeciwieństwie do wypowiedzi Twoich , lumpa i mariankossy ....

a to co zrobili z tego wątku - przechodzi ludzkie pojęcie .... pogratulować głupoty i braku poważnego podejścia do tematu ....

finito....

8) 8) :D :D :D

Troszkę ten wontek "rozkulałem" , bo były tu" same flaki z olejem" 8) 8)

nieprawdaż smoczyco ? :D :D

ps. co złego to nie ja :roll:

Całe moje szczęście, ze mam sporą tolerancję na alkohol...

Zwłaszcza ten dobry.

Lata całe, poza sporadycznymi okazjami, już nie trenowałem, ale com się na uprawiających ten proceder napatrzał - to moje!

Nie wiem, czy w tym narodzie jest ktoś, co się o problem nie otarł...

Nawet u Larusa (no,w tej encyklopedii co ją pan papież wyklął) napisali:

Alkohol etylowy. Dawka xxx jest śmiertelna ( NIE DOTYCZY POLAKÓW I RUSKICH!!!)

Adam M.

Latem rekordzistka, Polka, miała jakieś "naście" promili...

Czy nie 12...

Przeżyła!!!

No ,nie wiem czy w ogóle tu można mieć jakieś inne zdanie......... i tutaj wróciłabym do wątku Ewunimii .

jest pewna różnica - drobny niuans .... pomiędzy odmiennym zdaniem a wypisywaniem bzdur i głupot niczym nie popartych ....

można sobie pisać bzdury o dupie maryni w wątku pt: " czy lump praski, mariankossy i MARTINA1" są trollami .... oczywiście moja odpowiedź byłaby twierdząca , i to na podstawie całokształtu a nie wypowiedzi z tego wątku, ponieważ przyglądam się w/w od pewnego czasu ....

ale pisanie bzdur w wątku o uzależnieniach - w wątku który czytają osoby być może zainteresowane i potrzebujące tej wiedzy i pomocy - jest według mnie skrajną głupotą i brakiem poszanowania dla innych ....

i tyle....

to podobieństwo genów. nic nie poradzisz :lol:

daggulka -Ty to masz świętą cierpliwość :D

no , ale kończy mi się .... można dziecku w pierwszej klasie tłumaczyć dwa , trzy może nawet cztery razy .... ale tutaj mamy chyba do czynienia z przedszkolem - wygląda na czterolatki .... :roll:

Stan, kurna, jak czlowiek dorosly , w pionie, i bron swoje tezy . :D

Bzdura to to, ze kobieta w sytuacji ekstremalnej, jest czemus winna .

Całe moje szczęście, ze mam sporą tolerancję na alkohol...

Zwłaszcza ten dobry.

Lata całe, poza sporadycznymi okazjami, już nie trenowałem, ale com się na uprawiających ten proceder napatrzał - to moje!

Nie wiem, czy w tym narodzie jest ktoś, co się o problem nie otarł...

Nawet u Larusa (no,w tej encyklopedii co ją pan papież wyklął) napisali:

Alkohol etylowy. Dawka xxx jest śmiertelna ( NIE DOTYCZY POLAKÓW I RUSKICH!!!)

Adam M.

Latem rekordzistka, Polka, miała jakieś "naście" promili...

Czy nie 12...

Przeżyła!!!

To ten cud na ktory z niecierpliwoscia czekamy ?

No ,nie wiem czy w ogóle tu można mieć jakieś inne zdanie......... i tutaj wróciłabym do wątku Ewunimii .

jest pewna różnica - drobny niuans .... pomiędzy odmiennym zdaniem a wypisywaniem bzdur i głupot niczym nie popartych ....

można sobie pisać bzdury o dupie maryni w wątku pt: " czy lump praski, mariankossy i MARTINA1" są trollami .... oczywiście moja odpowiedź byłaby twierdząca , i to na podstawie całokształtu a nie wypowiedzi z tego wątku, ponieważ przyglądam się w/w od pewnego czasu ....

ale pisanie bzdur w wątku o uzależnieniach - w wątku który czytają osoby być może zainteresowane i potrzebujące tej wiedzy i pomocy - jest według mnie skrajną głupotą i brakiem poszanowania dla innych ....

i tyle....

Smoczyco i tu cie popieram (wytłuszczone drukiem)

jak byś miała co konkretnego do powiedzenia to pierwsze 3 posty twoje w zupełności by wystarczyły na cały ten wontek

ale..... jak ty idziesz na ilosc a nie na jakość to tyle ile postów tu masz to masz :roll:

Noooo skoro juz zostałaś " postocholikiem" :wink:

kazdy stara się Ci pomóc jak może 8) ( no przecież sama ze soba postów pisac nie bedziesz)

ps. no chyba nieżle,, ...holik najcześciej nie wierzy że jest .....holikiem 8)

ale..... jak ty idziesz na ilosc a nie na jakość to tyle ile postów tu masz to masz :roll:

kolejna złota myśl i jednocześnie nietrafna diagnoza ..... nie wiem skąd Ci się to bierze .... może nie myśl tyle, bo aż strach myśleć co napiszesz jak pójdziesz na całość :o :-?

Daga ma rację!

Nie róbmy tu bagna, bo jak kto ma problem - to tu pomocy się nie doszuka.

KAŻDY pijak jest obiektem i niemiłym i żałosnym...

Nie każdy pijak jest taki sam, nawet jak stosuje te same i dawno poznane mechanizmy i socjotechniki...

Zdanie mamy generalnie - takie samo.

To JEST choroba.

Nieuleczalna!

I skakać sobie do oczu nie ma o co.

Adam M.

Glupota jest obarczac wina kobiety i pisac, ze w sytuacji choroby,

uzaleznienia i nieszczescia , sa czemus winne .

Nie sa n i c z e m u winne .

hm .... feministka?

co tak bronisz tych kobiet?

kobiet ,

które pozwalają mężowi alkoholikowi bić dzieci ,

kobiet które wysyłają dzieci na poszukiwanie ojca do barów,

kobiet które zamiast kochać swoje dzieci i poświęcać im czas biegają jak popierniczone od okna do okna czekając aż mąż alkoholik wróci do domu i czy przyjdzie trzeźwy jakby to był główny sens ich życia,

kobiet które dla świętego spokoju tkwią w tym chorym związku nie szukając pomocy , nie dając szansy sobie i swoim dzieciom na normalne życie a alkoholikowi na podniesienie się z nałogu.....

Co Ty możesz wiedzieć co czuje i myśli kobieta współuzależniona? jakimi pobudkami się kieruje ?

powiem jedno .... nie jest święta ....

i nie wciskaj mi pierdół , ze nie jest winna .....

nie jest winna wtedy kiedy poszuka pomocy , kiedy zacznie się leczyć, walczyć o siebie i dzieci , kiedy porzuci swoje współuzależnienie i podaruje swoim dzieciom namiastkę normalnego życia ....

wiem to wszystko bo byłam kobietą współuzależnioną .... przeszłam terapię i mam prawdziwy normalny dom nakładem własnej ciężkiej pracy .....

więc, Lumpie - nie mów mi że one są niewinne - ja wiem co czuje taka kobieta ....

Glupota jest obarczac wina kobiety i pisac, ze w sytuacji choroby,

uzaleznienia i nieszczescia , sa czemus winne .

Nie sa n i c z e m u winne .

hm .... feministka?

co tak bronisz tych kobiet?

kobiet ,

które pozwalają mężowi alkoholikowi bić dzieci ,

kobiet które wysyłają dzieci na poszukiwanie ojca do barów,

kobiet które zamiast kochać swoje dzieci i poświęcać im czas biegają jak popierniczone od okna do okna czekając aż mąż alkoholik wróci do domu i czy przyjdzie trzeźwy jakby to był główny sens ich życia,

kobiet które dla świętego spokoju tkwią w tym chorym związku nie szukając pomocy , nie dając szansy sobie i swoim dzieciom na normalne życie a alkoholikowi na podniesienie się z nałogu.....

Co Ty możesz wiedzieć co czuje i myśli kobieta współuzależniona? jakimi pobudkami się kieruje ?

powiem jedno .... nie jest święta ....

i nie wciskaj mi pierdół , ze nie jest winna .....

nie jest winna wtedy kiedy poszuka pomocy , kiedy zacznie się leczyć, walczyć o siebie i dzieci , kiedy porzuci swoje współuzależnienie i podaruje swoim dzieciom namiastkę normalnego życia ....

wiem to wszystko bo byłam kobietą współuzależnioną .... przeszłam terapię i mam prawdziwy normalny dom nakładem własnej ciężkiej pracy .....

więc, Lumpie - nie mów mi że one są niewinne - ja wiem co czuje taka kobieta ....

Co to ??? :roll:

Dramat?? czy melodramat ??8)

A nie jest tak ,że każdy przypadek jest inny i nie można generalizować ?

różne są przypadki alkoholików i żon współuzależnionych .... ale mechanizmy i zachowania są te same ....

w jednym domu alkoholik tłucze swoją żonę na oczach dzieci , a w drugim domu kulturalnie sie upija w garażu i tylko kłóci .... w jeszcze innym wraca z delegacji na kacu .... żona alkoholika - kobieta współuzależniona w każdym przypadku ma w sobie te same uczucia , zachowania i mechanizmy .....