agnieszkakusi 28.11.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Wiem, wiem, jeszcze mury nie stoją a ja już pytam o garnki Tylko tak sobie wymyśliłam, że co miesiąc kupię coś, co będę potrzebować w nowym domu co by potem nie było za dużo wydatków. No i tak się zastanawiam jakie garnki i patelnie kupić. Moje już są zużyte i nie chcę ich ze soba zabierać. Kuchnia będzie elektryczna. Może podpowie mi ktoś kto już używa na kuchence elektrycznej i dobrze się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 29.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Bardzo dobry temat podpinam się co polecacie w temacie wszelakich akcesorii kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 29.11.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Do gotowania na płycie elektrycznej najlepsze sa garnki o grubym trójwarstwowym dnie. Spory wybór takich garnków jest na Allegro, mogę polecić garnki formy Maibach, Bohmann, Hofner, bo tych używam ale generalnie wszystkie garnki z dnem: "warstwa stali, warstwa aluminium i warstwa stali" sie sprawdzą. Acha, dno musi dobrze przylegać do płyty, więc nie przyda się większość garnków w których gotowało sie na gazie i dno się troche zniekształciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Jesteście brzydkimi producentami odpadów i śmieci. Dlaczego nie chcecie używać dotychczasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 bo chca mieć wszystko nowe w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 My używamy Ingenio Tefala . W szafce nie zajmują wiele miejsca , mają wymienny uchwyt pasujący do każdego rodzaju garnka i patelni , mają fajną uniwersalną przykrywkę którą dobrze się odcedza , można je używać w piekarniku i mikrofali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 My używamy Ingenio Tefala . W szafce nie zajmują wiele miejsca , mają wymienny uchwyt pasujący do każdego rodzaju garnka i patelni , mają fajną uniwersalną przykrywkę którą dobrze się odcedza , można je używać w piekarniku i mikrofali . A mają grube dno?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.11.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 My używamy Ingenio Tefala . W szafce nie zajmują wiele miejsca , mają wymienny uchwyt pasujący do każdego rodzaju garnka i patelni , mają fajną uniwersalną przykrywkę którą dobrze się odcedza , można je używać w piekarniku i mikrofali . A mają grube dno?? Sebo8877 Niespecjalnie , choć nie jest takie cienkie jak w zwykłych emaliowanych na przykład . Ale gotuje się w nich bardzo dobrze . Myślę że akurat w tych garnkach nie grubość ale materiał z jakiego jest dno zrobione ma znaczenie . Nie mam już ulotki na ich temat ale pan Gugl powinien coś o nich wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 29.11.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Od 11 lat uzywam plyte ceramiczna (nie mylic z indukcyjna) i taka sama bede miec w moim nowym domu.To jest super wynalazek i zawsze wart jest posiadania.Rzeczywiscie wszystkie naczynia musza byc dostosowane do plyty,czyli plaskie dno i najlepiej jak najgrubsze.Od wielu lat uzywam garnkow AMC i sprawdzaja sie rewelacyjnie.Cieply obiad pozostaje na plycie nawet godzine.To jest wlasnie zaleta plyt i grubego dna. Utrzymywanie czystosci takich naczyn tez jest o wiele lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.11.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Retrofood, nie jesteśmy producentami śmieci i odpadów tylko moje garnki po prostu nie nadają się na płytę elektryczną. Mają 9 lat i dno w nich jest juz nieźle odkształcone. Nie ukrywam, że Sebo też ma rację. Nowy dom, nowe garnki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 29.11.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Generalnie zainwestuj w markowe garnki. Z doświadczenia polecam Ci Tefala, ale raczej nie Ingenio na twoja kuchenkę. Tefal ma różne serie garnków, z różnych materiałów. Wiem, że jest dobra z inoxu (pojawiają sie czasem w programie Marty Gessler "Notes kulinarny"). Sama kupiłam takie kuzynce w prezencie śłubnym, jest zadowolona, ale nie przypominam sobie ich nazwy. A w tańszych podróbkach, często powstaja tęczowe przebarwienia wewnątrz garnków. Mało estetycznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosanova 29.11.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dolaczam sie do INGENIO Tefala-rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 30.11.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A co myslicie o garnkach z miedzianym dnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 najbardziej zadowolona jestem z garnkow Domus-a nie wiem jednak ,czy sa dostepne w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.12.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A ja polecam garnki ELO. Niedawno je kupiłam zainspirowana dyskusją na jakimś forum. Chyba na forum gazety wyborczej. Są to gary sprowadzane z Niemiec przez jakąś firmę z Olkusza. Nie jest to na pewno Chińszczyzna. Mają różne serie, fajna jest seria "silicano" z siliconowymi uchwytami. A teraz jest niesamowita promocja na "Platinum " który sobie kupiłam i "Rubin" Cena 250-300 zł za 5 garnków z grubym dnem, przeźroczystą pokrywką i miarką wewnątrz garnka. Podobne do tefala, ale lepiej wykończone. zajrzyj na forum gazety wyborczej i wpisz w wyszukiwarce garnki ELO. A ja kupowałam w internetowym sklepie rynek.AGD.pl. Przesyłka i kontakt ze sklepem bez zarzutu. I to oni mają tą promocję bo bezpośredni importer ma o wiele drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 01.12.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Maibach, Bohmann, Hofner, Tefal - proszę użytkowników o info, które z tych sprzętów można w zmywarce myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 01.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Maibach, Bohmann, Hofner, Tefal - proszę użytkowników o info, które z tych sprzętów można w zmywarce myć. Hofner, Tefal - myję i nic się złego nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 01.12.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A ma ktos garnki z IKEI seria 365+ Bo sa obecnie w promocji - ale czy warte tego?? ło te:... http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15570&categoryId=15692&parentCats=15570*15679*15681&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27 Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zyzia 01.12.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja mam patelnie firmy woll z serii titanium nowo. Dostepne tutaj: http://www.woll-pfannen.de/. Dosyc drogie, ale rewelacyjne. Zainwestowalam, bo jak do tej pory wszystkie teflonowe patelnie po roku uzytkowania nadawaly sie do wyrzucenia. Teraz jest inaczej. Przymierzam sie do zakupu garnkow o ile finanse pozwola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.12.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 przepraszam , wyzej wymienione przeze mnie garnki sa marki Beka z linii Domus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts