Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie z alkoholikiem

alfa36

Recommended Posts

[

Tia ... bo hamerykanie to według Ciebie w ogóle wszystko mają najlepsze .... najlepsi na świecie są w ogóle ... nie podelega dyskusji z Tobą w ogóle ... Ty wiesz najlepiej bo w Hameryce siedzisz ....

Nawet zegarki mają najszybsze na świecie. Jak kiedyś Ruscy...

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem tez jak to jest, ze Slowianie najwiecej podobno pija ale najlepsze kliniki

odwykowe maja Amerykanie :D

Tia ... bo hamerykanie to według Ciebie w ogóle wszystko mają najlepsze .... najlepsi na świecie są w ogóle ... nie podelega dyskusji z Tobą w ogóle ... Ty wiesz najlepiej bo w Hameryce siedzisz ....

Sa rzeczy ktore mozesz zmienic , takie ktorych zmienic nie mozesz a madrosc

polega na tym zeby odroznic jedne od drugich :D

Amerykanie maja odwyk obcykany najlepiej na swiecie - czy chcesz tego czy nie :D

Miedzy innymi wlasnie d la t e go , ze wykorzystuja najnowsze ustalenia medyczne w tym g e ne t y k i .

Ze genow nie zmienisz , ale mozesz z pomoca lekow , psychiatrii iterapii zmienic swoje zachowanie.

Ale nawet te najlepsze kliniki maja jakis procent " zaleczen ' i procent przypadkow beznadziejnych.

Zreszta w wiekszosci przypadkow klienici jednak wracja - minimum raz.

Zeby te kiliniki nie byly najlepsze to by Kwasniewski tam nie polecial . :D

[

Kazda kobieta przebywajaca w zwiazku z alkoholikiem jest wspolzalezna, czy

ma objawy czy nie - szczegolnie jak ma z nim dzieci - nie trzeba n i c

udawadniac .

mylisz sie ... zdarzaja się kobiety które nie dają się zmanipulować i nie nabywają syndromu współuzależnienia ... zdarza się to rzadko - to prawda , ale się zdarza ...

a co do Pani Kwasniewskiej .... nie wypowiadam się , nie zgłebiłam tematu Jej akurat dotyczącego ... podejrzewam, że Ty równiez nie masz informacji z pierwszej ręki - więc generalnie również nie powinnaś oceniać czy była czy nie była / jest współuzależniona ...

Daj spokoj z ta " wina ' - te kobiety to nie przestepcy . :D

udawadniac .

U Kwasniewskiej objawialo sie to niezdrowa wrecz pazernoscia - czula sie

zapewne niepewnie, alkoholik mogl stracic zrodla dochodow w kazdej

chwili - i jej milosc do " pieniazkow' pozostawila na narodzie niemile

wrazenie :D

Lumpie, skad Ty te "rewelacje" bierzesz :o

Oj MARIAN :evil: teraz dam CI po dziubie ...

- to są doświadczenia własne ....ale moim zdaniem bywa i tak i zupełnie inaczej ..w zależności od konkretnego przypadku...

Dlatego nie można generalizować.I obie panie mogą mieć i mają rację - bo to się nie wylkucza .

Kazda sprawa może mieć 2 dno

Od butelki :D

Hej, ossa kossa , jestes de best :D

Daj spokoj z ta " wina ' - te kobiety to nie przestepcy . :D

udawadniac .

U Kwasniewskiej objawialo sie to niezdrowa wrecz pazernoscia - czula sie

zapewne niepewnie, alkoholik mogl stracic zrodla dochodow w kazdej

chwili - i jej milosc do " pieniazkow' pozostawila na narodzie niemile

wrazenie :D

Lumpie, skad Ty te "rewelacje" bierzesz :o

Z daggulka to ja moge sie nie zgadzac i sobie podyskutowac bo jednak

dziwczyna jest kumata - ale z toba sprawa nie podlega zadnej dyskusji :D

Wiec adieu . :D

...

Z daggulka to ja moge sie nie zgadzac i sobie podyskutowac bo jednak

dziwczyna jest kumata - ale z toba sprawa nie podlega zadnej dyskusji :D

Wiec adieu . :D

:p Argument godny naprawde "kumatej" persony :)

[

udawadniac .

mylisz sie ... zdarzaja się kobiety które nie dają się zmanipulować i nie nabywają syndromu współuzależnienia ... zdarza się to rzadko - to prawda , ale się zdarza ...

a co do Pani Kwasniewskiej .... nie wypowiadam się , nie zgłebiłam tematu Jej akurat dotyczącego ... podejrzewam, że Ty równiez nie masz informacji z pierwszej ręki - więc generalnie również nie powinnaś oceniać czy była czy nie była / jest współuzależniona ...

To czy Kwasniewska zostala zmanipulowana ?

Daggulka ....nawet jesli te kobiety podejmuja decyzje zupelnie nieracjonalne wedlug moich standardow - nie zamierzam ich oceniac bo swita mi w lepetynie, ze znajduja sie w sytuacji e k s t r e m a l n e j .

A juz na pewno nie w ten sposob czyli w kategoriach " winy ".

Z tym, ze od razu mowie , ze rozmawiam o przypadkach gdy w gre nie wchodzi przemoc wobec kobiety i dzieci .

Daggulko na razie spadam , dobrze bylo pogadac , mam nadzieje, ze nie bierzesz tego personalnie - problem jest , roznimy sie podejsciem .

...

Z tym, ze od razu mowie , ze rozmawiam o przypadkach gdy w gre nie wchodzi przemoc wobec kobiety i dzieci .

Jakze subtelne rozmywanie problemu. A nie prosciej od razu przyznac ze dagullka od samego poczatku i w calej rozciaglosci ma racje :)

cytat z ANSI..........

,,Jakze subtelne rozmywanie problemu. A nie prosciej od razu przyznac ze dagullka od samego poczatku i w calej rozciaglosci ma racje ".........

Nie można wszystkiego ze wszystkim łączyć są różne podejścia , postawy ,nawet sposoby picia i tylko wspólnym mianownikiem jest nadużywanie alkoholu - czyli przekraczanie NORMY ....

Wg mnie każdy ma tu rację ..co rzadko się zdarza - ale właśnie ze względu na złożoność i niejednorodność problemu ..

( czyli Daga, LUMP, MARIAN )

Zapomniałam dodać ,że oprócz Ciebie , Retro - TY jak ruski komunista na samo słowo Ameryka masz wysypkę ... :lol:

Po kolei ... LUMP ma rację - najlepsze kliniki leczące uzależnienia ...

= Ameryka - mają zasłużoną sławę ze względu na skuteczność ..(podobnie jak włoska lekkostrawna kuchnia będąca zalecaną przez WHO -a nie RETRO kuchnia nasza )

MARIAN - z obu kategorii i mężczyźni i kobiety są osobowości tak toksyczne ,że samym swym istnieniem potrafią tak zatruć życie i otoczyć daną osobę ,że może ona popaść w każdy nałóg...Zdarza się ,że ludzie nie widzą wyjścia z takiej matni i idą na łatwiznę - wtedy alkohol jest najbardziej ,,podręcznym " rozwiązaniem .

DAGA alkoholicy to i faceci i kobiety . W różny sposób się to odbywa ....

Zapomniałam dodać ,że oprócz Ciebie - TY jak ruski komunista na samo słowo Ameryka masz wysypkę ... :lol:

= Ameryka - mają zasłużoną sławę ze względu na skuteczność ..(podobnie jak włoska lekkostrawna kuchnia będąca zalecaną przez WHO -a nie RETRO kuchnia nasza )

MARIAN - z obu kategorii i mężczyźni i kobiety są osobowości tak toksyczne ,że samym swym istnieniem potrafią tak zatruć życie i otoczyć daną osobę ,że może ona popaść w każdy nałóg...Zdarza się ,że ludzie nie widzą wyjścia z takiej matni i idą na łatwiznę - wtedy alkohol jest najbardziej ,,podręcznym " rozwiązaniem .

DAGA alkoholicy to i faceci i kobiety . W różny sposób się to odbywa ....

Tak masz racje:

faceci najczęściej piją z powodu żony ,

kobiety najczęściej z powodu nadmiaru wolnego czasu

:roll:

Zapomniałam dodać ,że oprócz Ciebie - TY jak ruski komunista na samo słowo Ameryka masz wysypkę ... :lol:

1. Nie mam wysypki na słowo Ameryka, bo sterta mojej rodziny to jej obywatele

2. Sławę mają, ale czy skuteczność??? :o :o :o piar maja, ot co. Tak jak anglojęzyczna muzyka. Bełkocą o niej nasze rozgłośnie na okrągło, a 90% z tej prezentowanej, to najwyżej siódma liga światowa, chociaz małolaty wierzą, że to czołówka.

3. Znam kilka kuchni lepszych od włoskiej (jesli chodzi o lekkostrawność). Ale znów to samo: nie maja piar-u

4. A co Ty chcesz od naszej kuchni? Czyżby Włosi mieli dłuższe życie? :o (to jak z pizzą neapolitańską: mąka z Ukrainy, oliwki z Algierii, pomidory z

Hiszpanii itd. :D

Nie wiem tez jak to jest, ze Slowianie najwiecej podobno pija ale najlepsze kliniki

odwykowe maja Amerykanie :D

Trzymajmy sie prosto , bo nikt nas do takiej kliniki na pewno nie wysle :D

Wiem że Szwajcarzy wcale w tyle nie pozostają.

Wysoki poziom tych klinik bierze się też stąd, że oprócz dostępu do najlepszych specjalistów, którzy tani nie są, więc pobyt musi kosztować, to jeszcze zapewniają praktycznie 100% dyskrecję.

A ta ma wymierna wartość dla osób publicznych, rozpoznawanych z racji pełnionej funkcji, lub posiadanych środków.

Świat już jest tak skonstruowany, że jak jest popyt to i znajdzie się podaż.

Więc jeśli znana persona ma problem, który trzeba rozwiązać bez wywoływania skandalu, a ten potrafi być zabójczy w prawdziwej demokracji, do tego z racji posiadania pieniędzy jest przyzwyczajona do pewnych standardów życiowych, to trzeba jej stworzyć dostęp do wysokiego poziomu świadczeń, za które trzeba słono zapłacić.

A że Hameryka to kraina pieniądzem pędzona, więc nie ma się co dziwić, że to właśnie tam powstają najlepsze (najdroższe) kliniki. :D