Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PERFUMY .... czy nie produkują już zapachu wanilii ?

daggulka

Recommended Posts

No właśnie ....

Przeszłam się dziś po kilku perfumeriach - i nic :o

Nie ma nigdzie perfum na bazie czystej wanilii - słodki, ciężki zapach .

Znalazłam z Kenzo wanilię z piżmem i zapachem korzennym ... piękny jest ( i kupiłam) - ale to nie to samo....

Czy wiecie może jaka firma produkuje perfumy o zapachu vanilii?

Coś takiego?

http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6444

Kiedyś były perfumy Vanilia Fields,ale słyszłem,że ich już nie robią.

Yves Rocher robi wodę o zapachu waniliowym, do tego jest jeszcze balsam i chyba żel pod prysznic (zapach czysta wanilia). I Sephora Brown podpada mi pod wanilię

Bootsie - Vanilla Musk - Natural Collection .

vanilia creme brulee-sephory

A będziemy mogli powąchać............. :oops: :wink: :roll:

no pewnie .... kupcie żonom w prezencie to się nawąchacie do woli :p :D

Ale co to za frajda na własnej żonie wąchać...........co innego na innej :oops: :lol:

Po kilkunastu latach małżonek patrząc na żonkę

- Tyłeczek masz zgrabny, cycusie też niczego sobie...Ehh...Żebyś Ty chociaż troszkę obca była... :lol: :lol: :lol:

no pewnie .... kupcie żonom w prezencie to się nawąchacie do woli :p :D

Ale co to za frajda na własnej żonie wąchać...........co innego na innej :oops: :lol:

Po kilkunastu latach małżonek patrząc na żonkę

- Tyłeczek masz zgrabny, cycusie też niczego sobie...Ehh...Żebyś Ty chociaż troszkę obca była... :lol: :lol: :lol:

Od wieków wiadmo,że miód z innej dziupli inaczej smakuje...... :oops: :oops: :lol: :lol: całe szczęście,że Stukowa tu żadko zagląda...........

Daggulka przecież ciężką wanilię ma Lempicka. Właśnie kończe jej 3 flakonik (każdy inny ale każdy potężnie waniliowy).

Najtaniej na allegro (daj znac jak chcesz sprawdzonych sprzedawców).

poproszę linka do allegro :D

ale powiem Wam, ze te które zakupiłam wczoraj z Kenzo - pięknie słodko pachną ... oleiste są i długo przez to pachną ... wczoraj o 13 se psikłam raz - do samego wieczora zapach sie utrzymał ...

uwielbiam słodkie cięzkie zapachy na bazie wanilii ... kiedyś tego było sporo ... teraz widze w perfumeriach braki - gdzie sie nie zapytam - czystej wanilii brak , same jakies z domieszkami nieco za dziwnymi dla mnie ....

dlatego kilka lat temu dałam sobie spokój z poszukiwaniami i używam innych ... ale teraz chcę wrócić do wanilii ....

dlatego dzięki za linki i pomoc ... :D

• 2 weeks później...