Ania i Tomasz 28.10.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Stoję przed decyzją odnośnie ścianek działowych na poddaszu. Poradzcie, na co się zdecydować. Pierwsza wersja to ściany murowane z betonu komórkowego i tynkowane, druga wersja to sucha zabudowa z karton-gipsu. Co jest tańsze w ogólnym rozrachunku. W projekcie mam murowane, ale można to zmienić. Murowane wydają się solidniejsze, ale w moim przypadku cena też gra dużą rolę. Można też wymurować ściany a potem na to nakleić płyty gipsowo-kartonowe. czy ktoś tak robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 28.10.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Tylko murowane. Lepiej wygłuszają dźwięki dochodzące zza ściany , mozna na niech zawiesić półki ( w porównaniu do ścian kart-gips). Oszczędność pod tym względem jest zbędna, może koszt niewiele większy , ale komfort znacznie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jeśli chodzi o tłumienie dźwięków to zdecydowanie karton-gips. Nie ma niczego gorszego pod tym względem niż beton komórkowy.Do późniejszego wieszania wolałbym jednak murowaną, ale ta z kolei zajmie więcej miejsca (jeśli to ma znaczenie).Karton-gips będzie też szybszy w montażu bo nie ma prac mokrych.Gdybym miał wybór użyłbym silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 28.10.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ja u siebie robiłem ścianki na poddaszu murowane oraz z KG. Dodatkowo na konstrukcję ścianki nakładam płyty OSB i na to KG. Wykorzystuję to co zostało z dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 28.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 U mnie są ściany murowane. Nad kosztami się nie zastanawiałam gdyz uważam że sa one trwalsze a ponadto w projekcie na poddaszu były 4 ściany nośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 28.10.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 mam do zamocowania na sciance dzialowej z g/k (podwojnie plytowana) grzejnik 100x60 [cm].czego uzyc do zamocowania wieszakow grzejnika na wpsomnianej sciance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.10.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 mam do zamocowania na sciance dzialowej z g/k (podwojnie plytowana) grzejnik 100x60 [cm]. czego uzyc do zamocowania wieszakow grzejnika na wpsomnianej sciance? Taki grzejnik waży około 25kg i z reguły mocowany jest w 4 punktach. Zwykłe kołki do K-G nie mają prawa tego nie utrzymać. http://knaufblog.pl/index.php/2008/11/21/jakich-kolkow-uzywac-do-kartongipsu-przeglad-wszystkich-typow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.10.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 za mało danych żeby wagą szafować , takie jak na foto o mogą być nieco cięższe, a jak je napełnisz... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/GrzejnikFaviera.jpg/350px-GrzejnikFaviera.jpg http://images03.olx.pl/ui/2/54/09/34724509_1.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 mam do zamocowania na sciance dzialowej z g/k (podwojnie plytowana) grzejnik 100x60 [cm]. czego uzyc do zamocowania wieszakow grzejnika na wpsomnianej sciance? A co jest po drugiej stronie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 28.10.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ja mam murowane, część z cegły czerwonej, nie tynkowane z jednej strony- super efekt, a resztę mam z suporka. Nie ma jak murowane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts