agnieszkakusi 01.12.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A ja jestem coraz bardziej zdecydowana na garnki Edition z Tefala. Ma ktos takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Calta 01.12.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam,ja mam garnki Tefal Edition tzn. rondel 16 cm, garnek 18 i 24 cm oraz 2 patelnie - jedną głęboką i jedną płytką ( obie w środku teflonowe z czerwonym kółkiem). Jestem bardzo zadowolona z ich użytkowania, tym bardziej, że nadają się do płyty indukcyjnej, którą zamierzam wkrótce kupić. Garnki myję w zmywarce, natomiast patelnie ręcznie, gąbką kuchenną ( nie jest to dla mnie problem). Poza tym kupiłam nowe noże kuchenne - Vinzer Shark. Całe są ze stali inox, tak że bez problemu można myć w zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.12.2006 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Byłam dziś u lokalnego przedstawiciela Tefala i okazało się, że nie ma możlwiości kupna kompletu garnków (5 szt), bo nie ma ich w ...Polsce. Jedynie pojedynczo, ale to wychodzi dość drogo. Na allegro można kupić komplety, ale jak jest wtedy z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Calta 01.12.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja kupowałam swoje garnki w sklepie internetowym na sztuki z tego powodu, że np. nie jest mi potrzebny duży gar, który jest w 5-cio częściowym komplecie,natomiast potrzebowałam patelni zarówno głębokiej jak i płytkiej. Wydaje mi się, że takie kupowanie jest rozsądniejsze, bo kupujesz konkretne garnki, pod kątem ich optymalnego wykorzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.12.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Zamówiłam na allegro komplet tefala. Komplet, bo potrzebuje również ten duzy gar. Nie wiem tylko jakie patelnie kupić. Czy tez z tego kompletu czy może tefala, ale czarne, standardowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 01.12.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Widzę, że się spóźniłam, ale co tam, może ktoś inny skorzysta....Polecam garnki Berghoff (ja mam z serii Charm)http://www.akcesoria-kuchenne.pl/index.php?folder=garnki&id2=charmMają grube dno do którego nie przywiera np. mięsko duszone w sosie własnym, czyli bez dodatku tłuszczu i wody. Myję je w zmywarce.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 02.12.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A ma ktos garnki z IKEI seria 365+ Bo sa obecnie w promocji - ale czy warte tego?? ło te:... http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15570&categoryId=15692&parentCats=15570*15679*15681&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27 Sebo8877 mam, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.12.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A ma ktos garnki z IKEI seria 365+ Bo sa obecnie w promocji - ale czy warte tego?? ło te:... http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15570&categoryId=15692&parentCats=15570*15679*15681&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27 Sebo8877 mam, polecam Może trochu więcej - jak długo uzytkujesz, co z mycie, jak trzymają ciepło. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.12.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 UKF czy mozesz napisac cos wiecej na temat garnkow, ktore polecasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 02.12.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A ma ktos garnki z IKEI seria 365+ Bo sa obecnie w promocji - ale czy warte tego?? Uzytkuje rok, myja sie bardzo latwo, maja grubsza podstawe, bardzo dobra "wytrzymala" patelnia, patelnie mam juz prawie dwa lata, w tym czsie t-efal juz poszedl do kosza. Sol trzeba wsypywac na wrzatek, inaczej robia sie plamki na dnie, ale to dotyczy wszystkich garnkow z nierdzewnej stali. Ja sypie na zimna, bo mi te plamki nie przeszkadzaja. Polecam tez ta patelnie. Duzo w niej pieke, dusze i robie golabki. http://tiny.pl/r3k7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Calta 02.12.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 To ciekawe, co piszesz, bo ja na garnkach Tefala na dnie nie mam żadnych plamek, mimo, iż sól zdarza mi się wrzucać na zimną wodę.Posiadam natomiast jeden mały rondelek 365+ i ma mnóstwo białych plamek na dnie ( też niespecjalnie mi przeszkadzają). Tak więc wydaje mi się, że owe plamki zależą od jakości stali, a nie od soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 02.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Prawie wszyscy pisza o garnkach z teflonem. Co w tym teflonie takiego jest? Slyszalem , ze moze byc rakotworczy. Musze to sprawdzic , moze to tylko plotka. Ale tak czy siak , trwale to raczej nie jest. Nikt nie ma normalnych pozadnych garnkow ze stali godnych polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.12.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 agnieszkakusi obejrzalam sobie przed chwila garnki tefala, ktore zakupilas i bardzo mi sie podobaja. Te, ktore poleca UKF tez sa bardzo ladne, wygladaja na masywne. I teraz mam dylemat, ktore zakupic. Dobrze, ze poruszylas ten temat. bo ja tez obiecalam sobie co miesiac kupowac cos nowego na nowy domek ale dopiero Ty mi uswiadomilas, ze malo czasu mi zostalo do przeprowadzki, a duzo rzeczy jest do kupienia i czas sie za to zabrac. Zamierzam zaczac od garnkow, a potrm chce porzadne sztućce, serwis, drobne przybory kuchenne, reczniki i posciele. Mam te wszystkie rzeczy ale jestem juz 13 lat po slubie i chcialabym troche powymieniac. Wiec jezeli bedziesz kupowac cos w dobrej cenie to mozesz dac znac w tym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.12.2006 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Nie ma problemu, bo ja mam zamiar robic dokładnie to co Ty. tez mam dużo rzeczy do wymiany i dlatego staram się kupować na raty. Kupiłam juz ręczniki, pościel, teraz garnki....może wszyscy zaczną wpisywac co gdzie tanio kupili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.12.2006 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Uzywa ktos podobnego multifunkcjonalnego wynalazku? http://img154.imageshack.us/img154/5496/70875fpxiy2.jpg' alt='70875fpxiy2.jpg'> Jakos nie napalam sie latwo na gadzety , ale toto widzi mi sie byc przydatne.Tylko , ze chytrus ze mnie , a cena kusi (spora obnizka) i sam juz nie wiem czy sie nie napalam. Aha pojemnosc prawie 8 litrow , jak dla mnie moze byc , choc ciut wieksze tez byloby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.12.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Goni_Mnie_Peleton mozesz podac namiary na ten garnek i cene. Ja poluje na cos tekiego, tylko cena mnie przeraza. Ja mam upatrzone takie cudo http://www.skleptescoma.pl/product_info.php?cPath=149_22_42&products_id=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 G_M_P_ , posiadam podobny garnek (bez tej nizszej wkladki ) i musze sie przyznac , ze uzywalam tylko , gdy byl nowy teraz owszem czesto korzystam . ale z samego garnka Calkiem jednak mozliwe , ze tylko ze mnie jest taka dziwaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.12.2006 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Tez skusilam sie i zamowilam garnki tefal edition. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 05.12.2006 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 05.12.2006 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Goni_Mnie_Peleton mozesz podac namiary na ten garnek i cene. Ja poluje na cos tekiego, tylko cena mnie przeraza. Ja mam upatrzone takie cudo http://www.skleptescoma.pl/product_info.php?cPath=149_22_42&products_id=35 Niestety chyba Cie rozczaruje. Garnek namierzylem w Stanach. Dzieki za linka , przekonalas mnie ze raczej warto go kupic(moja chytrosc bierze gore), jest calkiem tani w porownaniu z polskimi cenami. A ten mniejszy koszyk sluzy do gotowania na parze i wydaje mi sie bardziej przydatny niz ten wiekszy do makaronu. Poszukaj magpie101 moze jeszcze , bo ten garnek z linka wydaje sie byc ekstremalnie drogi ,.... no i jeszcze ma plastikowe uchwyty. http://www1.macys.com/catalog/product/index.ognc?ID=77512&CategoryID=7703 cena 59.99 plus jeszcze 20% rabatu Ach...... Polska to dziwny kraj. A sprawdza sie komus grillowa patelnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts