Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

Hej :)

Mam pytanko odnośnie podłogi w salonie. Masz położone płytki z Paradyża Arkesia Grys Poler???? Zmieniła mi się koncepcja podłóg na parterze i teraz właśnie zastanawiam się nad położeniem na całości, czyli salon, hol i kuchnia, właśnie tych płytek. Nigdy nie miałam do czynienie z polerem dlatego chciałam zapytać jak one się sprawują na codzień. Po pierwsze czy są bardzo śliskie, no i jak to jest z tymi smugami, którymi tak wszędzie straszą. No i czy trzeba go impregnować, jak tak to czym to robiłaś?

Edytowane przez agusia_x

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie impregnowałam ale chyba bedzie trzeba to zrobic bo niektóre plamy sa bardzo uparte...ale tylko niektóre ;) nie wiem jeszcze czym, płytki sa wstepnie impregnowane i sa 2 szkoły, niektorzy mówia ze powinno sie to zrobic jeszcze raz, inni twierdzą ze niepotrzebnie

nie są śliskie, dzieciaki biegają w skarpetkach i nie ma problemu

smugi po wycieraniu niestety są, póki co testuje różne mopy i każdy zostawia ślad który schodzi pod wpływem chodzenia po 2 dniach, sprobuje jeszcze ten nowy płaski polecany od viledy zobaczymy co bedzie

u mnie pomieszałam poler z satyną

gdybym miała jeszcze raz wybrac - wybrałabym te same :)

queene ja mam porownanie bo wiekszosc plytek zaimpregnowalam dwukrotnie a jedna paczke dokupilam i tych nie zaimpregnowalam ... niech to jasna cholera - za nic nie da sie ich doczyscic !! ale ja nie mam paradyza tylko gres polerowany z czajnatałnu jakis nołnejm ale te gdzie zaimpregnowalam to luuuuzik ... doczyscilam nawet niezmywalne markery /el viva agatka :)/

agusia co do sliskosci i takich tam - agata przyzwyczaila sie do kafelek w moment i teraz porusza sie nawet w skarpetkach bez absu i nie ma z tym zadnego problemu :) jak by to powiedziec - TO BYL JEDEN Z LEPSZYCH POMYSLOW mam porownanie z kaflami w kuchni i tam jest duzo gorzej !!!

mea a jaki impregnat stosowałas ?

agusia- bardzo dobra cena jak za poler, ja płaciłam 74 zl a teraz w OBI jest juz po 94 ;)

z obika - tam stal zawsze z gresami polerowanymi w kwadratowej butelce ... jak znajde butle to jeszcze napisze ... tam pisza ze dwa razy sie impregnuje raz przed polozeniem, drugi przed fugowaniem i potem powtarza sie raz w roku chyba

smugi po wycieraniu niestety są, póki co testuje różne mopy i każdy zostawia ślad który schodzi pod wpływem chodzenia po 2 dniach, sprobuje jeszcze ten nowy płaski polecany od viledy zobaczymy co bedzie

cześć wypróbuj mopy z seri Gosia-Gosposia z firmy Politan ( są z naszych stron bo z Czyżowic) sa naprawdę super zarówno mop do drewna jak i do płytek (dwa różne oczywiscie) są prostokątne i pasują np. na patyki z Viledy. nie dość że lepsze to duuuzo tansze (chyba z 18 zł kosztuje ) wiec ja czesciej je wymieniam a najlepiej własnie zmywają jak są w miarę nowe

kupiłam dziś to

http://photos01.istore.pl/17508/photos/big/8329603.jpg

opis tutaj, http://tylkoniemieckie.pl/pl/vileda-ultramax-1-2-spray-mop-z-pojemnikiem-plyn.html nowy model viledy...za 58 zł :) zobacze jak to sie bedzie spisywac, ludzie to brali hurtem bo poprzedni model był super a ten ma jeszcze taki przydatny psik....zobacze

ale dzięki za rady, jak sie nie spisze to bede szukac dalej :)

• 2 weeks później...