Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

najlepsze przy przeprowadzkach i pakowaniu jest uzmysłowienie sobie ile przedmiotów człowiek jest w stanie nagromadzić ;) i gdzie to wszystko pomiescił czy tez upchał ;)

no ja niestety jestem chomikiem, wszystko bym zachowała bo sie moze "kiedys" przydac...juz sie z tego leczę ale w domu postawiłam na mnóstwo przestrzeni do przechowywania...jak juz musi wszystko byc to nie na widoku tylko schowane

a teraz przykra sprawa...na mojej ulicy buduja sie 2 domy - mój i sasiada dwa domy dalej...i okazało sie ze u niego było włamanie :(

pierwszej nocy ktos był na rekonesans (sąsiedzi widzieli) a w drugą noc przyjechali juz z konkretami - łomy drabiny itp, to ostatni dom na tej ulicy ma sasiadow tylko z jednej strony

na szczęście sąsiedzi postanowili spać na budowie po tej pierwszej nocy...i w tą drugą przegonili złodziei

ale małż postawił mi veto na zdjęcia....żadnych szczegółów...i w sumie nie mam argumentów przeciwko niemu :( bo coś racji w tym jest...

więc niestety zdjęcia będą sie pojawiały ale na krótko i będę je usuwać....lepiej nie kusić losu

szkoda mi bo te forum polega w znacznym stopniu na wymianie zdjęć i poglądów..pomysle nad jakąś galerią zabezpieczoną hasłem - dla zainteresowanch :)

szkoda, queenie... ale w tej sytuacji bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja mam z kolei mnóstwo próśb (bardziej lub mniej grzecznych) o wizyte w domu. A niestety, nie masz gwarancji z kim masz do czynienia.

A swoją drogą: Pięęęęknieee już masz w domciu! I fakt, przy okazji przeprowadzki "przydasie" w ilościach hurtowych się ujawniają! Miałam wrażenie, że ktoś mi złośliwie podrzuca kolejne pudła z "schowam to, bo przydasie"

:(:(:( Powiem Ci, że ja też ostatnio na ten temat rozmawiałam z rodziną i nie wiem, czy zdjęcia nie będą się pojawiały tylko na etapie budowy (czyli do tynków na przykład), a potem koniec. Przykre, że ludzie wyciągają ręce po coś, co nie jest ich i niszczą czyjś wkład, pracę i również pieniądze, jakie w to wkładamy...

:(:(:( Powiem Ci, że ja też ostatnio na ten temat rozmawiałam z rodziną i nie wiem, czy zdjęcia nie będą się pojawiały tylko na etapie budowy (czyli do tynków na przykład), a potem koniec. Przykre, że ludzie wyciągają ręce po coś, co nie jest ich i niszczą czyjś wkład, pracę i również pieniądze, jakie w to wkładamy...

Przede wszystkim nie pokazywac zdjec np. instalacji alarmowej jak to niektorzy forumowicze robia nagminnie :) Choc prawda jest taka ze lepiej dom ubezpieczyc od kradziezy niz wydac duzo na alarm + ochrone, bo to NIC nie da :) Do kompletu kupic sobie jedynie gaz i bejzbol i trzymac w sypialni pod poduszka ;) Ewentualnie psa. Albo dwa! Pare dni temu na grupie rybnickiej opisywalem przypadek jak wlazl mi na posesje nacpany gosc twierdzac ze to wszystko jego i on tu zostaje :) Nie ryzykowalem gazu bo na nacpanych nie zawsze dziala, za to wypuscilem pieska (dwuletni 40kg owczarek niemiecki, niezbyt przyjaznie nastawiony do obcych ;) i on z gosciem zrobil porzadek - jakbym mial stoper to bym mu chyba rekord swiata zmierzyl w biegu na 60m :p

Na zlodzieja nie ma rady! Jak masz cos bardzo cennego to nic nie pomoze bo taki zapuka do Twoich drzwi, przedstawi sie jako elektryk, po czym wyjmie spluwe i dasz mu wszystko co chce bez zadnego oporu - nawet umowe sprzedazy swojego samochodu podpiszesz ;) Jak nie masz nic cennego w domu (nie wliczam w to tv, komputerow etc bo to nie sa juz rzeczy wartosciowe - starzeja sie tak szybko ze czasem bym chcial zeby mi ktos mojego laptopa zwinal bo bym przynajmniej mial pretekst zeby kupic nowego ;) to po co by sie ktos mial wlamywac.. Lepiej ubezpieczenie i problem z glowy :-) Acz sam fakt ze ktos byl w moim domu potrafi wkurzyc...

no niestety...szkoda bo mój malarz/tapeciarz tak mi zrobił sypialnię...że szczęka mi opadła, nawet mąz przeciwnik tapet uznał że to mi sie udało

no dobra jak posprzątam to wrzucę albo poslę chętnym link

intensywnie mysle nad tą galerią, podobno w picasie sie da

aha..........PIERWSZA NOC W DOMKU ZA MNĄ

teraz popijam winko pomiędzy kartonami i zabieram sie za rozpakowywanie :)

dla chętnych:

http://photos.weddingbycolor-nocookie.com/p000018071-m114049-p-photo-304133/moet-chandon-.jpg

queene, gratuluję przeprowadzki, Kochana :) czy cos Ci sie snilo i zapamietalas co? Nie jestem przesadna ale ten motyw ze snem podobno sie sprawdza;)

Co do tego zdarzenia...nie myslicie, ze byloby (troche) bezpieczniej, gdyby dostep do naszych galerii mieli tylko forumowicze muratora? moj mezus tez kreci nosem na to, ze zalozylam watek i kazdy-doslownie kazdy nawet przez przypadek korzystajacy z wyszukiwarki ma do niej dostep:roll: