lubel 26.10.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie wiem czy w tym dziale. Mam następujący problem. Mam lustro z kinkietami w łazience, ale jak robiłem remont nie planowałem kinkietów i nie wyprowadziłem kabla. Obok lustra mam kontakt/gniazdko. Nie chciałbym miec stale wtyczki od tych kinkietów w gniazdku. Czy można jakoś kabelek od kinkietów podłączyć pod to gniazdko np. jakos pod spodem czy cos. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 26.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Wykuj drugą dziurę i zamontuj nowe gniazdo i nowy przełącznik (zintegrowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 26.10.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Chodziło mi właśnie o to żeby tego nie robić. Ale skoro nie ma innego wyjscia, to chyba bede musial miec jeednak tą wtyczkę w gniazdku na stałe. I jakos zabezpieczyć przed ewentualnym zachlapaniem wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 26.10.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie wiem czy w tym dziale. Mam następujący problem. Mam lustro z kinkietami w łazience, ale jak robiłem remont nie planowałem kinkietów i nie wyprowadziłem kabla. Obok lustra mam kontakt/gniazdko. Nie chciałbym miec stale wtyczki od tych kinkietów w gniazdku. Czy można jakoś kabelek od kinkietów podłączyć pod to gniazdko np. jakos pod spodem czy cos. Proszę o poradę. Jeśli pod gniazdkiem przechodzi jakaś fuga, to możesz nią poprowadzić przewody zupełnie niewidocznie. Wydłubujesz fugę na odcinku pomiędzy gniazdkiem i lustrem, usuwasz wspólną izolację kabli od kinkietów (tak aby kable zostały w pojedynczej izolacji), upychasz kable w szczelinie między płytkami i łączysz z zasilaniem w puszce pod gniazdkiem. Jak już sprawdzisz, że kinkiety działają, to uzupełniasz wydłubaną fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 27.10.2009 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Byle potem fuga nie "kopała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 27.10.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ok.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts