Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zastępstwo inwestycyjne

beard

Recommended Posts

Witam wszystkich Forumowiczów :) .

Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, a mianowicie: czy może ktoś z Was korzystał z zastępstwa inwestycyjnego, jakie są koszty takiego zastępstwa, jakie warunki? MOże możecie polecić jakieś firmy?

Moja sytuacja jest następująca: posiadam działkę budowlaną, mam pewną ilość gotówki ( na początek ok. 300 tys. zł), ale nie mam zupełnie czasu, żeby zając się budową... Krótko mówiąc potrzebuję pomocy w postaci osoby (osób), które zajęłyby się tym wszystkim. Tylko ile to kosztuje...? Aha, ceny są wszędzie inne, także interesuje mnie województwo mazowieckie. Wielkie dzięki za wszelką pomoc.

Zatrudnij inspektora (i tak dobrze go mieć), tylko tak na prawdę a nie na sztukę.

No tak, tylko, że ja potrzebuję bardziej "menagera", który zająłby się finansami, harmonogramem, porównaniem ofert, zamówieniami itp. Ale wielkie dzięki za radę, może jakiś inspektor nadzoru inwestorskiego świadczy i takie usługi.

...pracowałem już pod takim zastępczym inwestorem... dobra sprawa... tylko później przy wykończeniówce to bał się podejmować samodzielnych decyzji bo nie zawsze jego koncepcja odpowiadała Inwestorom... do tynków i posadzek włącznie to owszem ale przy wykończeniówce to już raczej Inwestor musi sprawować nadzór...

Zatrudnij inspektora (i tak dobrze go mieć), tylko tak na prawdę a nie na sztukę.

No tak, tylko, że ja potrzebuję bardziej "menagera", który zająłby się finansami, harmonogramem, porównaniem ofert, zamówieniami itp. Ale wielkie dzięki za radę, może jakiś inspektor nadzoru inwestorskiego świadczy i takie usługi.

Praktycznie każdy inspektor z tym sobie poradzi.

Zatrudnij pożadnego kierownika, on będzie odpowiedzialny za harmonogram finanse. I jako drugie weź inspektroa nadzoru żeby sprawdzał kierownika.