labas1 28.10.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A nie lepiej obkleić całe ściany? wtedy będzie dopiero oszczędność.Podobno są takie tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A nie lepiej obkleić całe ściany? wtedy będzie dopiero oszczędność. Podobno są takie tapety. No przecież wątek jest o tym, że po drugiej stronie ściany już jest styropian minimum 10cm, czyli cała ściana już jest oklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.10.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ale mnie chodziło o środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ale mnie chodziło o środek. No, wiem. Ale co za różnica? Temat jest o ucieczce ciepła przez ścianę za grzejnikiem wynikającą z różnicy temp. ściany w pobliżu grzejnika. Po ociepleniu całości wewnątrz ta różnica nadal będzie istniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.10.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 to proste... po oklejeniu całych ścian ekranem za kaloryferem należy dać podwójną albo nawet potrójną (dla ortodoksów) warstwę ekranu albo po prostu za grzejnikiem warstwę ekranu podkleić warstwą styropianu o gr 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostrzyciel 23.10.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Mieszkałem kiedyś w pokoju, którego dwie ściany (zewnętrzne) nie były niczym izolowane, a moło tego, były z własnej roboty pustaka żużlowego (!). Pokój był ciągle zimny i wilgotny. Nakleiłem na te dwie ściany styropian o grubościach 5 i 3 mm. Nie mogłem dostać 5 milimetrowego więcej, by zrobić nim wszystko. Następnie na niego nakleiłem tapetę. Różnica warunków termicznych powaliła mnie. Gdybym na suficie tego pokoju nie miał "baranka", to również okleiłbym tym styropianem.W końcu, jakie przyjemne było oprzeć się plecami o ścianę siedząc na łóżku. Puknięcie głową czy łokciem niebolesne, bo zamortyzowane.Jestem za ocieplaniem i izolowaniem od wewnątrz jeśli nie można z jakichś powodów ocieplić elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts