pawlok 27.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam pytanie zielonego w kwestii trwałości powłok na elementach metalowych.A konkretnie która z bram jest lepsza/trwalsza1)zabezpieczona antykorozyjnie farbą podkładową i zielonym chlorokauczukiem.2)ocynkowane ogniowo, malowane proszkowo. Jakie są wady w użytkowaniu bramy tylko ocynkowanej? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam pytanie zielonego w kwestii trwałości powłok na elementach metalowych. A konkretnie która z bram jest lepsza/trwalsza 1)zabezpieczona antykorozyjnie farbą podkładową i zielonym chlorokauczukiem. 2)ocynkowane ogniowo, malowane proszkowo. Jakie są wady w użytkowaniu bramy tylko ocynkowanej? Pawlok Jeśli chlorkauczuk zielony to oczywiście zmienia posatć rzeczy A na poważnie to elementy cynkowane ogniowo i malowane proszkowo będą trwalsze. W tym jak i w wielu innych układach za trwałość odpowiada najsłabsze ogniwo. Oznacza to, że zabezpieczenie musi być bez przerw (np. spawanie po cynkowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.10.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A na poważnie to elementy cynkowane ogniowo i malowane proszkowo będą trwalsze. W tym jak i w wielu innych układach za trwałość odpowiada najsłabsze ogniwo. Oznacza to, że zabezpieczenie musi być bez przerw (np. spawanie po cynkowaniu). Dzięki za odpowiedż. A może są na forum użytkownicy tylko wersji ocynkowanych? Akurat mam ofertę dwóch lokalnych producentów i wersja ocynk+malowanie proszkowe jest tańsza od farby podĸladowej+chlorokauczuk... Wszelkie opinie mile widziane Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A na poważnie to elementy cynkowane ogniowo i malowane proszkowo będą trwalsze. W tym jak i w wielu innych układach za trwałość odpowiada najsłabsze ogniwo. Oznacza to, że zabezpieczenie musi być bez przerw (np. spawanie po cynkowaniu). Dzięki za odpowiedż. A może są na forum użytkownicy tylko wersji ocynkowanych? Akurat mam ofertę dwóch lokalnych producentów i wersja ocynk+malowanie proszkowe jest tańsza od farby podĸladowej+chlorokauczuk... Wszelkie opinie mile widziane Pawlok Ceną się nie sugeruj. Cynkowanie powinno być droższe, ale zależy to też od ukłądów wykonawcy. Główna różnica jest taka: malowanie jest mniej trwałe i po kilku latach będziesz musiał je powtórzyć co nie jest skomplikowane, a ocynk wytrzyma dłużej, ale ponowne malowanie już nie będzie takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 28.10.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Główna różnica jest taka: malowanie jest mniej trwałe i po kilku latach będziesz musiał je powtórzyć co nie jest skomplikowane, a ocynk wytrzyma dłużej, ale ponowne malowanie już nie będzie takie proste. Hmm akurat aktualna działke mam pokrytą siatką cynkowaną - załozoną w 1979 roku,rdza pojawiła sie po 20 latach,gdzieś tak ok 96 roku pokryłem mini i na to jakaś tam wierzchniego krycia- do dziś spokój. Tak wiec myślę że pojdę w kierunku ocynk+malowanie bo i firma jakoś bardziej nastawiona pro-kliencko. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts