Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowa fuga

Mephisto

Recommended Posts

Witam!

Mam w łazience pomarańczowe płytki. Niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć pomarańczowej fugi. W ostateczności czeka nas mieszanie różnych fug i probowanie trafienia w kolor. Ale może ktoś z Was FOrumowiczów wie, jaka firma ma w swojej ofercie właśnie gotową pomarańczową fugę??? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź!!!

Pozdrawiam,

M.

Witam!

Mam w łazience pomarańczowe płytki. Niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć pomarańczowej fugi. W ostateczności czeka nas mieszanie różnych fug i probowanie trafienia w kolor. Ale może ktoś z Was FOrumowiczów wie, jaka firma ma w swojej ofercie właśnie gotową pomarańczową fugę??? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź!!!

Pozdrawiam,

M.

Witam

Ja też mam do łazienki pomarańczowe płytki i jedyna pomarańczowa fuga, jaką udało mi się znaleźć, to fuga firmy Atlas.

W Castoramie mają wzorniki fug trzech firm: Atlas, Cersanit i Mapei

Podjedź i zobacz :)

Witam!

Dzięki za rady.

A fug nie wybierałam w sklepie :). Pani architekt przyjechała z próbnikiem bodajże Mapei i wybierałam na miejscu u siebie :), więc brak mi nieco orientacji, co do kolorów fug innych firm :).

Jeszcze raz dzięki! Tym razem wybiorę się więc może do jakiegoś sklepu...

Pozdrawiam,

M.

Wiesz pigmenty sa rozne. SA w plynie ,w proszku ,w granolkach ipewnie jeszcze jakies, JA osobiscie polecam w proszku bo sa praktycznie idealne do wszystkiego to jest zmielona glinka ,esencja koloru tak to mozna nazwac. A dostac ja mozesz w moze kazdym sklepie z farbami a jak nie to napewno w sklepie dla plastygow ,czy artystow. Wlasnie takimi pigmentami barwia fugi, sztuczny kamien, i inne rzeczy ja np barwie takim pigmentem kity kamienne:) ale firmy nie jestem w stanie ci podac. ja to na kilogramy kupuje w workach:) Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
Jak w temacie - czy znacie może firmę, która ma w ofercie pomarańczowe fugi? Na forum ktoś kiedyś pisał, że ma pomarańczową fugę SOPRO ale tego koloru nie mają już chyba w ofercie bo nigdzie nie mogę znaleźć :(

nie wiem jak jest teraz. Gdy 10 lat temu robiłam łazienkę i potrezbowałam taka fugę mieszałam białą, czerwoną i żółtą (chyba :oops: ).

Pamiętam, że najpierw odmierzałam proporcje łyżeczką do herbaty.

Życzę Ci, żebyś nie była skazana na takie eksperymenty :wink: