Hajek23 27.10.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam chcialem zasiegnac informaci i dowiedziec sie czy jezeli mam dostep do kanalizy tzn( w najblizszych latach ma byc budowana nitka wodno-kanalizacyjna ) musze sie do niej podpiac?? Czy istnieje mozliwosc podpiecia sie tylko pod wode zrezygnujac przy tym z przyłacza kanalizy na rzecz przydomowej oczyszczalni sciekow. Czy ktos wie cos na ten temat ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 27.10.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Mając wybudowaną przydomową oczyszczalnię scieków gmina nie może Cię zmusić do podłączenia sie do kanalizacji. Chyba ze została zawarta taka opcja w decyzji o warunkach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hajek23 28.10.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dzialka ktora mam to czesc dużej calosci a ona miala przyłacza . Wiec od kanalizy dzieli mnie jakies 50m do nitki. Co do wody to ta sama odległosc tyle ze jest strasznie slabe cisnienie i jest przewidziane w "najbliższych" latach wymiana rur na wieksza srednice . Czytalem gdzies ze jezeli jest kanaliza to musze sie do niej podłaczyc?? , ze kogos nawet zmusili zeby sie podłaczył. Nie rozumiem jezeli mam dzialke i na niej oczyszczalnie to dlaczego mam sie podlanczac do kanalizy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 28.10.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jeżeli masz już oczyszczalnie to nie musisz się podłączać do kanalizacji. Jeżeli dopiero będziesz budować dom to musisz wystąpić o warunki przyłączenia do sieci wod-kan i tam zostanie określone czy musisz się podłączyć do kanalizacji czy nie (to będzie zależało od możliwości technicznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts