el-ka 26.10.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mam podwieszoną miskę sedesową - jednak wykonawca dał ją za wysoko (niestety tak zdecydowali obaj z moim mężem ) i nie jest to wygodne dla niższych osób. Nie mówiąc, że nie uwzględniono grubości deski przy tych przymiarkach . Czy można jakoś sprytnie niewiele wykuć aby obniżyć sedes nie rujnując całej ściany ? W którym miejscu ? Stelaż jest geberita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 26.10.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Teraz to już po sprawie.Może wymyślić coś pod nóżki ? ale to półśrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 jakiej firmy stelaz?Bo Viega ma dośc fajnie rozwiązane - otwory pod śruby mozna zamontować na kilku wysokościach. Z tym jest szansa bez rujnowania całej zabudowy. Z innymi bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.10.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 problem tkwi nie w producencie stelaża, bo każdy ma możliwość regulacji, problemem jest podejście kanalizacyjne, jeśli jest możliwość jego obniżenia, to po drobnych demolkach można to zrobić,jeżeli nie to tylko podnóżek do tronu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 jak można ustawić stelaż Geberita za wysoko? Przecież jest na nim specjalny znacznik który powinien znajdować się 1m nad ostateczną posadzką. U mnie stelaż stawiany był na chudziaku więc znacznik początkowo znajdował się 117cm nad chudziakiem. Przyszedł styropian, wylewka płytki i jest teraz chyba 99cm czyli w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 jak można ustawić stelaż Geberita za wysoko? Przecież jest na nim specjalny znacznik który powinien znajdować się 1m nad ostateczną posadzką. U mnie stelaż stawiany był na chudziaku więc znacznik początkowo znajdował się 117cm nad chudziakiem. Przyszedł styropian, wylewka płytki i jest teraz chyba 99cm czyli w miarę ok. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ludzie mają różny wzrost i to co dla jednego za wysoko, dla drugiego może być w sam raz. W Gebericie o tym nie wiedzą? Trochę dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.10.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 słyszałem. że geberita warto kilka cm nizej osadzić niż ten znacznik, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 27.10.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 poza tym dochodzi fakt, że same muszle mają inny kształt i dwa różne modele muszli przykręcone do tego samego stelaża będą miały deski na różnych wysokościach. Czasem 0,5 cm daje znaczącą poprawę w komforcie użytkowania. Pod deską są takie korki dystansowe. Możesz spróbować je wyjąć, może coś się poprawi. U mnie pomogło.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 no jeżeli komuś robi różnicę 5mm w wysokości na jakiej ma deskę sedesową to ja przepraszam.... edde ja zawiesiłem tak jak pisałem - nie wiem na jakiej wysokości mam obecnie deskę ale wydaje się że jest ok (mam wrażenie że mogłaby być nawet wyżej ). Mój 4 letni synek jest w stanie wysikać się do niej na stojąco a jest dość niski. jak chcesz to mogę zmierzyć na jakiej wysokości jest teraz (miskę mam cersanitu chyba model Iryda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ludzie mają różny wzrost i to co dla jednego za wysoko, dla drugiego może być w sam raz. W Gebericie o tym nie wiedzą? Trochę dziwne. Zaczynamy dyskutować o gustach? Gdzie nas to zaprowadzi? Czyli co? Powinni dołączyć tabelkę z przelicznikiem na jakiej wysokości ma być znacznik w zależności od wysokości użytkownika? Jest jakiś standard i kierując się nim średnio powinno być ok, ale nie dla tych dla których 1cm jest sporym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ludzie mają różny wzrost i to co dla jednego za wysoko, dla drugiego może być w sam raz. W Gebericie o tym nie wiedzą? Trochę dziwne. Zaczynamy dyskutować o gustach? Gdzie nas to zaprowadzi? Czyli co? Powinni dołączyć tabelkę z przelicznikiem na jakiej wysokości ma być znacznik w zależności od wysokości użytkownika? Jest jakiś standard i kierując się nim średnio powinno być ok, ale nie dla tych dla których 1cm jest sporym problemem. Ale o jakich gustach? Ja napisałem o komforcie użytkowania, a nie o guście. jeśli koszykarz nie zmieści się do "malucha" to ma spaczony gust? Jesli rodzina ma wzrost przeciętny, tzn. dzieci i dorośli to pewnie dobrze będzie korzystać ze znaczników. Rozrzut wzrostu średniego bywa dość znaczny, a na pewno większy niż 1cm to i po co ma ktoś wieszać cokolwiek na standardowej wysokości jeśli wszystkim domownikom będzie to przeszkadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Korzystałem kiedyś z toalety u znajomych / stelaż Geberita / posadzonej sporo za wysoko - ciekawe doswiadczenie - na muszlę trzeba wchodzić prawie jak na konia - ale nie ma tego złego - można łatwiej pomachać nogami siedząc na muszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 i co? wszystko na wyższym/niższym poziomie? umywalki, zlewozmywak,automatycznie blat w kuchni, poziom parapetów, wyższy/niższy stół i krzesła, biurka... A potem chcemy sprzedać dom i szukamy kupca o podobnym wzroście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 ale nie ma tego złego - można łatwiej pomachać nogami siedząc na muszli gorzej jak przyjdzie zatwardzenie i trzeba się mocno zaprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 i co? wszystko na wyższym/niższym poziomie? umywalki, zlewozmywak,automatycznie blat w kuchni, poziom parapetów, wyższy/niższy stół i krzesła, biurka... A potem chcemy sprzedać dom i szukamy kupca o podobnym wzroście... Jak ktoś buduje na sprzedaż to wiele rzeczy robi inaczej Zakładam, że większość uczestników tego forum buduje dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 ale nie ma tego złego - można łatwiej pomachać nogami siedząc na muszli gorzej jak przyjdzie zatwardzenie i trzeba się mocno zaprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 [Zakładam, że większość uczestników tego forum buduje dla siebie. zgadzam się, ale założę się, że większość tych domów i tak przejdzie kiedyś w inne ręce (dzieci/wnuki, nowi właściciele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 [Zakładam, że większość uczestników tego forum buduje dla siebie. zgadzam się, ale założę się, że większość tych domów i tak przejdzie kiedyś w inne ręce (dzieci/wnuki, nowi właściciele) A ja się założę, że nie większość, a wszystkie (jeśli wcześniej nie ulegną zagładzie), ale to nie dowód na to, że powinniśmy budować wygodnie dla przyszłych właścicieli. Kończąc temat zwócę tylko uwagę, że autorka ma miskę za wysoko dla niej. Bez znaczenia jest fakt, czy jest na standardowej czy nie wysokości. A intencje kolegi pierwka w pełni rozumiem i nie przekreślam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.10.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 kurna, postawić obok rozkładaną drabinkę i dla wszystkich bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 kurna, postawić obok rozkładaną drabinkę i dla wszystkich bedzie dobrze. Ale, że co? Że niby tak jak kury na grzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts