dodi 28.10.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ale narobiłem zadyme jurto wszyscy będą robić dziury w podłogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A w ogóle... PO CO tam łapy pachałeś?! Teraz połowa forum będzie miała zgryza! Zaczyna się już na etapie układania styropianu... Papa, folia, styropian - zwykle na zakładkę. I - do domciu! Dniówa za nami! A tymczasem pod tym styropianem powolutku wykrapla się woda z tej pary co zawarta w powietrzu. A jak poczekać? - to naprawdę mokro się tam robi! Potem - jak kto. Folie, odblaski (ciekawe po co) rurki i ROBIENIE SITA Z FOLII tymi spinkami do rurek podłogowego. A na to wylewka i sporo wody. Eeee tam - Adam_mk - siejesz defetyzm i straszysz forumowiczów - teraz to pewnie z połowa aktywnych czytaczy FM zacznie kuć posadzki i ryć w styropianie w poszukiwaniu wilgoci :lol: U mnie oczywiście folia też jest - po kilku miesiącach po wykończeniu się musiałem zrobić otwór rewizyjny w jastrychu do chudziaka - żadnej wilgoci - sucho jak pieprz , nie mówiąc o jakiejś stojącej wodzie ... Oczywiście mówię o części domu na gruncie - tam gdzie mam piwnicę nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 29.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Nie macie gdzie zaglądać Znam ciekawsze miejsca do zaglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 ... przecież jest zalecane dawanie foli budowlanej na styropian np. tutaj. http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=publikacje wiesz, ja już nieraz pytałem tych co tak zalecają dawac druga folie /na styropian/ "co sie dzieje, gdy ktos nie da tej drugiej folii ... ?" i jak myslisz co odpowiedzieli ? nie usłyszałem do tej pory żadnej odpowiedzi ... sam nie dawałem i nie odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu natomiast Wielka powódź /1997 - Wrocław/, pokazała, ze woda gdy juz sie jakimś sposobem dostanie pomiędzy dwie warstwy folii - to niełatwo jest ją stamtąd usunąc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.10.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 o siec też chyba nie dam tej foli na górkie bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 25.10.2019 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Trochę lat minęło , chciałby odgrzać temat. Czy ktoś sprawdzał co się dzieje pod posadzka? ja mam ułożone-beton-papa-folia-styropian 2x5cm-folia-wylewka Od jakiegoś czasu w jednym z pokoi było czuć wilgoć przy jednej ścianie , rozkułem kawałek wylewki i jest wilgoć miedzy papą a folią. Sadze że nie jest to od instalacji ponieważ woda stałaby na na folii, ponieważ instalacja jest prowadzona w styropianie który leży na tej folii . Ktoś miał podobny problem? Możliwe że skrapla się woda z otoczenia przy zimnym gruncie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts