Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafa wnękowa - Jaka cena, wybór?

FOMFNY

Recommended Posts

Witam chce kupic szafe wnekowa do przedpokoju o wymiarach 259cm wysokosc, 240cm szerokosc, 58 cm glebokosc, byla by ona z trzech drzwi z zew, a w srodku polki wygladaly by mniej wiecej tak:

http://i35.tinypic.com/zwhst5.jpg

Cos takiego : http://foto.ojej.pl/ojej/5/2/9/7/39_Szafy_wnekowepawlacz1.jpg

Zastanawiam sie czy robic lustro w srodku, przedpokoj jest dosyc waski, wedlug mnie ladniej wyglada bez lustra, ale moja mama chce je strasznie..

Do jakiej kwoty mozna przyjac ze cena nie bedzie zbyt wygorowana? Czym sie sugerowac zamawiajac taka szafe, czego unikac? Znacie jakas firme z okolic Tychow, Katowic, Oswiecimia, Pszczyny godna polecenia?

Wszelkie propozycje prosze pisac :p pozdrawiam.

Co sadzicie o firmie Senator? jutro ma przyjsc gosciu na pomiar, wycene napisal

"Koszt wnetrza to 1150 PLN

Jesli szafa mialaby miec boki dodatkowo 220 PLN

Jesli mialaby miec plecy z plyty HDF 3 mm (pilsniowa) dodatkowo 200 PLN, natomiast jesli plecy bylyby z plyty meblowej 10 mm dodatkowo 450 PLN

Natomiast jesli chodzi o drzwi to mamy dwa warianty

I Wariant - wszystkie drzwi w z wypelnieniem z plyty

II Wariant - boczne drzwi w plycie srodkowe lustro "srebrne". Ceny uzaleznione od ramek ( stalowe badz aluminiowe)

I Wariant

stal - 1600 PLN

aluminium - 2050 PLN

II Wariant

stal - 1700 PLN

aluminium - 2150 PLN"

co o tym sadzicie ? jesli bym wybral wariant z aluminum i lustrem to cena za cala szafe wyjdzie ok 3400 zl, czy to jest dobra cena?

Witam chce kupic szafe wnekowa do przedpokoju o wymiarach 259cm wysokosc, 240cm szerokosc, 58 cm glebokosc, byla by ona z trzech drzwi z zew, a w srodku polki wygladaly by mniej wiecej tak:

http://i35.tinypic.com/zwhst5.jpg

Cos takiego : http://foto.ojej.pl/ojej/5/2/9/7/39_Szafy_wnekowepawlacz1.jpg

Zastanawiam sie czy robic lustro w srodku, przedpokoj jest dosyc waski, wedlug mnie ladniej wyglada bez lustra, ale moja mama chce je strasznie..

Do jakiej kwoty mozna przyjac ze cena nie bedzie zbyt wygorowana? Czym sie sugerowac zamawiajac taka szafe, czego unikac? Znacie jakas firme z okolic Tychow, Katowic, Oswiecimia, Pszczyny godna polecenia?

Wszelkie propozycje prosze pisac :p pozdrawiam.

Max 3000 zl.

a ja wlasnie od wczoraj mam zmaontowana szafe wnekowa o dlugosci 304cm oraz wysokosci 261cm wiec calkiem spora .... wykonana z plyty laminowanej ( boki i cale wnetrze) , plecy z pilsni .... 3 pary drzwi na systemie sevrolla kazde podzielone na trzy segmenty gdzie dolny i gorny segment to ta sama plyta co konstrukcja natomiast srodkowy segment jest wykonczony lakierowanym szklem .... za szafe z montazem i transportem ( bo firma ktora ja wykonala jest z sycowa czyli 50km od wrocka) zaplacilem 2500zl natomiast gdybym sam ja odebral i zmontowal kosztowalaby 2100zl

http://img3.imageshack.us/img3/7421/20091028113839.jpg

odrazu dodam ze jak zamowilem sobie wycene od goscia z wrocka to za taka szafe ale bez wykonczenia lakierowanym szklem tylko sam laminat ewentulanie jedna lustro zawolal na dziendobry 3200zl ... a jak zapytalem o szklane wykonczenia to zasugerowla ze cena moze zostac podwojona

Witam ponowie, przed chwila byli panowie u mnie na pomiarze i wycenie.

Szafa 260cm wysokosc, 230cm szerokosc, 60 cm glebokosc, z 3 drzwi, na srodku na calej pow. lustro, prowadnice itp z aliminium

Cena ok 3000 zl.

Do tego 2 szafa taka sama tylko bez lustra na srodku i glebokosc na 45 cm, stalowe prowadnice. 2850 zl

Razem za 2 szafy chca 5850 + do tego gratis polka na buty ktora wycenili na 550 zl.

Firma Senator, gwarancja na 7 lat. Czas oczekiwania 2 tyg.

Nie mialem czasu porownywac innych ofert ile by tam skasowali... Moze ma ktos z was taka szafe z Senatora i podzieli sie opinia? i ile zaplacil?

Pozdrawiam

Jeśli masz na to czas i naprawdę minimum zdolności manualnych ( plus pomoc kogoś kto przytrzyma, nawierci etc .) możesz zrobić sobie taką szafę sam..

zrób na spokojnie projekt, zamów płyty + system aluminiowy ( ew. stalowy ).

daję namiar na jednego z producentów systemów przesuwanych - przejrzyj sobie ofertę, ściągnij instrukcje montażu i przemyśl :)

Żeby nie było ,że reklamuję... producent jak każdy inny - ale masz fajny dostęp do plików- jak zmontować, wymierzyć itp.

http://www.laguna.pl/

dokladnie... ja tez planowalem robic szafe samemu ale nie mialem na to czasu a do tego troskze sie obawialem nierownych scian i katow przez moglby byc problem z dopasowaniem tego wszystkiego ..... teoretycznie ta firma ktora robila mi szafe oferuje tez opcje wlasnorecznego montazu czyli dostajesz szafe w czesciach i sam skladasz wtedy cena jest o 450zl nizsza

Nie znam firmy Senator ale napiszę jak my zamawialiśmy szafę. Zamówiliśmy w jakiejś firmie, niby zrobili tak, jak miało być ale wyglądało to tragicznie. Poprawiał po nich Komandor. Jednak do tej pory straszy mnie ta szafa bo nie wszystko dało się poprawić. Nigdy więcej nie zamówię szafy w firmie, która nie robi wizualizacji.

Ja wczoraj byłem w podobnej sprawie w firmie indeco. Szafa 280x270x68, 3 drzwi z "fikuśnymi" lustrami (duży trójkąt przez całą szafę), system stalowy - za całość gość wyliczył 3500zł. Ale gdybym zrezygnował z tego lustra i zrobił zwyczajnie środkowe drzwi całe lustrzane, a boczne bez luster - to za całość już by wyszło tylko 2500zł.

• 4 weeks później...
Jeśli chodzi o jakość szaf senatora to mogę tylko polecić. Mam 3,5 metra szafy wysokiej na 2,5m i głębokiej na 80cm. Zamawiałam ją rok temu i płaciłam ok. 5tys. Prowadnice mam aluminiowe a na drzwiach lustra o falowanych bokach. Szafa sprawdza się rewelacyjnie. Jedyną usterką jaką miałam było poluzowanie śruby trzymającej listwę przy suficie - Panowie byli w godzinę po zgłoszeniu i wszystko dokręcili. Wszystko było w terminie i czyściutko montowane. Teraz mam do zamówienia 4 szafy i zdecyduję się również na tą firmę - chyba, że konkurencja pobije ich cenowo...

• 6 years później...
Taka szafa wnękowa z lustrem kosztowała mnie 4000zł w aluminium 2,5m szerokość, 2,8m wysokość , 0,58m głębokość. W środku dwie szuflady jako dodatki. Taka sama w stali była tańsza nawet o 700zł ale mi bardziej podobała się w aluminium. Edytowane przez joliska