Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

ale mi spaaaaaaaaadł wątek

na budowie nic fotogenicznego sie nie dzieje....wylewki w piwnicy schną, przygotowujemy parter pod anhydryt

ale zaliczyłam wczoraj nowootwarty Leroy w GLiwicach...i wklejam ku pamięci nazwy i symbole - tapety do sypialni i dywan...

piekne metaliczne tapety:

http://img39.imageshack.us/img39/4194/20110603152959106.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/6285/20110603153007562.jpg

i dywan któy bedzie stawiał mnie na nogi co rano:

http://img710.imageshack.us/img710/5010/201106031611028.jpg

super....widze ze słaba ta fotka z dywanem :(

ciągle nie moge znaleźć fajnego zestawu podwójna umywalka z szafką....chyba bede musiała zrobić na zamówienie

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co wymysliłas... ?

ja do tej czarnej mam juz kupioną razem z umywalka....ale do niebieskiej nie mam pomysłu

ja do szarej tez mam juz kupiona ... dokladnie ta co jest na wizualizacji /tylko z otworem centralnym / umywalke tez juz mam :)

a do zielonej na gore planuje dac pod blat z plytek i k-g dwie glebokie szuflady 90 i kosz na pranie ... jak mi pan stolarz znajdzie ciemnozielone fronty full polysk to wezme takie a jak nie to biale /choc one w lazience lubia zolknac !!/

ogolem bedzie tak:

pod umywalka 2x szuflady 90cm

za wanna szafka otwierana i szafka z koszem na pranie

Witam, QUEENE piękny domek Ci rośnie i pięknieje.

Zazdroszczę takiego tempa.

Ja buduję D26 z kosmetycznymi zmianami na mazowszu, jesteśmy na etapie zamawiania blachodachówki i mamy dylemat brąz mat czy czarny mat???

Przeczytałam cały Twój wątek i mam pytanie odnośnie pieca jaki producent, moc itp.(bo chyba mi umkęło), przygotowuję się do poszukiwania czegoś "fajnego".

Pozdrawiam

oooo dankoz jak miło ! witam wielbiciela Rodzinnego :) chętnie obejrzę te zmiany, widziałam już sporo wersji i ciekawa jestem co jeszcze można z niego zrobić :)

piec piec piec....Ogniwo Eko Plus 25kW, żeliwny ślimak, 2 stronki wcześniej chyba są fotki, instalator CO był pod wrażeniem, montowany przez autoryzowanego sprzedawce Ogniwa więc przedłużona gwarancja, dodatkowy ruszt i świetny sterownik eCoal do podglądania przez net...

jesli jakies pytania - zapraszam :) i pokaż prosze Waszą wersje...

a co do dachu....ja wzięłabym czarny :)

no i tak jak myślałam - jasne krzesła i ciemny stół to jest to :)

Art dzieki za namiary :)

Co do stolow to polecam meble PIK w swierklanach - maja tam swietne stoly w sensownych cenach. Taniej niz np. w Agacie, a jakosciowo i funkcjonalnie IMHO lepsze. Ten moj jest z drewna bukowego w naturalnej okleinie - wymiary 160x90 rozkladany do uwaga - 310x90 czyli gigantyczny - 16-18 osob sie zmiesci :) I kosztowal cos ok 1,5k pln. Jest gruby, solidny, masywny. Na focie nie widac bo przykrywa obrus :)

Adam a co to za firma od tego stołu....bo mam upatrzony w salonie mebli ALexander na Żorskiej też w takim rozmiarze za 1800 zl i ciekawe czy to to samo bo te same wymiary...

a jeśli chodzi o salon PIK to wole ten w Pawłowicach - kumpel tam pracuje i robie tam kuchnie.. i ogólnie mają lepszy wybór...tylko troche daleko :/

Adam a co to za firma od tego stołu....bo mam upatrzony w salonie mebli ALexander na Żorskiej też w takim rozmiarze za 1800 zl i ciekawe czy to to samo bo te same wymiary...

a jeśli chodzi o salon PIK to wole ten w Pawłowicach - kumpel tam pracuje i robie tam kuchnie.. i ogólnie mają lepszy wybór...tylko troche daleko :/

"no name" ;) Tj. prywatne rzemioslo jakiegos stolarza spod bodaj Poznania :)

Ten moj jest z drewna bukowego w naturalnej okleinie - wymiary 160x90 rozkladany do uwaga - 310x90 czyli gigantyczny - 16-18 osob sie zmiesci :) I kosztowal cos ok 1,5k pln. Jest gruby, solidny, masywny. Na focie nie widac bo przykrywa obrus :)

Ja mam stół 200x90 rozkładany do 320x90, ale 18 osób to przy nim nie zmieszcze. 16 też nie. Żeby swobodnie zjeść, żeby każdy miał swoje miejsce przy stole (a nie gdzieś kątem na rogu), żeby swobodnie można było krzesło wysunąć, to mieści się 12 osób. Na siłę mogłabym dorzucić jeszcze 2, czyli razem 14, ale to już ścisk i nikomu nie byłoby wygodnie... Przy wersji złożonej (czyli 200x90) 8 osób.

no i bęc....posypał mi sie pomysł z kuchnią, spaliła sie jakaś fabryka z BRW i mają nowego dostawce....a ten ich nowy szarobrązowy wygląda jak ciemna oliwka...NIE PODOBA MI SIĘ !! więc moja wizja kuchni w kolorze greige....poszła z dymem :( wracam do punktu wyjścia :(

queene, a może poszukaj w innym salonie, innym mieście... A może jakiś salon ma na stanie te fronty na przykład i są jeszcze z tej poprzedniej fabryki...

queene, a może poszukaj w innym salonie, innym mieście... A może jakiś salon ma na stanie te fronty na przykład i są jeszcze z tej poprzedniej fabryki...

meble sa robione na zamówienie...nie ma opcji że salon trzyma fronty,to stało sie kilka tyg temu i teraz dostali nowe wzorniki....i są inne od tamtych pomimo tego ze wg palety RAL to ten sam nr

ale wiecie co...ja już tyle razy przekonywałam sie że najlepszym wyborem jest zawsze ten pierwszy.....że już przebolałam ten oliwkowy greige i wracam do pierwszego pomysłu...i jestem zupełnie spokojna że bedzie ok....w końcu moim ulubionym kolorem był szary.....i taki chyba powinien być...

Ja mam stół 200x90 rozkładany do 320x90, ale 18 osób to przy nim nie zmieszcze. 16 też nie. Żeby swobodnie zjeść, żeby każdy miał swoje miejsce przy stole (a nie gdzieś kątem na rogu), żeby swobodnie można było krzesło wysunąć, to mieści się 12 osób. Na siłę mogłabym dorzucić jeszcze 2, czyli razem 14, ale to już ścisk i nikomu nie byłoby wygodnie... Przy wersji złożonej (czyli 200x90) 8 osób.

gdzieś kiedys przeczytałam że zeby osoba wygodnie siedziała przy stole musi mieć 45cm "stołu"

gdzieś kiedys przeczytałam że zeby osoba wygodnie siedziała przy stole musi mieć 45cm "stołu"

Nie zgodzę się z tym... Mój stół na co dzień ma 2 metry długości i przy dłuższym boku siedzą 3 osoby, czyli wychodzi jakieś 65 cm na osobę. Nie wyobrażam sobie, żeby zmieściły się 4. Może przy mnieszych niż moje krzesłach, ale to i tak niewykonalne - zupełny ścisk...

Przy stole 90cm szerokim też przy krótszym boku nie posadzisz dwóch osób - chyba, że po skosie, lekko na rogach...

Zobacz co znalazłam :)

http://www.domplusdom.pl/mebel/wygodnie-przy-stole