madzioras 28.10.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jak w temacie. Proszę o informacje od osób, które zdecydowały się na taką oczyszczalnię. Jaki był jej koszt i jak się sprawdza. Na co zwracać uwagę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jak w temacie. Proszę o informacje od osób, które zdecydowały się na taką oczyszczalnię. Jaki był jej koszt i jak się sprawdza. Na co zwracać uwagę itp. http://www.jpr.pl/sklep Mam z JPR-System.Ceny wyżej w linku.Jak na razie sprawdza się dobrze.Trzeba zwrócić uwagę na warunki w Gminie i oczywiście zbadać jaką mamy ziemię a potem dostosować oczyszczalnię do panujących warunków na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 28.10.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Teren gliniasty, więc czy przydomowa oczyszczalnia ścieków w ogóle ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Teren gliniasty, więc czy przydomowa oczyszczalnia ścieków w ogóle ma sens? Nie w myśl "sztuka dla sztuki" czy jakoś tak.Ja ma margiel ale jak robili pomiar to zauważyli ,że nieco głębiej jest ok.Zapytaj w gminie może nie można u was mieć oczyszczalni.Może będzie kanalizacja?Potem pomiar.Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 28.10.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Kanalizacji nie będzie w najbliżej przyszłości na pewno. Oczyszczalnie przydomowe mozna mieć. Co więcej gmina ma zamiar je dofinansowywać za względu na brak kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Kanalizacji nie będzie w najbliżej przyszłości na pewno. Oczyszczalnie przydomowe mozna mieć. Co więcej gmina ma zamiar je dofinansowywać za względu na brak kanalizy. No to nad czym się tu zastanawiać.Szukać firmy zbadać glebę i do roboty nie zapominając o przeznaczeniu oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 28.10.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mnie oczyszczalnia kosztowała 3000 zł z robocizną, z tym, że wykorzystałem stare szmbo, więc odszedł mi koszt zbiornika.Mam 2 lata i jestem zadowolony, tylko trzeba pamiętać o wrzucaniu do kanalizy bakterii co tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 28.10.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 1.JPR system -1950 zł -promocja 2.kamień-2200 zł 3.robocizna-2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 1.JPR system -1950 zł -promocja 2.kamień-2200 zł 3.robocizna-2000 zł Robił ci ten gościo z Zana?Co jaki czas wrzucasz bakterie i czy od nich brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 28.10.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Oczyszczalnia uruchomiona na początku października.Bakterie wrzucone tylko raz. Były w komplecie z oczyszczalnią.Całość robił/montował/zaprzyjaźniony człowiek ze Spiczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts