Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie garnki wybrać?

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Ja też dostałam w prezencie ślubnym komplet garnków BERGHOFF-a i muszę powiedzieć, że są rewelacyjne - grube stalowe dno świetnie trzyma ciepło.

Komplet składał się z czterech garnków z pokrywkami, dużej patelni z pokrywką, dwóch misek stalowych z pokrywkami plastikowymi, wkładki do gotowania na parze i jeszcze jakiś paru drobiazgów. Zapakowane to było w duże tekturowe firmowe pudło. Wśród instrukcji i gwarancji znalazłam coś jak paragon i kwota na nim wynosiła 1000 euro.... :o

napewno gdzieś na pudełku albo garnkach jest napisane jaki to model, ja już zakupiłam na allegro http://allegro.pl/item564850973_berghoff_garnki_invico_16szt_met_indukcja_poznan.html

są pare rodzajów tych garnków komplet zaczyna sie od 350 a konczy na ponad 1000 tylko ciekawe jak w gotowaniu czy tez jest aż taka różnica ja swoje dopiero będę użytkowac za miesiac także wtedu sie cos wypowiem :D

Ja też dostałam w prezencie ślubnym komplet garnków BERGHOFF-a i muszę powiedzieć, że są rewelacyjne - grube stalowe dno świetnie trzyma ciepło.

Komplet składał się z czterech garnków z pokrywkami, dużej patelni z pokrywką, dwóch misek stalowych z pokrywkami plastikowymi, wkładki do gotowania na parze i jeszcze jakiś paru drobiazgów. Zapakowane to było w duże tekturowe firmowe pudło. Wśród instrukcji i gwarancji znalazłam coś jak paragon i kwota na nim wynosiła 1000 euro.... :o

Nie widziałam garnków BERGHOFF-a droższych jak 800 zł. - 6 części. Ja kupuje pojedynczo, chociaż drożej wychodzi, ale część z tych kompletowych, u nas nie miałaby zastosowania i patelnia za mała.

garnk do gotowania tefal'a

garniki do podsmażenia i duszenia berghoff,

patelniie głębokie z odkręcaną rączką Berghoff

przykrywki do duszenia i smażenia Berghoff

Patelnie z odkręcaną rączką kosztują ok 230-250 zł szt więc cena za ten komplet ok 1000 Euro jest możliwa

No wlasnie garnki z Ikei.

Przyszedl czas na szukanie garow do indukcji, ogladalismy rozne,rozniste. Niestety zadne nie byly oszalamiajce, jak juz byly wzglednie ladne wizualnie ze tak powiem, to cena powalala.

Az pewnego razu w Ikei zobaczylismy gary,ktore nie moge powiedziec zeby powalily od razu na kolana, ale to bylo to. Wyglad jak dla nas rewelacyjny,cena rowniez do przyjecia i do kupienia na sztuki plus jakies tam do nich dodatki, wkladki, sita......

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10100443

Uzywamy je juz pare miesiecy i sprawuja sie doskonale.

No i do tego patelnie Ingenio, ktore pozostaly jeszcze z mieszkania.

Sprawdzcie garnki Vinzer - http://www.vinzer.com/eng.html

Dopiero kilka posiłków na nich ugotowane ale wydają się ok. Ciężkie jak czołg.

No chyba, że komuś się bardzo nie śpieszy i może poczekać aż Euro trochę spadnie. Wtedy warto poszukać na Ebayu z Niemiec - można znaleźć super garnki niemieckich firm za € 200/250.

Pozdrawiam

P.R.

Też chcę kupic garnki Brghoffa. Przeglądałam różne opinie na necie i większośc jest negatywna. Ogólnie rzecz biorąc nikt ich nie poleca. Czy one nadają się na indukcję?

Jeżeli chodzi Ci o BERGHOFF, to wprost przeciwnie. Ja znajduję jakieś 99% opini pozytywnych. Gdzie widziałaś te negatywne?

Nie widziałam garnków BERGHOFF-a droższych jak 800 zł. - 6 części. Ja kupuje pojedynczo, chociaż drożej wychodzi, ale część z tych kompletowych, u nas nie miałaby zastosowania i patelnia za mała.

Możliwe, że się pomyliłam, gdyż wszystkie dokumenty w środku były w języku niemieckim - ten paragon również. Niemniej jak zobaczyłam kwotę to byłam w szoku...

Też chcę kupic garnki Brghoffa. Przeglądałam różne opinie na necie i większośc jest negatywna. Ogólnie rzecz biorąc nikt ich nie poleca. Czy one nadają się na indukcję?

Jeżeli chodzi Ci o BERGHOFF, to wprost przeciwnie. Ja znajduję jakieś 99% opini pozytywnych. Gdzie widziałaś te negatywne?

W zasadzie to była jedna ze stron (poniżej link). Czytanie opinii takich jak te zniechęcają dlatego chciałabym, aby ktoś kto juz użytkuje te garnki wypowiedział się o ich funkcjonalności.

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=84620465

mhm, w Krakowie jest outlet z agd w tym garnkami berghoffa i tam są ceny rzędu 700-800 zł za stosunkowo małe zestawy więc wydaje mi się, że jeśli zestaw jest duży, a sklep normalny, to cena powyżej 1000 złotych niekoniecznie jest przesadzona. ceny za granicą to inna bajka, nie mam pojęcia jak to wygląda w Niemczech na przykład.