domiii 26.10.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 moze to glupie pytanie ale po to to forum jest.czy ktos wie moze jak zbudowac maly piecyk z cegiel szamotowych lub koze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 26.10.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Zależy co tak na prawdę chcesz mieć. Kominek, piec z płytą typu kuchnia, hypokauste, piec akumulacyjny. Tu masz stronkę gdzie masz opisy i schematy poszczególnych rodzajów pieców. Poczytaj przynajmniej będziesz wiedział czego chcesz. Na własną rękę bez nadzoru kogoś kto ma o rzeczy pojęcie nie polecam. Powtórzę co już kilka razy napisałem. Czad zabija, naprawdę i na śmierć. Koza to wolno stojący piecyk, żeliwny bądź stalowy. Czasem z okładziną ceramiczną , ale koza z cegieł chyba nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domiii 26.10.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 wiem wiem ze koza jest metalowa ale na ten moment mam cegly szamotowe a kozy nie wiec pomyslam ze moge zbudowac maly piec na kasztalt kozy , zobaczem, mam obawy co do tego czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 27.10.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 a gdzie to bedzie stac w szklarni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domiii 27.10.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 nie w szklarni ,a w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mojra 27.10.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jak do pracowni to ja też Ci odradzam eksperymentowania... Szału jak w salonie nie musi robić więc za porównywalną kwotę, jaką wydasz na budowę tej swojej "kozy" kupisz gotową. I przynajmniej nie bedziesz się martwił o czad i nieszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 27.10.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 normalna koza ostatnio widziana przezemnie z szamotem w srodku dos nie bzydka 300 zl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 28.10.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 szkoda że kolego tak daleko mieszkasz bo bym Ci mógł odsprzedać stare kahle z rozbiórki pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.10.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 a co to kahle ?????????????// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 29.10.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 kahle czy kafle, co za różnica wiadomo o co chodzi - polonista się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 29.10.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 przyzwyczaj sie tu lubia poprawiac mnie to nie raz spotkalo wszyscy wiedzieli jak przeczytac a jeden sie znalazl i dowalil pozdrawiam jak te kafle ladne to z mila checia odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 29.10.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 porobie fotki, policze ile tego i posle na maila, bo wszystkie niestety nie ocalaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 06.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 jesli jest ochota zabawy w zduna - proszę bardzo.ale trzeba pamiętać o tym że z samych szamotowych cegiełi (czy płytek) pieca się nie zrobi - z szamotu robi się przede wszystkim paleniska (ściany).dodałbym koszt zwykłych cegieł, drzwiczek do pieca (muszą być i to dobre)---jeśli miałbym stawiać piec we własnym domi czy pracowni, gdzie przebywam ja czy moja rodzina to 3 razy bym sie zastanowwił - i pewnie bym zrezygnował.---za max 400 złotych da się już kupić taki piecyk, na allegro jeszcze taniej.---swego czasu kupiłem kiedyś kozę ładowaną od góry - samoróbka z rury fi 200 z obrotowym rusztem i szufladą na popiół.kosztowała mnie 200 złotych.--- a swego czasu w castoramie chyba były cienkowarstwowe piecyki (też ładowane od góry, które po rozpaleniu i wsypaniu węgla się zamykało na szczelno i grzały w teorii nawet do 2h) za ok. 150 złotych--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik32 07.11.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Witam serdecznie.Święta prawda. Kup kozuie do pracowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 07.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 nie kupuj kozy za ok 200zl ,to nie ma sensu.Do takiej kozy tzreba co chwile dorzucac, wytrzymuje jak ktos pisal ok 2 h.Kup koza za ok 500zl ,wazne zeby maila rusztownie ,w takiej kozie zar wytrzymuje kilkanscie godzin i nie nagrzewa sie tak bardzo jak blaszanki za 200zl (nie przypala kurzu).Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 07.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 To może taką kozę kupić, będzie za darmo mleko, a jak się przytulić to i nie będzie zimno http://images42.fotosik.pl/136/f31c5f1df1534e50.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 09.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 jeśli miałbym stawiać piec we własnym domi czy pracowni, gdzie przebywam ja czy moja rodzina to 3 razy bym sie zastanowwił - i pewnie bym zrezygnował. A ja tam wolalbym sam zrobić niż ufać że jakiś pijany fachowiec to budował... papraków u nas nie mało. U mnie stoją trzy piece i nie mam wyjścia.. trzeba pilnować. Po za tym dla pewności lepiej mieć czujnik czadu za 100zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 11.11.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 a my mamy starą kozę, rura w komin i wio koza za darmola od znajomego z resztą widziałem nowe kozy za 200-500zł więc czy jest sens kombinować i robić własną produkcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa1970 02.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ja zbudowałem kozę z butli gazowej do samochodu ważne wyjście spalin do komina powinno być na górze a nie z boku..... bardzo wytrzymała stal polecam praktycznie nie do zdarcia..... pale w niej w pokoju ponieważ mieszkanie mam 30 m2 wstawiłem sobie dodatkową małą wężownice i w łazience też mi teraz grzeje.... pale metoda od góry wiadro węgla pali mi się dwie doby......patrz post ekonomiczne spalanie węgla kamiennego........ do pieca (Kozy) mam przez rurę podłączone powietrze z zewnątrz budynku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurek 18.04.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a gdyby taką koze(porządna kupioną) obudować troche kaflami szamotowymi? powinny troche zakumulować ciepła, prawda li to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts