Gość ela_marek_luszowice 26.10.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mam pytanko, może ktoś ma podobny problem i jakieś magiczne rozwiązanie. W mojej nowej, cudownej kuchni mam kran zamontowany na blacie za zlewem, nie pomyślałam że może to nie być dobre rozwiązanie, a jednak... Chodzi o to, że przy zakręcaniu wody (mokrymi ciągle rękoma) mam kałuże wody na blacie. Przecież nie będę wycierała rąk przed zakręceniem wody Myślałam o jakiejś gumowej podkładce czy cóś? Jakieś pomysły, jakaś praktyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.10.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 proponuję kąpać się w łazience a nie kuchennym zlewie... ewentualnie może jakaś magiczna szmatka pomoże...? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ela_marek_luszowice 26.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Magiczna szmatka niezbyt pasuje do koncepcji mojej kuchni, coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 to chyba nie był dobry pomysł, żeby tak kran montować nie mam pojęcia, co z tym teraz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ela_marek_luszowice 26.10.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 to chyba nie był dobry pomysł, żeby tak kran montować Szczerze powiedziawszy to widziałam wcześniej mnóstwo takich kuchni (niestety tylko na ekspozycjach i w katalogach), gdzie kran jest montowany na blacie ponieważ zlew nie ma takiego szerokiego "kołnierza", tylko nigdy nie zastanawiałam się nad konsekwencjami. Jednak nie sądzę żebym była jedyną osobą, która ma taki problem i liczyłam że ktoś ma już sprawdzony pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 27.10.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja mam kran montowany za zlewem w blacie. Kałuży nie mam, choć zawsze trochę wody zostaje na blacie. Wycieram go ręcznikiem. Zajmuje to jakieś 2 sekundy. Nie zastanawiałam się nad żadnymi podkładkami - pod gumę przecież tez może dostać się woda. Przy zmywaniu zawsze przy zlewie kładę ręcznik który chroni blat przed wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 27.10.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja mam również w ten sposób zamontowany kran. Dodam, że otwór w blacie zabezpieczony był sylikonem, i dopiero zamontowana bateria. Użytkuję ten zlew wiele lat i woda nie zaszkodziła blatowi jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ela_marek_luszowice 27.10.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 O to już jakiś konkret! Bo najbardziej obawiam się żywotności blatu. Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 28.10.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 a z czego masz blat?ja tez mam tak baterię zrobioną. blat mam granitowy. jak po używaniu zlewu mam mokto koło krenu, to wycieram ściereczką i po problemie.fakt ze nei zmywam naczyń w zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ela_marek_luszowice 28.10.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mam blat ikeowski PRÄGEL "Wysokowytrzymały laminat melaminowy, płyta wiórowa" I zmywać naczyń w zlewie też nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts