gwiezdnik 27.10.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hej! Mam pytanie odnośnie komina. Jak powinno się robić wylot kanałów wentylacyjnych? Od góry, czy z boku? Wszyscy piszą że z boku, ja w projekcie mam po prostu do góry i teraz nie wiem - nie ma żadnej różnicy, czy jednak wyloty wentylacji na boki mają jakieś swoje zalety? Pzdr,Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 zaletą jest, że deszcz nie leje Ci się prosto do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morkiss 27.10.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Jak wybierałem kominek to mi doradzili zeby zrobic to z boku bo wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie "cofka" z komina w wypadku tzw wiatrow zchodzacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiezdnik 27.10.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 zaletą jest, że deszcz nie leje Ci się prosto do domu A na takie kominy wentylacyjkne nei stosuje sie jakichs grzybkow? Czyli wynika z tego, zeby postarac sie przerobic komin na wyjscie na boki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.10.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Oba kominy mam wyloty "do góry". Nigdy nic sie do domu nie leje, nawet przy wielkich ulewach. A i "cug" jest niezły pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 zdaje Ci się tylko (chyba że masz nad kominami daszki). ja mam komin do kominka, ceramiczny fi 200, obecnie nieużytkowany bo kominka brak. Na dole mam odskraplacz a z niego idzie rurka odprowadzająca wodę - po dużej ulewie wycieka stamtąd ponad 0,5l wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts