EZS 27.10.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 kupiłam to to do donicy na taras. Wyglądało - drobne listki i małe podłużne bardzo pomarańczowe kwiatki z białymi końcami, faktycznie takie mini papieroski. pani mi powiedziała, że to domowa roślinka, więc jak się zrobiło chlodniej, to wsadziłam ją do doniczki i wzięłam do domu. A w domu straciła listki i kwiatki, schnie na potegę, już prawie łysa. Podlewana jest. To co, jest to roślina jednoroczna, czy jednak nie domowa i musi przezimować w zimnie czy coś innego? Żebym znała jakąś normlną nazwę, nie rynkową, to bym ją sobie wygoglała, ale na hasło papierośnica mam same obrazki etui do papierosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.10.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 nikt nie zna takigo kwiatka? zależy mi na czasie, bo jak to jednoroczny i sobie uschnie i tak, to wolę od razu go wywalić i wziąć do domu pelargonie. A tak to padną, bo nie mam już na nie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.10.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 choć zdjęcie wstaw, bo tak to zupełnie bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.11.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 choć zdjęcie wstaw, bo tak to zupełnie bez szans wiem ale nie mam co fotografowac, obsypała sie i sterczą same gałązki, co prawda na niektórych coś się zaczyna zielenić, więć może odbije... myślałam, ze ktoś zna taką nazwę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 01.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 myślałam, ze ktoś zna taką nazwę.. "Papierośnica - pudełko do przechowywania papierosów. Zazwyczaj ma kształt prostokątny, jest metalowe bądź drewniane o grubości 1-2 cm. Papierośnice można podzielić na kieszonkowe oraz stołowe. Papierośnica kieszonkowa jest zazwyczaj dzielona na dwie niezależne komory. Papierosy w papierośnicy przytrzymywane są elastyczną gumką" http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/OPA .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 choć zdjęcie wstaw, bo tak to zupełnie bez szans wiem ale nie mam co fotografowac .... a wcześniej tego nie cyknęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebullka 02.11.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A może to Kufea (Cuphea ignea)http://images45.fotosik.pl/222/a0bd6186a6640107med.jpgZdjęcie z sieci Ja ją traktuję jak jednoroczną (ze wzgl na brak miejsca) więc nie pomogę więcej. Ale może z nazwą mi się uda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A może to Kufea (Cuphea ignea) http://images45.fotosik.pl/222/a0bd6186a6640107med.jpg Zdjęcie z sieci Ja ją traktuję jak jednoroczną (ze wzgl na brak miejsca) więc nie pomogę więcej. Ale może z nazwą mi się uda Pozdrawiam to to, to jest to!!!!! tylko moja jest łysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 kurcze, piszą, że jednoroczna zmarnowałam pelargonie nadaremnie a może jednak może zimować w domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 02.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Raczej nie ma sensu trzymać jej w domu. Z rośliny jednorocznej nie da się zrobić wieloletniej Proponuję kupić nasiona i wysiać wiosną . Wyrośnie kufea a nie papierośnica . Należy zwrócić uwagę, że są różne gatunki i odmiany kufei. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts