Magda S00 27.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hej, mam w garażu od dwóch lata deski surowe merbau ( składowane, nie upiększają mi wnętrza:P), które tam leżą ponieważ za pierwszym razem gdy miały być użyte ekipa popełniła jakis błąd i podłoga odeszła wraz z wylewką po dwóch tygodniach od przyklejenia. Moje pytanie brzmi: Jak te deski odczyścić i czy mogłabym je ponownie wykorystać, chcę wyłozyć nimi łazienke???? Bardzo proszę o fachową opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.10.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hej, mam w garażu od dwóch lata deski surowe merbau ( składowane, nie upiększają mi wnętrza:P), które tam leżą ponieważ za pierwszym razem gdy miały być użyte ekipa popełniła jakis błąd i podłoga odeszła wraz z wylewką po dwóch tygodniach od przyklejenia. Moje pytanie brzmi: Jak te deski odczyścić i czy mogłabym je ponownie wykorystać, chcę wyłozyć nimi łazienke???? Bardzo proszę o fachową opinię. Uważam, że po mechanicznym usunięciu betonu oraz gruntownym zeszlifowaniu pozostałości kleju odzyskane deski można zamontować w łazience. Należy liczyć się ze szczelinami po montażu, które nie upiększą wnetrza ale zabezpieczą podłogę przed oderwaniem. Drewno merbau nie jest najbezpieczniejszym materiałem na podłogę do łazienki. Nauczona doświadczeniem, zatrudnij fachowca lub skorzystaj z jego bezpośredniej pomocy w doborze kleju oraz sposobu montażu i wykończenia. Życzę satysfakcji z wykorzystania tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts