arpek7 28.10.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam. W końcu po wielu bólach, walce z biurokracją, bankami i .......myślami 10.10.2009r. zaczęło się budowanie . Proszę o uwagi, komentarze, sugestie i rady. Dziękuję i Pozdrawiam arpek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 28.10.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ...... Działka: Halinów około 15km na wschód od Warszawy Wymiary: 20x42,4 Było brak wody, kanalizy, gazu i prądu Jest na działce woda, kanaliza i gaz (oczywiście tylko instalacja). Prąd w ogrodzeniu. Koszt na 10.10.2009 przyłącza - około 25tys.zł Projekt + adaptacja - około 4tys zł. Garaż blaszak - 1,5tys zł. Stemple budowlane dł około 3m - 160szt - 500zł Razem około 31tys zł To tak na wstępie..cdn Pozdrawiam arpek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 28.10.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ...... chętnie wstawię zdjęcie co się dzieje na budowie ale nie wiem jak ..... Pomocy arpek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 28.10.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 zerknij:) do pomocy:) Najlepiej zrób sobie konto na Picasa tam wklejaj zdjęcia i kopiuj odnosnika do dziennika. No czekamy na zdjęcja Mam nadzieje ze razem buduje sie lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 28.10.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dzięki za info nt zdjęć oraz wsparcie . Postaram się jak najszybciej założyć Dzinnik budowy aby zapisywać postępy na budowie . Pozdrawiam arpek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 02.12.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ...... Działka: Halinów około 15km na wschód od Warszawy Wymiary: 20x42,4 to jesteśmy jakby sąsiadami i wymiary działek mamy podobne Powodzenia życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 03.12.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam Sąsiadkę i trzymam kciuki. Zamówiłem drewno na więźbę dachową. Razem wyszło 16,287m3 więźby oraz 9m3 desek. Wszystko zaimpregnowane. Cena 13800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gab 26.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witaj Arpek7!Gartuluję postepów budowy. Domek wygląda super. Dach naprawdę extra. Budujemy M44 lustrzne odbicie i jesteśmy na etapie tynków i wylewek. Czy mógłbyś podac ile tego wyszło metrów, i ile zapłaciłeś za tynki i wylewki? Kiedy najlepiej je zrobić, na wiosnę czy lepiej jesień (jeżeli chodzi o wilgotność powietrza)? Zrobić je razem czy poczekać aż tynki wyschną?Pozdrawiam, gab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 07.02.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam Cię Gab. Tynków wyszło około 710m2 (cena 29zł m2 materiał + robocizna) a wylewek około 250m2 (cena 50zł m2 materiał + robocizna - drogo ale dużo szło styropianu około 25cm). Co do terminu wykonania to nie wiem sam który termin lepszy. My mielismy ekipę od wylewek około 3 tygodnie po tynkarzach (moich tynkarzy, jako jedyną ekipa w dotychczasowym budowaniu nie polecam mimo ze sa bardzo polecani i mają pozytywne opinie na forum muratora - ale widocznie ja jestem za bardzo dokładny i ich praca mi sie nie podobała - ale to juz oddzielny temat - jak będę miał chwilkę czasu to opiszę co myslę o tynkarzach wraz ze zdjęciami ich "superowej pracy"). Na szczęcie pozostałe ekipy wykonują prace budowlane zgodnie z zasadami i "książką budowlaną" i prostują tynki. A tak przy okazji to budowa trwa jak znajde chwilkę czasu to opisze co się dzieij i załączę zdjęcia w galeri a tak przy okazji to tylko napiszę ze kupiliśmy wkład kominkowy, ekipa Jakuba położyła nam glazurę i terakotę w kotłowni, mamy ocieplne poddasze oraz wielki strych itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gab 07.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Widzę że budowa idzie szybko i sprawnie, a właściwie dobiega ku końcowi. My jeszcze daleko w polu, ale nie śpieszy nam się za bardzo, więc jest ok. W sumie dobrze sie stało ze najpierw zrobiliśmy elawację, bo okazało się, że kominy przciekają i trzeba je poprawić, a pod ociepleniem nie byłoby tego chyba nawet widać. Domek z zewnatrz wyglada pięknie.Trzymam kciuki za nasze budowy i pozdrawiam, Gab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts