Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tutaj fotka rubinowej, płytki Paradyz Holtzer..powtarzam - PŁYTKI :) nie drewno...coraz bardziej mi sie podobają te dechy, nie celuję w jodełkę...ale ładne...

http://img641.imageshack.us/img641/6024/paradyzholtzer.jpg

kurcze to mi sie naprawde podoba!! tylko kolor jak dla mnie ciemniejszy i ukladane prosto :)

widziałam je dziś na żywo w Max Ceramika na Mikołowskiej..naprawde ładne :)

dużo pojawiło sie tych drewnopodobnych i na szczęście te ładne znajdą sie również w cenie około 50zl/m2, jeszcze z Opoczna też jest nowa płytka NODO ma dośc wyraźną strukturę drewna i jest wieksza bo 30x60 a do tego jest w ładnym ciemnym kolorze...niestety to wszystko nowości i pod zamówienie, nie mieli na skłądzie kilku sztuk na zbyciu, bede szukac jeszcze

My tez będziemy mieć taka belkę w salonie. Wstępnie zakładamy ze zrobimy ja w obudowie z płyt i umieścimy tam dodatkowe oświetlenie. Myślałam tez na wyeksponowaniu jej ale to chyba raczej sprawdzi się we wnętrzach tradycyjnych wiec jak jest założenie ze kominek ma być nieco innowacyjny tak tez belka musi dopasować się do całości ;)

u nas też wnętrza nowoczesne ale raczej skłaniamy sie ku oszlifowaniu tych belek i zostawieniu, choć do tej pory myślelismy również zeby ją obłożyc k-g i zamontować oświetlenie, boje sie jednak że wtedy wyjdzie za gruba, za ciężka............czekam jeszcze na decyzje projektantki, ma mi zrobic kilka wizualizacji

Moja znajoma ma w domu - w salonie 4 takie belki. Delikatnie przyciemnione przykuwają uwegę juz na wejsciu :) Efekt rewelacyjny jezeli mają stanowic element dekoracyjny - dają wrazenie ciepła domowego ;)

Jestem bardzo ciekawa propozycji Twojej projektantki :) wiec z niecierpliwoscią będę oczekiwać relacji :)

Edytowane przez netmar

Ja będę zostawiała dwie belki, które chcę wyszlifować i zrobić w takim kolorze w jakim będzie drewniany stół w jadalni. Sufit między belkami będzie biały.

A tu dwa przykłady:

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/20110220123102h.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1298186244365

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/20110218122825.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1298185141066

a jak proponujecie rozwiązać oświetlenie w takim suficie ? myslę o długich zwisach, szczególnie nad stołem, do tego chyba linki z kierunkowymi halogenkami

Do nowoczesnego wnetrza to jak najbardziej odpowiednie bedą te lampy na długich zwisach + oświetlenie punktowe z myslą... duza przestrzen duzo światła :)

cos nie poszło

http://img34.imageshack.us/img34/7236/2011030920072954.jpg

Te po lewej najladniejsze :) Te po prawej i na dole - za ciemne. Bedzie widac kazde ziarenko kurzu na podlodze;) Na tych po lewej niestety tez troche bedzie widac.. Ale mimo wszystko te mi sie najbardziej podobaja :)

No ewentualnie ta w srodku na gorze - jest chyba wezsza od tych po lewej i po ulozeniu moze byc ladniejsza!