MARTINA1 28.12.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Wychodzi na to,że każdy powód jest dobry i żona i jej brak - po przekroczeniu granicy spożywanych ilości zostaje się alkoholikiem . Najgorsze ,że jest społeczne przyzwolenie ,niska kultura jeśli chodzi o picie i tradycje opróżniania każdej butelki do dna - nie jest przyjęte poczęstowanie się lampką ,kieliszkiem czy 1 drinkiem .... RETRO -1- rodzina .. ta z Ameryki - no cóż - raczej im nie podskoczysz - tym bardziej rozumiem nienawiść aż z uszu się wylewającą zwaną czasem zazdrością 2 Co do klinik - wyniki mają , sprzęt zaawansowany również a PR też ...czyli wszystko w porządku... 3 światowa organizacja zdrowia zaleca właśnie tę kuchnię ze względu na jej walory 4 Włosi mają dłuższe życie - statystyczna średnia (poszukaj sobie sam ) a z pewnością lepsze i są zdrowi nawet w starszym wieku... mają dolegliwości związane z wiekiem a nie rozwinięte w skrajnych ilościach choróbska (oczywiście nie 100%) Pizza neapolitańska - to jakiś chory przykład z Twej strony i tu lepiej się nie kłóćmy bo znam ten kraj dobrze. 5 Polska kuchnia ? - jedynie smaczna - energetyczna i kaloryczna obciążająca bardzo (sprawdza się w przypadku pracy fizycznej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.12.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 RETRO -1- rodzina .. ta z Ameryki - no cóż - raczej im nie podskoczysz - tym bardziej rozumiem nienawiść aż z uszu się wylewającą zwaną czasem zazdrością muszę się żony zapytać, czy mi się nienawiść do niej z uszu wylewa... PS. nie pisz więcej, bo nie lubię dyskutować z przymiotnikami. Ja chodziłem do szkoły zawodowej więc mnie przekonują argumenty, a nie mielenie jęzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 28.12.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Retro można to wyczaić.... - ja stawiałam na podstawówkę sportową ... A w temacie argumentów - właśnie zostałeś ich pozbawiony ....dopytaj żony.Mielenie jęzorem - Twoja SPECJALNOŚĆ i nie zamierzam tu konkurować . Kultura picia u nas w powijakach jest.... i zabranie butelki ze stołu ,bądź pozostawienie bez częstowania skutkuje jedynie tym, że goście sami się obsłużą...- jak nie zaczną od sknerusów obśmiewać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.12.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Retro można to wyczaić.... - ja stawiałam na podstawówkę sportową ... A w temacie argumentów - właśnie zostałeś ich pozbawiony ....dopytaj żony.Mielenie jęzorem - Twoja SPECJALNOŚĆ i nie zamierzam tu konkurować . Kultura picia u nas w powijakach jest.... i zabranie butelki ze stołu ,bądź pozostawienie bez częstowania skutkuje jedynie tym, że goście sami się obsłużą...- jak nie zaczną od sknerusów obśmiewać . Tyle, że w mojej zawodówce kultury uczyli, czego Ciebie nawet Twoje uniwersytety, niestety, nie nauczyły ani grama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 28.12.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Pizza neapolitańska - to jakiś chory przykład z Twej strony i tu lepiej się nie kłóćmy bo znam ten kraj dobrze. W Zakopcu serwowali/serwują Pizze po Juchasku. Składniki lokalne. Może to będzie lepszy przykład 5 Polska kuchnia ? - jedynie smaczna - energetyczna i kaloryczna obciążająca bardzo (sprawdza się w przypadku pracy fizycznej ) Kuchnia Bawarska jest co najmniej równie tłusta i obciążająca. Bawarczycy o tym wiedzą i mają to w głębokim poważaniu. Kuchnia Chińska mimo że jest znacznie lżejsza też sprawdza się w przypadku pracy fizycznej. Wszak Chińczycy to najbardziej pracowity naród świata. Lansujesz swoje poglądy nie dopuszczając do świadomości innego spojrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 28.12.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Każdy ma,, jakieś " zdanie .Odniesieniem było to:cytat z Retro: Znam kilka kuchni lepszych od włoskiej (jesli chodzi o lekkostrawność). Ale znów to samo: nie maja piar-u4. A co Ty chcesz od naszej kuchni? Czyżby Włosi mieli dłuższe życie? (to jak z pizzą neapolitańską: mąka z Ukrainy, oliwki z Algierii, pomidory zHiszpanii itd. Uważam ,że odpowiedziałam na ww. ,,argumenty"....i inne spojrzenie .....wcześniej więc nie zamierzam się powtarzać ....A i jeszcze jedno Retro masz tu taką jedną wstawkę (pościk Twój z innego wątku) ,że na kulturę , to bym się w Twym przypadku nie powoływała - bo sam sobie zaprzeczasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.12.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nie wiem tez jak to jest, ze Slowianie najwiecej podobno pija ale najlepsze kliniki odwykowe maja Amerykanie Trzymajmy sie prosto , bo nikt nas do takiej kliniki na pewno nie wysle Wiem że Szwajcarzy wcale w tyle nie pozostają. Wysoki poziom tych klinik bierze się też stąd, że oprócz dostępu do najlepszych specjalistów, którzy tani nie są, więc pobyt musi kosztować, to jeszcze zapewniają praktycznie 100% dyskrecję. A ta ma wymierna wartość dla osób publicznych, rozpoznawanych z racji pełnionej funkcji, lub posiadanych środków. Świat już jest tak skonstruowany, że jak jest popyt to i znajdzie się podaż. Więc jeśli znana persona ma problem, który trzeba rozwiązać bez wywoływania skandalu, a ten potrafi być zabójczy w prawdziwej demokracji, do tego z racji posiadania pieniędzy jest przyzwyczajona do pewnych standardów życiowych, to trzeba jej stworzyć dostęp do wysokiego poziomu świadczeń, za które trzeba słono zapłacić. A że Hameryka to kraina pieniądzem pędzona, więc nie ma się co dziwić, że to właśnie tam powstają najlepsze (najdroższe) kliniki. Jakby ktos lubil krotko to powiem tak - anglosasi grzeja rowno i nie mniej niz Slowianie tylko oni pija i n a cz e j . Nie wychodza na ulice sie zataczajac tylko wsiadaja w samochod i rozwalaja siebie zabijajac przy okazji innych - ale nie widac zeby na u l i c y , w miejscu p u b l i c z n y m , sie kiwali , slinili, gegal glupoty , sikali itp . No i dlatego maja takie swietne kliniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 28.12.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jakby ktos lubil krotko to powiem tak - anglosasi grzeja rowno i nie mniej niz Slowianie tylko oni pija i n a cz e j . Nie wychodza na ulice sie zataczajac tylko wsiadaja w samochod i rozwalaja siebie zabijajac przy okazji innych - ale nie widac zeby sie zataczai, slinili, gegal glupoty itp . No i dlatego maja takie swietne kliniki . A widziałeś kiedyś angielskich kibiców w akcji? Nie. To podpowiem. To tacy grzeczni, układni młodzi ludzie, którzy po wypiciu kilku piw w pubie rozchodzą się cicho, nie zataczając się do domów tocząc poważne rozmowy na temat wpływu ilości plam na słońcu na tarło Karasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jakby ktos lubil krotko to powiem tak - anglosasi grzeja rowno i nie mniej niz Slowianie tylko oni pija i n a cz e j . Nie wychodza na ulice sie zataczajac tylko wsiadaja w samochod i rozwalaja siebie zabijajac przy okazji innych - ale nie widac zeby sie zataczai, slinili, gegal glupoty itp . No i dlatego maja takie swietne kliniki . A widziałeś kiedyś angielskich kibiców w akcji? Nie. To podpowiem. To tacy grzeczni, układni młodzi ludzie, którzy po wypiciu kilku piw w pubie rozchodzą się cicho, nie zataczając się do domów tocząc poważne rozmowy na temat wpływu ilości plam na słońcu na tarło Karasi a tak , to i ja spotkałam tych miłych i kulturalnych chłopców w Krakowie Rzeczywiście - toczyli interesujące dyskusje - w tym również o genetyce i wpływie genów dziadka socjalisty na postrzeganie świata przez potomków Puszczali przy tym kolorowe pawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 28.12.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 ... Jakby ktos lubil krotko to powiem tak - anglosasi grzeja rowno i nie mniej niz Slowianie tylko oni pija i n a cz e j . Nie wychodza na ulice sie zataczajac tylko wsiadaja w samochod i rozwalaja siebie zabijajac przy okazji innych - ale nie widac zeby sie zataczai, slinili, gegal glupoty itp . No i dlatego maja takie swietne kliniki . Jakaz przekonujaca zaleznosc przyczynowo-skutkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jakby ktos lubil krotko to powiem tak - anglosasi grzeja rowno i nie mniej niz Slowianie tylko oni pija i n a cz e j . Nie wychodza na ulice sie zataczajac tylko wsiadaja w samochod i rozwalaja siebie zabijajac przy okazji innych - ale nie widac zeby sie zataczai, slinili, gegal glupoty itp . No i dlatego maja takie swietne kliniki . A widziałeś kiedyś angielskich kibiców w akcji? Nie. To podpowiem. To tacy grzeczni, układni młodzi ludzie, którzy po wypiciu kilku piw w pubie rozchodzą się cicho, nie zataczając się do domów tocząc poważne rozmowy na temat wpływu ilości plam na słońcu na tarło Karasi Ale mowia krotko i do rzeczy Na dodatek przeprowadzaja szybkie akcje offsetowe Mimo wszystko lubie kibicow - maja duzo zdrowego rozsadku - najlepsi byli kibice Legii jak zaspiewali po smierci Wejherta - " jeszcze jeden, jeszcze jeden ......." Inteligentni ludzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 28.12.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 . Tyle, że w mojej zawodówce kultury uczyli, czego Ciebie nawet Twoje uniwersytety, niestety, nie nauczyły ani grama. - W swoim mniemaniu to moze i jestes kulturalny, ale tylko w swoim I niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.12.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1261437001_by_Dewo_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 29.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ano. I w sumie szkoda watku Bo o tym, jak zyc z alkoholikiem w sumie niewiele mozna sie z niego dowiedziec. A ty chcesz recepty jak zyc z alkoholikiem ? Gotowe przepisy mozna znalezc w magazynach kolorowych . Znam paru alkoholikow - sa to sympatyczni ludzie i dobrzy fachowcy . Niektorzy - bardzo dobrzy fachowcy , kochajacy to co robia. Znam kobiety, ktore sa z nimi w stalych zwiazkach . Dzieki nim - alkoholicy funkcjonuja, nie sa bezdomni , glodni, brudni, obdarci. Chorzy nieuleczalnie ludzie maja dom i funkcjonuja w spoleczenstwie. Jaka cene placa te kobiety za zycie z alkoholikiem - nie wiem . Nigdy w zyciu nie osmielilabym sie napisac, ze te kobiety sa czemus winne , nakrzyczesc na nie albo je o cos oskarzac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ano. I w sumie szkoda watku Bo o tym, jak zyc z alkoholikiem w sumie niewiele mozna sie z niego dowiedziec. A ty chcesz recepty jak zyc z alkoholikiem ? Gotowe przepisy mozna znalezc w magazynach kolorowych . Znam paru alkoholikow - sa to sympatyczni ludzie i dobrzy fachowcy . Niektorzy - bardzo dobrzy fachowcy , kochajacy to co robia. Znam kobiety, ktore sa z nimi w stalych zwiazkach . Dzieki nim - alkoholicy funkcjonuja, nie sa bezdomni , glodni, brudni, obdarci. Chorzy nieuleczalnie ludzie maja dom i funkcjonuja w spoleczenstwie. Jaka cene placa te kobiety za zycie z alkoholikiem - nie wiem . Nigdy w zyciu nie osmielilabym sie napisac, ze te kobiety sa czemus winne , nakrzyczesc na nie albo je o cos oskarzac . aż sobie zacytowałam .... to co teraz napisałaś świadczy o całkowicie laickim Twoim podejściu do tematu .... całkowity brak wiedzy fachowej teraz z Ciebie wyszedł i cokolwiek byś innego nie napisała - nie przekreśli tego, że masz całkowity kompletny brak wiedzy fachowej w tym temacie .... dla mnie to jest koniec rozmowy z Toba ... bo nie mamy o czym rozmawiać .... nasza rozmowa nie polegałaby na dyskusji , bo po mojej stronie byłaby wiedza , a po Twojej jakies przypuszczenia nie poparte wiedzą .... jesteś żałosna .... gadasz o czymś i wnosisz zamęt w temacie o którym nie masz bladego pojęcia .... finito.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.12.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Wielka wiedza , a co po za tym ? Jak to się u ciebie przekłada w praktyce? Jaka diagnoza? Smoczyco czy twoja wiedza pozwala ci określic Twoj zespół .......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.12.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Znam kobiety, ktore sa z nimi w stalych zwiazkach . Dzieki nim - alkoholicy funkcjonuja, nie sa bezdomni , glodni, brudni, obdarci. Chorzy nieuleczalnie ludzie maja dom i funkcjonuja w spoleczenstwie. to wzruszające i bardzo szlachetne, ale takie postępowanie określa się raczej jako stwarzanie komfortowych warunków do pogłebiania choroby alkoholowej. " Sprawą najtrudniejszą jest zrozumienie i zaakceptowanie swojej bezsilności wobec picia alkoholika. Trzeba zrozumieć, że to jest choroba i powiedzieć sobie, że nie jestem w stanie wyleczyć go z tej choroby oraz, ze mam prawo ratować siebie i swoje własne życie. Trzeba pozwolić, by alkoholik spotkał się bezpośrednio z wszystkimi skutkami swego picia." Daggulka - nareszcie Bo juz miałam wnioskowac o pomnik dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.12.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Zochno - z ust mi to wyjelas daggulka swieta cierpliwosc ma Lumpie - niekonieczna do osobistego szczescia jest mi wiedza o tym, jak zyc z alkoholikiem , ale....tak sobie przy okazji Twoich rozległych dywagacji zerknelam na tytul watku A ponadto - niestety - wielu z moich podopiecznych wywodzi sie ze srodowisk, gdzie alkohol to chleb powszedni. Liczylam, ze czegos interesujacego, co w razie potrzeby moglabym wykorzystac - dowiem sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 29.12.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Zochna - co nareszcie ? z czego się sie cieszysz ? temat jest trudny i kontrowersyjny - a solidarność jajników niewiele wnosi . Zauważyłam ,że zawsze robisz jako takie tło ..nie masz swego zdania. Wszystkim nie pomoże się , % chorych jest tak duży ,że chyba co 2 osoba do leczenia z dorosłych - tak strzelam ... Ja też znam tak funkcjonujące małżeństwa i od nich zależy ten wybór drogi -ku leczeniu lub nie ...I tu uważam ,nie bardzo możemy się wtrącać - można jedynie zwrócić uwagę porozmawiać i raczej tyle ...Nie znam innych możliwości - a nawet zaciągnięcie do jakiegoś ośrodka osoby nadużywającej nic nie da jak nie chce się leczyć lub nie widzi problemu . Ta droga jest do przejścia SAMOTNIE i jest to walka z samym sobą ... i spostrzeżenie tego ,że JEST problem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 29.12.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ano. I w sumie szkoda watku Bo o tym, jak zyc z alkoholikiem w sumie niewiele mozna sie z niego dowiedziec. A ty chcesz recepty jak zyc z alkoholikiem ? Gotowe przepisy mozna znalezc w magazynach kolorowych . Znam paru alkoholikow - sa to sympatyczni ludzie i dobrzy fachowcy . Niektorzy - bardzo dobrzy fachowcy , kochajacy to co robia. Znam kobiety, ktore sa z nimi w stalych zwiazkach . Dzieki nim - alkoholicy funkcjonuja, nie sa bezdomni , glodni, brudni, obdarci. Chorzy nieuleczalnie ludzie maja dom i funkcjonuja w spoleczenstwie. Jaka cene placa te kobiety za zycie z alkoholikiem - nie wiem . Nigdy w zyciu nie osmielilabym sie napisac, ze te kobiety sa czemus winne , nakrzyczesc na nie albo je o cos oskarzac . aż sobie zacytowałam .... to co teraz napisałaś świadczy o całkowicie laickim Twoim podejściu do tematu .... całkowity brak wiedzy fachowej teraz z Ciebie wyszedł ........................... ...................................................................................................... finito.... Odpraw egzorcyzmy i nie zapomnij nakrzyczec na kogos i podkreslic i o glosic wyroku, ze sa [u]winne[/u] co stanowi o niezaprzeczalnym profesjonalizmie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts