Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzinny- mix z Rybnika [czyli prawie D26 z Muratora]

queene

Recommended Posts

• Odpowiedzi 971
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gingeros bo ja piszę○ dla Pudelka więc musze być na bieżąco ;)

nowy 1 drzwi zostały mi polecone przez teściów i kupione w ich firmie, firma Rewon na Wiejskiej w Rybniku

jestem z nich bardzo zadowlona i niezmiennie bardzo mi sie podobają :) nie zamieniłabym na inne :)

cena katalogowa 2350 +doświetle, chyba 800 zł

powiem ci jeszcze ze pies mi je podrapał ale kolor nie przebija więc chyba sa porządnie wykonane

prace w ogrodzie :)

http://img43.imageshack.us/img43/1396/20120410150750257.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/4809/20120410150803233i.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/5724/20120410195409786.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/2704/20120410195515241.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/8489/20120410195755794.jpg

Kłaniam się pięknie :),

Już jakiś czas temu trafiłam do Ciebie :). Zazdroszczę etapu - prace w ogrodzie mmm... :D

Podświetlenie wygląda bardzo ładnie :).

Przybyłam, bo doczytałam, że masz piec Ogniwo eko+ z eCoalem. My teraz zmagamy się z wyborem i mam pytania, bo mija właśnie sezon grzewczy :). Jesteście zadowoleni? Jak wygląda spalanie? Jak obsługa? No i jak ten czarodziejski sterownik - pyta baba babę ;).

hej Julianno :)

za pochwały dziękuje ...jeszcze dużo przed nami ale to dobrze bo nie wiem co bede robic jak wykoncze ogrod... :D pewnie remont wnętrza ;)

co do Ogniwa i e-coala...piec fajny - lubię kolor niebieski ;) to tak a propos baba z babą gadaja o piecu :D a na serio - to ja go znalazłam i zdecydowałam ze ten kupimy - jest porządnie wykonany, dużo o nim piszą na forach - przeważnie in plus. Sterownik - czytelny i banalnie prosty, intuicyjny, obejdzie sie bez instrukcji :) sama wiem co i jak zrobic, nawet juz dokładałam kilka razy do zasobnika i luzik

spalanie - tu najwiecej zależy od opału jaki sie trafi, dopiero potem ustawienia pieca. Ale porównywalnie do innych na forum spalamy względnie mało. Myślę ze kolejna zima będzie jeszcze tańsza - potrafimy już dobrze go ustawić...jeśli tylko groszek nie pójdzie mocno w górę.

Generalnie polecam - mam podgląd na komputerze więc moge sterowac przez komputer, podobno przez fon tez sie da...ale my głównie przez laptopa - juz przetestowaliśmy go na odległość podczas ferii :)

:D Dziękuję za odpowiedź :).

No właśnie ten kolor - piszesz, że ładnie prezentuje się w kotłowni? Jaki kolor płytek do niego radzisz? :rotfl:

Im większy wybór tym gorzej - ehhh... żeby się tak człowiek na wszystkim znał.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc :). Życzę dalszych pięknych efektów pracy w ogrodzie, a remont niech spokojnie czeka - jest ślicznie :).

Hej gueene :)

Przekopałam całe forum w poszukiwaniu fotek plytek Arkesia i mam juz mętlik w glowie!!

Zastanawiam się które wybrać: Arkesia poler czy Masto polpoler! W Masto podoba mi się kolor tyle ze ten polpoler jest dla mnie jakby wypłowiały czy zapaćkany ;) natomiasc co do plytek arkesia mam obawy co do koloru tzn jak oceniasz ich barwe?? ciemne jasne? wpadaja bardziej w ciemny beż czy to taki jasny cos a'la te z masto?? aaa zdradz prosze w jakiej hurtowni dostalas taką dobrą cenę??:)

powiem tak....kolor - ja mam ten jasno-szary - jest cudny :) coś jakby piaski na plaży, zreszta ma taki wzór też

ale:

płytki są krzywe-poler jest wypukły a satyna wklęsła (albo odwrotnie...ale jest różnica w fudze jak leżą obok siebie)

różnią się odcieniami każda partia

trudno wyczyscic poler tak żeby nie było na nim szmajtów...ale to pewnie każdy poler tak ma, lepiej półpoler jesli masz wybór, w Arkesii tego nie ma ta satyna jest matowa i zupełnie bez połysku

Arkesia dalej bardzo mi sie podoba....ale piszę szczerze ze nie jest tak za różowo :) nie znam kompletnie tych Masto wiec nie moge ich porównac

ale wiesz co kup po 1-2 szt z każdego i przetestuj w miejscu gdzie beda lezec, ja tak zrobiłam...:)

a cena - kupowałam w hurtowni Primo na Raciborskiej, gdzie zaopatrywałam sie w cały sprzet do łazienek - armatura wanna i płytki, pewnie stąd ta cena, poza tym akurat wtedy była na nie promocja w Leroyu za 79 zl wiec te 75 to było do zdobycia :)

Odwiedziłam kilka sklepów w celu porównania masto i arkesia. Róznica cenowa w normie tyle ze z kolorami i odcieniami to juz ciezka sprawa! Bylam na Zorskiej 200 w Leroy, Sanimex, Primo itp i w kazdym sklepie arkesia wygląda inaczej!! Nie wiem czy one mają jakies stopnie jasnosci, czy to przez oswietlenia wew. gdyz widzialam je juz jako szarosc, krem i jasny beż!!! haha

Co do cenówek za arkesia to cieżko bedzie zejsc ponizej 90 zł :(

• 1 month później...
jak fajnie że poruszyłyście temat Arkesii, kupiłam do kuchni Beige poler, będą na ścianie i podłodze wiem że widać smugi itd. liczę się z trudnościami w myciu, ale zakochałam się w nich i już, mam pytanie zasadnicze impregnowałaś czy nie - producent nie zaleca a w necie piszą o konieczności impregnacji, mam mętlik w głowie, pomocy

Witam. Przegladałam twój dziennik ( pisze żona nowego 1) I nie ukrywam że jest on dla mnie jakąś tam inspiracja.Masz ładnie i z gustem wykończony domek.W zwiazku z tym mam parę pytań..Szafki cargo te wysokie obok piekarnika ile mają cm. i czy są wygodne.Prysznic -odpływ działa w porządki? Nie wylatuje Ci woda.Kto robił spadek wylewkarze czy kafelkarz?Drzwi już kiedyś pytał chyba mąż albo ja niepamietam.Tym razem chodzi o kolor szukam do okiem orzechowych -czy te twoje pasują?Zazdroszę że etap wykonczenie domu już masz za sobą.Ja sie chyba predzej wykonczę niz dom.Jestem strasznie niezdecydowana.A gdzie tam koniec.

cargo - 30 cm szer. są świetne, lekko chodza i wszystko pomieszczą :)

prysznic - spad niby 2% ale woda odpływała więc domontował nam fachowiec od prysznica (firma Jarząbek) taką listewke silikonową kilkumilimetrową....i nic juz nie odpływa a wygląda ok

drzwi zewnetrzne firma Derpal, kolor moim zdaniem idealnie zgrany z orzechowymi oknami, jestem z nich bardzo zadowolona, zawsze chciałam drzwi z bocznym doświetlem a te były w całkiem sensownej cenie

środek mamy prawie gotowy, brakuje kilku detali i mebli...ale zaczęła się jazda z ogrodem....więc nie ma czasu na nude :)

pozdrawiam i życze wytrwałości :)

Tak myślałam ze cargo 30 cm. Chciałam dać po obu stronach piekarnika po 30 cm , ale wszyscy odradzają i mówią że lepiej dać większą bo nic nie pomieści. Jak mówisz że wygodne to super Jakbyś mogła to daj zdjęcie tej listwy pod prysznicem z bliska-jak wygląda bo trochę obawiam się wypływającej wody

Tak myślałam ze cargo 30 cm. Chciałam dać po obu stronach piekarnika po 30 cm , ale wszyscy odradzają i mówią że lepiej dać większą bo nic nie pomieści. Jak mówisz że wygodne to super Jakbyś mogła to daj zdjęcie tej listwy pod prysznicem z bliska-jak wygląda bo trochę obawiam się wypływającej wody

a planujecie dac kabine z rama czy raczej samo szklo na zawiasach ?? my przy kabinie nie mielismy problemu - napakowalismy silikonu i trzyma :) a kafelkarz spierniczyl odplyw na calej linii ... bywa ...