gucio330 27.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam! w prezencie ślubnym dostaliśmy z żona od rodziców działke budowlana i w dokumentach z podziału tej ziemi na dziłaki jest napisane ze jest przenaczona pod zabudowe jednorodzinną bliżniaczą. Ja niebardzo znam się na tym wiec mam pytanie czy to oznacza ze dosłownie musze postawić bliżniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid_O 08.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Proszę podać dokładną nazwę tego dokumentu w którym jest to napisane i zacytować ten fragment z którego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucio330 10.11.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dokument nazywa się ''Projekt podziału nieruchomości'' i do tego jest decyzja w której napisane jest '' Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowenia przestrzennego [ tutaj są podane nazwy gminy i różne nr. dzienników] wydzielone działki przeznaczone są pod; nr 20/3 i 20/4 - lokalizację zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej w systemie zabudowy bliżniaczej, nr 20/5 - lokalizację zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej w systemie zabudowy wolnostojącej. Moja działka to ta oznaczona nr 20/4. Czy jest możliwośc zmiany jej przeznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid_O 12.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Rozeznałem temat:- Wydział Architektury i Budownictwa - 071-777-73-26 - odpowiedz negatywna "ciężko będzie pojedynczemu inwestorowi zmienić plan zagospodarowania przestrzennego"- Biuro Rozwoju Wrocławia - 071-777-88-93 - zapis o możliwości zabudowy może występować w paru miejscach czyli w jednym dokumencie będzie możliwość zabudowy bliźniaczej ale w innym wolnostojącej lub też innej co otwiera nam furtkę. W celu wyjaśnienia sprawy skontaktujcie się z Biurem Rozwoju Wrocławia (o ile faktycznie jesteście z Wrocławia) i musicie mieć w zanadrzu co najmniej nazwę ulicy, nr działki, dobrze byłoby też arkusz mapy i obręb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.12.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podłacze się do pytania. Czy jeśli działka jest do zabudowy jednorodzinnej to można tam postawić bliźniaka i docelowo podzielić działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.12.2009 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 NOTO - to będzie trudne, ale możesz spokojnie postawić dom wolnostojący z dwoma zupełnie oddzielnymi lokalami mieszkalnymi (wg przepisów to nadal budynek jednorodzinny), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 04.01.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Jeżeli na nieruchomości są dwa budynki, to możliwy jest podzial niezależnie od zapisów MPZP w celu wyodrębnienia własności.poprawcie mnie jeżeli mylnie odczytałem przepisy/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts