beata 30.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ja zaczynam na wiosnę z silikatów i nie dam styropianu. ______________ Pozdro Marcin na silikaty nie dasz ocieplenia!!!! to cię w zimie odmrozi! chyba,że mieszkasz w ciepłych krajach, gdzie nie potrzeba ogrzewania. SIlikat oddaje całe ciepło, dlatego musi być docieplony. Ja mam silikat+10cm styropianu+tynk strukturalny, ale mogliśmy dać 12. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazik20 30.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 max 19 styropian 15 i tego bym nie zmienił ale zamiast max 19 wybrałbym uni 25 na wewnętrzne ścianki działowe na dole cegła pelna na górze bloczki bk strop gęstożebrowy dach mam pokryty gontami bitumicznymi i nigdy więcej tego materiału, skłaniałbym się do dachówki ceramicznej. dlaczego gontom mowisz NIE, sam bede kryl niedlugo i mysle o gontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 30.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dlaczego gontom - NIE? Ja mam w planie gonty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Budowaliśmy z ytonga jednowarstwowo i dachówka Braasa. Żadnych wad i uciążliwości w ciągu 6 lat zamieszkiwania nie zauważyliśmy. Obecny dom będzie w tej samej technologii, tylko sporo mniejszy i mądrzej rozplanowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 ja pozostalbym przy wczesniejszym wyborze .... fundament - bloczki m6 sciany - BK 24cm + styro. 12cm strop - teriva dach - roben ale .... niech mnie ktos o to zapyta za lat dziesiec pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts