kurt76 27.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Obserwuje jak kumpel sie morduje z tym odcinkiem inwestycji, tynki cementowe+Gips to strasznie roboczochlonna technologia, tynki gipsowe, plyty GK sa szybsze, ale niezbyt tansze. I teraz zastanawiam sie gdzie by tu mozna przyoszczedzic/przyspieszyc temat, oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze pewnie kosztem walorow estetycznych. Punktem wyjscia jest sciana ytong, solbet pioro wpust na klej: - jakas zaprawa cementowa strukturalna?- tapeta?- fototapeta? Strop drewniany:- sama impregnacja+ jakas slachetniejsza bejca- wyeksponowane belki stropowe? Lzaienka/kuchnia: -brak pomyslow czym zastapic plytki... Mozna cos zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 27.10.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 a może zbuduj szałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 27.10.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 zajechalo wiocha od ciebie, nic ponadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 27.10.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Obserwuje jak kumpel sie morduje z tym odcinkiem inwestycji, tynki cementowe+Gips to strasznie roboczochlonna technologia, tynki gipsowe, plyty GK sa szybsze, ale niezbyt tansze. I teraz zastanawiam sie gdzie by tu mozna przyoszczedzic/przyspieszyc temat, oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze pewnie kosztem walorow estetycznych. Punktem wyjscia jest sciana ytong, solbet pioro wpust na klej: - jakas zaprawa cementowa strukturalna? - tapeta? - fototapeta? Strop drewniany: - sama impregnacja+ jakas slachetniejsza bejca - wyeksponowane belki stropowe? Lzaienka/kuchnia: -brak pomyslow czym zastapic plytki... Mozna cos zmienic? okladzina scian? hmm zalezy jak bardzo przyoszczedzales na elektryku i instalatorze wod-kan c.o. strop realny ale czy tanszy niz pelny monolit, nie wiem. kuchnia lazienka hmmm jest sporo alternatyw dla kafli tylko czy tanszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 27.10.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 przepraszam że kolegę uraziłem pewnie tak zajechało bo z wiochy jestem ale tylko na wiosce widziałem murowany dom bez tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 27.10.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 loco zapomnijmy o tym incydencie @meritum: liczylem ze sa jakies wspaniale wynalazki zaawansowanej chemii budowlanej, ktore jeszcze w naszym kraju "nie zdobyly uznania". gdzies czytalem, ze mamy zapoznienie technologiczne 5-7 lat w stosunku do skandynawii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts