dbandmax 26.10.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam, mam zainstalowane rury odkurzacza centralnego w podlodze w 15 cm wartswie styropianu. Czy kabel zalaczajacy odkurzacz ktory idzie wraz rurami musi byc schowany w peszlach podobnie jak kable od elektryki 230V, czy bezpiecznie jest jesli jest puszczony luzem, podczepiony do rur odkurzacza opaskami zaciskowymi? Pozdarwiam,dbandmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 26.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ja u siebie ciągnąłem bez peszli - przyklejałem dość gęsto taśmą makgajwera do rury. przed wylewkami robiłem testy, po wylewkach jeszcze się nim nie bawiłem, ale mam nadzieję, że będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 26.10.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam, mam zainstalowane rury odkurzacza centralnego w podlodze w 15 cm wartswie styropianu. Czy kabel zalaczajacy odkurzacz ktory idzie wraz rurami musi byc schowany w peszlach podobnie jak kable od elektryki 230V, czy bezpiecznie jest jesli jest puszczony luzem, podczepiony do rur odkurzacza opaskami zaciskowymi? Pozdarwiam, dbandmax Kabel posiada izolacje wiec jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlom 26.10.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jeżeli kabel ma podwójną izolację to spokojnie można go dać bez peszli.Ja dałem w peszlach ale tylko dlatego że stosuję dwa przewody jednożyłowe z pojedyńczą izolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.10.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Jeżeli kabel ma podwójną izolację to spokojnie można go dać bez peszli. Ja dałem w peszlach ale tylko dlatego że stosuję dwa przewody jednożyłowe z pojedyńczą izolacją. to jest ryzyko, ktorego nie radzę. Zaoszczędzić 2,40 PLN i mieć całe lata wiszącą groźbę dewastacji podłogi i posadzki... brrrrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 27.10.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 to jest ryzyko, ktorego nie radzę. Zaoszczędzić 2,40 PLN i mieć całe lata wiszącą groźbę dewastacji podłogi i posadzki... brrrrrrr.... oj zdradź, zdradź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlom 27.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 to jest ryzyko, ktorego nie radzę. Zaoszczędzić 2,40 PLN i mieć całe lata wiszącą groźbę dewastacji podłogi i posadzki... brrrrrrr.... Nawet jeżeli będą peszle to i tak marna szansa na wymianę kabla, jakoś tego nie widzę. A poza tym tam jest tylko 12 lub 24V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts