queene 04.06.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 ale mi spaaaaaaaaadł wątek na budowie nic fotogenicznego sie nie dzieje....wylewki w piwnicy schną, przygotowujemy parter pod anhydryt ale zaliczyłam wczoraj nowootwarty Leroy w GLiwicach...i wklejam ku pamięci nazwy i symbole - tapety do sypialni i dywan... piekne metaliczne tapety: http://img39.imageshack.us/img39/4194/20110603152959106.jpg http://img855.imageshack.us/img855/6285/20110603153007562.jpg i dywan któy bedzie stawiał mnie na nogi co rano: http://img710.imageshack.us/img710/5010/201106031611028.jpg super....widze ze słaba ta fotka z dywanem ciągle nie moge znaleźć fajnego zestawu podwójna umywalka z szafką....chyba bede musiała zrobić na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.06.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 ja nawet nie szukam ... juz wiem jakie szafki zrobie pod umywalke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.06.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 co wymysliłas... ?ja do tej czarnej mam juz kupioną razem z umywalka....ale do niebieskiej nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.06.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 co wymysliłas... ? ja do tej czarnej mam juz kupioną razem z umywalka....ale do niebieskiej nie mam pomysłu ja do szarej tez mam juz kupiona ... dokladnie ta co jest na wizualizacji /tylko z otworem centralnym / umywalke tez juz mam a do zielonej na gore planuje dac pod blat z plytek i k-g dwie glebokie szuflady 90 i kosz na pranie ... jak mi pan stolarz znajdzie ciemnozielone fronty full polysk to wezme takie a jak nie to biale /choc one w lazience lubia zolknac !!/ ogolem bedzie tak: pod umywalka 2x szuflady 90cm za wanna szafka otwierana i szafka z koszem na pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankoz40 04.06.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam, QUEENE piękny domek Ci rośnie i pięknieje. Zazdroszczę takiego tempa. Ja buduję D26 z kosmetycznymi zmianami na mazowszu, jesteśmy na etapie zamawiania blachodachówki i mamy dylemat brąz mat czy czarny mat???Przeczytałam cały Twój wątek i mam pytanie odnośnie pieca jaki producent, moc itp.(bo chyba mi umkęło), przygotowuję się do poszukiwania czegoś "fajnego".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.06.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 oooo dankoz jak miło ! witam wielbiciela Rodzinnego chętnie obejrzę te zmiany, widziałam już sporo wersji i ciekawa jestem co jeszcze można z niego zrobić piec piec piec....Ogniwo Eko Plus 25kW, żeliwny ślimak, 2 stronki wcześniej chyba są fotki, instalator CO był pod wrażeniem, montowany przez autoryzowanego sprzedawce Ogniwa więc przedłużona gwarancja, dodatkowy ruszt i świetny sterownik eCoal do podglądania przez net... jesli jakies pytania - zapraszam i pokaż prosze Waszą wersje... a co do dachu....ja wzięłabym czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Adam może jakieś zdjęcie? Choćby tutaj Dorwalem sie do aparatu wiec wklejam, choc chyba nie powinienem bo zdeko nieposprzatane he he Prosze nie patrzec na balagan http://szyna.civ.pl/stol.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 05.06.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 tapety do sypialni i dywan... Sprawdź sobie tapety w Radlinie na Wodzisławskej, pomiędzy światłami koło Craba a wiaduktem po lewej stronie. Wjeżdża się na plac i są dwa sklepy, ja wolę tę drugi wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.06.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 no i tak jak myślałam - jasne krzesła i ciemny stół to jest to Art dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 no i tak jak myślałam - jasne krzesła i ciemny stół to jest to Art dzieki za namiary Co do stolow to polecam meble PIK w swierklanach - maja tam swietne stoly w sensownych cenach. Taniej niz np. w Agacie, a jakosciowo i funkcjonalnie IMHO lepsze. Ten moj jest z drewna bukowego w naturalnej okleinie - wymiary 160x90 rozkladany do uwaga - 310x90 czyli gigantyczny - 16-18 osob sie zmiesci I kosztowal cos ok 1,5k pln. Jest gruby, solidny, masywny. Na focie nie widac bo przykrywa obrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.06.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Adam a co to za firma od tego stołu....bo mam upatrzony w salonie mebli ALexander na Żorskiej też w takim rozmiarze za 1800 zl i ciekawe czy to to samo bo te same wymiary...a jeśli chodzi o salon PIK to wole ten w Pawłowicach - kumpel tam pracuje i robie tam kuchnie.. i ogólnie mają lepszy wybór...tylko troche daleko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Adam a co to za firma od tego stołu....bo mam upatrzony w salonie mebli ALexander na Żorskiej też w takim rozmiarze za 1800 zl i ciekawe czy to to samo bo te same wymiary... a jeśli chodzi o salon PIK to wole ten w Pawłowicach - kumpel tam pracuje i robie tam kuchnie.. i ogólnie mają lepszy wybór...tylko troche daleko :/ "no name" Tj. prywatne rzemioslo jakiegos stolarza spod bodaj Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek86 05.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 "no name" Tj. prywatne rzemioslo jakiegos stolarza spod bodaj Poznania Możliwe że ze Swarzędza ;)w końcu to miasto stolarzy jest u nas jeszcze kilka firm co robią różnego rodzaju mebelki Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankoz40 06.06.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam, moje zmiany w D26/L w pomieszceniu nr 5 gdzie jest garderoba mam kotłownię z przesuniętą ścianką działową na korzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.06.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no i bęc....posypał mi sie pomysł z kuchnią, spaliła sie jakaś fabryka z BRW i mają nowego dostawce....a ten ich nowy szarobrązowy wygląda jak ciemna oliwka...NIE PODOBA MI SIĘ !! więc moja wizja kuchni w kolorze greige....poszła z dymem wracam do punktu wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.06.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ten moj jest z drewna bukowego w naturalnej okleinie - wymiary 160x90 rozkladany do uwaga - 310x90 czyli gigantyczny - 16-18 osob sie zmiesci I kosztowal cos ok 1,5k pln. Jest gruby, solidny, masywny. Na focie nie widac bo przykrywa obrus Ja mam stół 200x90 rozkładany do 320x90, ale 18 osób to przy nim nie zmieszcze. 16 też nie. Żeby swobodnie zjeść, żeby każdy miał swoje miejsce przy stole (a nie gdzieś kątem na rogu), żeby swobodnie można było krzesło wysunąć, to mieści się 12 osób. Na siłę mogłabym dorzucić jeszcze 2, czyli razem 14, ale to już ścisk i nikomu nie byłoby wygodnie... Przy wersji złożonej (czyli 200x90) 8 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.06.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 no i bęc....posypał mi sie pomysł z kuchnią, spaliła sie jakaś fabryka z BRW i mają nowego dostawce....a ten ich nowy szarobrązowy wygląda jak ciemna oliwka...NIE PODOBA MI SIĘ !! więc moja wizja kuchni w kolorze greige....poszła z dymem wracam do punktu wyjścia queene, a może poszukaj w innym salonie, innym mieście... A może jakiś salon ma na stanie te fronty na przykład i są jeszcze z tej poprzedniej fabryki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.06.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 queene, a może poszukaj w innym salonie, innym mieście... A może jakiś salon ma na stanie te fronty na przykład i są jeszcze z tej poprzedniej fabryki... meble sa robione na zamówienie...nie ma opcji że salon trzyma fronty,to stało sie kilka tyg temu i teraz dostali nowe wzorniki....i są inne od tamtych pomimo tego ze wg palety RAL to ten sam nr ale wiecie co...ja już tyle razy przekonywałam sie że najlepszym wyborem jest zawsze ten pierwszy.....że już przebolałam ten oliwkowy greige i wracam do pierwszego pomysłu...i jestem zupełnie spokojna że bedzie ok....w końcu moim ulubionym kolorem był szary.....i taki chyba powinien być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.06.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ja mam stół 200x90 rozkładany do 320x90, ale 18 osób to przy nim nie zmieszcze. 16 też nie. Żeby swobodnie zjeść, żeby każdy miał swoje miejsce przy stole (a nie gdzieś kątem na rogu), żeby swobodnie można było krzesło wysunąć, to mieści się 12 osób. Na siłę mogłabym dorzucić jeszcze 2, czyli razem 14, ale to już ścisk i nikomu nie byłoby wygodnie... Przy wersji złożonej (czyli 200x90) 8 osób. gdzieś kiedys przeczytałam że zeby osoba wygodnie siedziała przy stole musi mieć 45cm "stołu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.06.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 gdzieś kiedys przeczytałam że zeby osoba wygodnie siedziała przy stole musi mieć 45cm "stołu" Nie zgodzę się z tym... Mój stół na co dzień ma 2 metry długości i przy dłuższym boku siedzą 3 osoby, czyli wychodzi jakieś 65 cm na osobę. Nie wyobrażam sobie, żeby zmieściły się 4. Może przy mnieszych niż moje krzesłach, ale to i tak niewykonalne - zupełny ścisk... Przy stole 90cm szerokim też przy krótszym boku nie posadzisz dwóch osób - chyba, że po skosie, lekko na rogach... Zobacz co znalazłam http://www.domplusdom.pl/mebel/wygodnie-przy-stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts