rabi84 26.10.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam. Remontuje stary dom. Dodam że bardzo stary. W jednym z pokoi zrzuciłem tynki i została stara cegła z sypiącymi się fugami. Znacie jakieś dobre środki do impregnacji starych murów ceglanych?? Bo poza ceresitem nie przychodzi mi nic dobrego do głowy a on jest dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.10.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witaj u mnie potraktowaliśmy stare cegły zwykłym gruntem, bodajże z atlasu. Jest ok. Zdjecia w mojej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabi84 26.10.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jak przygotowaliście ścianę?? Od razu malowanie czy może czyściliście ją?? Bo widze że fugi były poprawiane. Jakimś klejem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 27.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam. Remontuje stary dom. Dodam że bardzo stary. W jednym z pokoi zrzuciłem tynki i została stara cegła z sypiącymi się fugami. Znacie jakieś dobre środki do impregnacji starych murów ceglanych?? Bo poza ceresitem nie przychodzi mi nic dobrego do głowy a on jest dość drogi. Zrób normalną obrzutkę cementową (szpryc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabi84 27.10.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jak zrobie szpryc nie bedzie tego efektu. Chodzi mi o zagruntowanie a nie zatynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Robi to była stara ściana, stłuklismy tynk, potem szczotkami drucianymi mozolnie ja oczyszczaliśmy, myśleliśmy o piaskarce ale nim ja znalazłam było za pózno. W niektórych miejscach brakowało cegieł więc uzupełnialiśmy je, no i trzeba było uzupełnic szczeliny- fugi, zdaje się że to cement. jak Widzisz efekt nie do końca zadowalajacy, jak był mokry bylo ok ale jak wysechł zrobił się zajasny. Będziemy próbowali te jaśniejsze miejsca jakoś podmalować, żeby zgrało sie z resztą tak więc czeka nas kolejna mozolna praca. przed gruntowaniem, jak przejechałam ręka to co nieco sie sypało, natomiast po gruncie nic się nie sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.10.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Chcesz pudrować trupa, żeby wygladał jak żywy...Są środki, ale sam piszesz - drogo. Jak Cię stać i MUSISZ - koszt jest bez znaczenia a chemia istnieje odpowiednia.Jak nie - odpuść.Daj uczciwy tynk i będzie dobrze.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabi84 28.10.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A co myślicie o tym aby tą ścianę przed zagruntowaniem przemalować kwasem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.10.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A maluj, ale zdaj nam relację jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Znam łatwiejsze sposoby zrobienia sobie krzywdy... Ale jak MUSISZ... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabi84 28.10.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Krzywdą jest zrobienie tynku na tak ciekawej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 31.10.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 cersit jest drogi? Pogielo Cie?Przeciez litr ct-17 ktory idealnie nadaje sie do starych cegiel kosztuje kilka zlotych,fakt mozna zrobic to taniej ,ale chyba g... malujac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts