KrzysztofP 02.01.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Mieszkam na piętrze b. starego ( z lat dwudzisetych) domu. Dom jest zbudowany z cegły z pustką powietrzną. Zastanawiam się, czy jest sens ocieplać taki dom. No może gdyby wszyscy ocieplali, sprawa byłaby jasna. Sąsiedzi jednak nie będą ocieplać. Zastanawiam się czy w związku z tym ocieplenie przeze mnie murów wokół mojego mieszkania nie będzie skuteczne ze względu na to iż zimno i tak dotrze do mnie przez nieocieploną ścianę sąsiadów z dołu i pustkę powietrzną? Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi czy moje rozumowanie jest słuszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofP 02.01.2004 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Pomyślałem sobie, że może miałoby sens wpuszczenie w pustkę izolacji w postacigranulek, ale czy jest możliwe zrobienie tego selektywnie (bym nie płacił za sąsiadów? Zaznaczam, że w żadnym wypadku namówienie sąsiadów do ocieplenia nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 03.01.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 uwazam ze trzeba ocieplic.Bedziesz miał mniejsze koszty ogrzewania mimo wszystko a latem chłodniej.Sąsiedzie tez wtedy pomyslą o ociepleniu-zapewniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts