Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szkło dekoracyjne jest po 700zl/m2 (max wypasione, z nadrukami), nie wiem po ile zwykłe lustra ale ceny tych co tam wisiały były atrakcyjne

Ewus też tam zamawiała, moze ona ma więcej info

O masakra! Ja w poniedzialek zamawialem u Szewczyka w Turzy graty na moja szafe w przedpokoju i w tym mam lustro - standard srebrne na folii - wielkosci 1,6m wys, 70cm szer. 4mm grubosc za 90 pln ;) Wogole w programie do projektowania i wyceny szafy INDECO ta moja wyszla 3,1k pln, ja za to samo (a nawet lepiej bo drzwi mam z grubszej plyty) zmieszcze sie w 800-900 pln... Chyba znowu trzeba fach zmienic :D

O masakra! Ja w poniedzialek zamawialem u Szewczyka w Turzy graty na moja szafe w przedpokoju i w tym mam lustro - standard srebrne na folii - wielkosci 1,6m wys, 70cm szer. 4mm grubosc za 90 pln ;) Wogole w programie do projektowania i wyceny szafy INDECO ta moja wyszla 3,1k pln, ja za to samo (a nawet lepiej bo drzwi mam z grubszej plyty) zmieszcze sie w 800-900 pln... Chyba znowu trzeba fach zmienic :D

to ja chce namiar na tego co robi takie szafy !! bede miala kilka do zrobienia!!

to ja chce namiar na tego co robi takie szafy !! bede miala kilka do zrobienia!!

Ja sam oczywiscie sobie robie ;) W piatek graty do odbioru, w sobote poskladam to pocykam pare fotek i pokaze jak wyszla. Generalnie robota dosc latwa tylko wymierzyc i zaprojektowac trzeba z glowa (co do mm). W zyciu juz pare szaf poskladalem wiec sie nie obawiam :) Moja bedzie z trojgiem drzwi, kazde dzielone na trzy czesci. Komandor / Indeco wychodza strasznie drogo, a uzywaja dokladnie tych samych materialow :)

Chyba serio zmienie branze bo tu w dwa dni mozna zarobic 2k ;-)

Adam ale te 700 to nie zwykłe lustro tylko malowane i klejone szkło 4mm, wiesz takie jak sie daje miedzy szafkami albo wlasnie do drzwi szaf....ale nie zwykłe lustro :) a do łazienki potrzebuje zwykłe lustra.....tylko sporo i w tym jedno duże

a garderoby też nam robi sprawdzony stolarz, indeco albo komandor odpada

pomalowana belka w salonie

http://img215.imageshack.us/img215/2842/20110803194430117.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/6479/2011080319440236.jpg

dekor w łazience.....mialam spore obawy co do efektu ale miło mnie zaskoczył

http://img51.imageshack.us/img51/9583/20110803193109280.jpg

Bardzo ładnie te kwiatuszki wyglądają :) Ciekawa jestem efektu końcowego całej łazienki...

Adam ale te 700 to nie zwykłe lustro tylko malowane i klejone szkło 4mm, wiesz takie jak sie daje miedzy szafkami albo wlasnie do drzwi szaf....ale nie zwykłe lustro :) a do łazienki potrzebuje zwykłe lustra.....tylko sporo i w tym jedno duże

a garderoby też nam robi sprawdzony stolarz, indeco albo komandor odpada

Nono, rozumiem :) Placisz glownie za te malowanie bo lustro, czy szybe u kazdego szklarza zamowisz znacznie taniej - obojetnie czy gladkie, czy szlifowane, czy piaskowane, blyszczace, matowe, kanty fazowane / szlifowane na rozne sposoby.. :) Dwa razy wpadlem do stolika w salonie razem z szyba to wiem :D

ja sie zastaawiam czy sie nie przymierzyc do takiej szafy samemu ... dc do przygotowania drzwi i polki a skladac o wlasnych silach ... musze sprzedac pomysl mezowi :)

Szafa to b. prosta rzecz do roboty tylko kilka knifow trzeba znac (moge pomoc jak co ;) i podstawowe zasady projektowania (wysokosci, standardowe szerokosci elementow etc - wszystko znajdziesz w necie), a firmy kasuja za to jak glupie.. Sciagnij sobie tutaj: http://studio.indeco.pl/index.php/pl/pobierz/doc_download/19-studio-indeco-2011-multilanguage program (studio indeco home) do projektowania szaf - masz tam wszystko co potrzebne, program jest gratis do uzytku domowego - trzeba sie tylko zarejestrowac. Tam sobie wszystko zaprojektujesz, a wszystkie elementy zamowisz u Szewczyka w Turzy albo w Mix-polu w Czyzowicach (drozej). Ciecie i okleinowanie kosztuje grosze, plyta 280x207 to koszt 130-180pln. U mnie na szafe 215 x 250 wyszly trzy plyty i razem z pocieciem i oklejeniem to 580 pln. Przy czym z ostatniej plyty zostal jeszcze duzy odpad 280x60cm ktory wystarczy akurat na 4 polki do nastepnej szafy :) Ze 200-300 zaplace jeszcze za duperele - prowadnice, szyny jezdne, rolki, koleczka, okucia na drzwi, laczniki "H" do drzwi itp.

Z narzedzi do zlozenia takiej szafy trzeba tylko wiertarke (lub mocniejsza wkretarke), wiertlo do konfirmatow, poziomice, pilke do metalu, miarke i olowek ;)

Drzwi skladasz sama - tj. zamawiasz odpowiedniej wielkosci (gosc ma program to Ci policzy) plyty i nasadzasz na nie okucia :)

Ja to sie zaczynam zastanawiac czy sobie kuchni samemu nie poskladac ;) Fronty tez zamawiasz gotowe, okucia, zawiasy i inne blumo-hamulce taniej kupisz w sieci niz ten stolarz w lokalnym sklepie, a blat i tak z reguly zamawia sie oddzielnie (np. z granitu:)