Egon 27.10.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czy Waszym zdaniem ten PROJEKT pozostaje w sprzeczności do zapisu zawartego w lokalnym planie zagospodarowania przestrzennego, mówiącym że: budynki garażowe należy lokalizować w obrębie budynku mieszkalnego (preferowane) lub w linii budynku mieszkalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.10.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 DOM w bryle budynku to dobry pomysł. A jak wkleisz linkę, ktora działa to może i coś z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.10.2009 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ja głosuję że pozostaje w sprzeczności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ja głosuję że pozostaje w sprzeczności.... :lol: - a ja jestem za - generalnie ja też zbudowałem dom w bryle budynku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Według mnie garaż jest w bryle budynku.Przecież dom może mieć taką formę, że jakaś jego część, trwale zespolona z innymi, wystaje w różnej wysokości, szerokości, czy długości.Ale pewnie najlepiej jak wypowiedziałby się ktoś znający odpowiedni przepis - definiujący co należy a co nie do bryły budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Według mnie garaż jest w bryle budynku. Przecież dom może mieć taką formę, że jakaś jego część, trwale zespolona z innymi, wystaje w różnej wysokości, szerokości, czy długości. Ale pewnie najlepiej jak wypowiedziałby się ktoś znający odpowiedni przepis - definiujący co należy a co nie do bryły budynku. A wg mnie nie - garaż w bryle budynku to taka konstrukcja : http://www.dobredomy.pl/?id_project=126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.10.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 w obrębie jest, w linii nie garaż w projekcie jest integralną częścią budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.10.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Rozmawiałem z architektem. Powiedział, że ten zapis bywa różnie interpretowany. Na mojej ulicy stoi dom o analogicznym usytuowaniu garażu i na sąsiedniej ulicy, podlegającej pod tenże plan zagospodarowania, taki dom również jest. Czy to są argumenty na moją korzyść? Może wyolbrzymiam sprawę, ale nie chciałbym zapłacić za projekt i jego adaptację, a następnie zostać "wysłany na drzewo" przez jakiegoś kretyńskiego urzędasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mimo wszystkich Twoich rozterek - zmień tytuł postu na właściwy - bo o garaż Ci chodzi a nie o dom w bryle budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.10.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mimo wszystkich Twoich rozterek - zmień tytuł postu na właściwy - bo o garaż Ci chodzi a nie o dom w bryle budynku ... No, kurde .... w rzeczy samej o garaż mi chodzi, ale post wrzuciłem wczoraj w nocy i ze zmęczenia pomyliłem się tak, że wyszedł kompletny lapsus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts