beard 27.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam wszystkich Forumowiczów . Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, a mianowicie: czy może ktoś z Was korzystał z zastępstwa inwestycyjnego, jakie są koszty takiego zastępstwa, jakie warunki? MOże możecie polecić jakieś firmy? Moja sytuacja jest następująca: posiadam działkę budowlaną, mam pewną ilość gotówki ( na początek ok. 300 tys. zł), ale nie mam zupełnie czasu, żeby zając się budową... Krótko mówiąc potrzebuję pomocy w postaci osoby (osób), które zajęłyby się tym wszystkim. Tylko ile to kosztuje...? Aha, ceny są wszędzie inne, także interesuje mnie województwo mazowieckie. Wielkie dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A gdzie masz tą działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 28.10.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zatrudnij inspektora (i tak dobrze go mieć), tylko tak na prawdę a nie na sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beard 28.10.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zatrudnij inspektora (i tak dobrze go mieć), tylko tak na prawdę a nie na sztukę. No tak, tylko, że ja potrzebuję bardziej "menagera", który zająłby się finansami, harmonogramem, porównaniem ofert, zamówieniami itp. Ale wielkie dzięki za radę, może jakiś inspektor nadzoru inwestorskiego świadczy i takie usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beard 28.10.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A gdzie masz tą działkę? Działkę mam w miejscowości Czeczotki w gminie Czosnów powiat Nowy Dwór Mazowiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.10.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ...pracowałem już pod takim zastępczym inwestorem... dobra sprawa... tylko później przy wykończeniówce to bał się podejmować samodzielnych decyzji bo nie zawsze jego koncepcja odpowiadała Inwestorom... do tynków i posadzek włącznie to owszem ale przy wykończeniówce to już raczej Inwestor musi sprawować nadzór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.10.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zatrudnij inspektora (i tak dobrze go mieć), tylko tak na prawdę a nie na sztukę. No tak, tylko, że ja potrzebuję bardziej "menagera", który zająłby się finansami, harmonogramem, porównaniem ofert, zamówieniami itp. Ale wielkie dzięki za radę, może jakiś inspektor nadzoru inwestorskiego świadczy i takie usługi. Praktycznie każdy inspektor z tym sobie poradzi. Zatrudnij pożadnego kierownika, on będzie odpowiedzialny za harmonogram finanse. I jako drugie weź inspektroa nadzoru żeby sprawdzał kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts