daggulka 02.11.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 no pewnie, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 klucz do bramy klucz do furtki klucz do mieszkania .............................sory nie umiem jeszcze cytatow ale wedlog mnie to jak by sie postarac to brama nawet na 6 rodzin piloty duplikaty da sie zrobic furtka domofon i na kod drzwi wejsciowe pod alarm podpiac i dac czytnik lini papilarnych i ile mamy tych kluczy pewnie gdybym mial kase to moze by i myslal na takim malym osiedlem zamknietym bo to grono co siedi na lawce naprzeciwko mojej bramy to jeszcze troszke i skretu szyi dostanie ale jeszcze troszke tuje kupie i mam was w .......... pozdrawiam sasiadki to z bloku na przeciwko dzieli nas zaledwie 10 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 02.11.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Wszystko da się zrobić: drabinę do okna podstawić, przez płot przeskoczyć - jak ktoś będzie chciał to się dostanie Ale może kamery go odstraszą, a jak nie, to przynajmniej będzie aktorem jednego aktu - kopia filmu gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 02.11.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a wg mnie w tej dyskusji są różne "osiedla" - ogrodzone osiedle domków jednorodzinnych, to moim zdaniem zupełnie inna sytuacja, jest dowodem na to, ze ludzie nie chcą się od siebie odgradzać, dlatego tworzą "część wspólną"inną sprawą są osiedla domów wielorodzinnych budowane w środku miasta, jeśli sąsiedztwo jest patologiczne, to odgradzanie się jest dla mie zrozumiałe, nie potrafię zrozumieć natomiast czym kierują się ludzie odgradzający się od takich samych osiedlimieszkam na osiedlu, które sąsiaduje z kilkoma innymi, wszystkie "wspólne", oraz z dwoma "ogrodzonymi" - wygląda to co najmniej dziwnie, nie widać różnic w stopniu zdewastowania pomiędzy wspólnymi i odgrodzonymi osiedlamipozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.11.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a ogladalas filmy z tych kamer w nocy naprzyklad czy mozna rozpoznac twaze czy da sie odczytac tablice rejestracyjne bo umnie w pracy tez zalozyli monitoring jak sie wlamali a po tym wlamali sie jeszcze 3 razy i dupa policja twierdzi ze kamery ktore kosztowalu 4 sztuki bagatele 8 tysiakow sa zbyt slabe i sprawa zostala zamknieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 03.11.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 adi_ pisałam już, ze bardziej mi zależy na efekcie psychologicznym w kwestii bezpieczeństwa. Jak ktoś będzie chciał się dostac i okraśc mieszkanie, czy ukraść samochód, to to zrobi i sto stysięcy zamków go nie powstrzyma. Ale odpowiadając na Twoje pytanie - obraz z kamer, które mamy zamontowane jest wyraźny: da się odczytac numer rej, czy zobaczyć twarz (jeśli jest odslonięta). Były spotkania Wspólnoty w tej sprawie i razem wybieraliśmy odpowiednie kamery (bo te , co były wczesniej, faktycznie były kiepskiej jakości.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts