woy 03.01.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Podobają mi się te Fisslery, cena - niestety mniej. U mnie w kuchni dwoch lat w domu Berghoff i drugi komplet - jakies niemiekie, ktore dostalam razem z płytą indukcyjną SIEMENS. Przed swietamo dokupilam jeszze duzy 10 litrowy garnek z IKEI. Wszystkie sprawuja sie swietnie. Róznicy - jesli o komfort uzytkowania chodzi - nie widze anSi, czy dobrze widzę? Nie wychwalasz pod niebo Berghoffa i porównujesz go z garnkiem z IKEI lub jakimis noname? To ciekawe. Zmieniam własnie kuchenke na indukcyjna co wiąże sie dla mnie ze zmiana garnków. Mam jeden z IKEI i bardzo go lubię, ale uzytkownicy kuchni indukcyjnych często twierdzą, że IKEA to niska jakość (cena jest przystępna, ale mówi się, że co tanie to drogie) Czy Ty uważasz, że Berghoff ma zbliżona jakość do garnka z IKEI? Nie pytam o wygląd, bo ten widzę, ale o komfort użytkowania. Jeśli potwierdzisz to zaoszczędze kilka stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 03.01.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Zmieniam własnie kuchenke na indukcyjna co wiąże sie dla mnie ze zmiana garnków. Mam jeden z IKEI i bardzo go lubię, ale uzytkownicy kuchni indukcyjnych często twierdzą, że IKEA to niska jakość (cena jest przystępna, ale mówi się, że co tanie to drogie) Czy Ty uważasz, że Berghoff ma zbliżona jakość do garnka z IKEI? Nie pytam o wygląd, bo ten widzę, ale o komfort użytkowania. Jeśli potwierdzisz to zaoszczędze kilka stówek Ja Ci powiem tak - czasem nieważne czy garnek kosztował 10 czy 400 zł. My kupiliśmy garnki Fagora za 350 zł, z których jesteśmy w pełni zadowoleni. Jednak zamówiliśmy je nim mieliśmy podłączoną płytę indukcyjną. Okazało sie jednocześnie, że garnki kupione w biedronce za kilkadziesiąt złotych (za 3 rondelki) działają sprawnie, tylko że zostawiają tłuste ślady na płycie (bo wcześniej ich używaliśmy na płycie gazowej). Tak więc dobra rada. Jeżeli pasują Ci obecne garnki z IKEI, nie kupuj nowych póki nie sprawdzisz ich na swojej płycie. Być może obejdzie sie bez zmiany garów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał81 29.01.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Od ostatniego mojego postu minęły już 3 miesiące. Moje garnki, jak twierdzi żona to strzał w dziesiątkę. Wiem, że posłużą nam długo. Pozdrawiam wszystkich postowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Od ostatniego mojego postu minęły już 3 miesiące. Moje garnki, jak twierdzi żona to strzał w dziesiątkę. Wiem, że posłużą nam długo. Pozdrawiam wszystkich postowiczów:) BO wybrałeś górną półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 MAm kilka Berghoffa i Ikei seria 365+ czy jakos tak. I te i te fajne, jeszcze zeby same sie myly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 29.01.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 popcarol :-------------------------------------------------------------------------------- MAm kilka Berghoffa i Ikei seria 365+ czy jakos tak. I te i te fajne, jeszcze zeby same sie myly no a jakby coś jeszcze choć od czasu do czasu same ugotowały:) villeroya bocha moge polecic, tylko ta cena:( ja mam w pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 29.01.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A ja mam pomarańczowe Floxy z Emalii Olkusz, komplet za coś ok. 300PLN i świetnie mi się na nich gotuje http://www.emalia.sklep.pl/go/_info/?user_id=171&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 29.01.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 gdy kupowalam 6 lat temu plyte indukcyjna nie mialam wielkiego wyboru co do garnkow nadajacych sie do gotowania przy wykorzystaniu indukcji. Weszlam do internetu i trafilam na naczynia Berghoffa. I tak zaczela sie przygoda z ta niemiecka firma. Dzis po latach i korzystaniu takze z innych garnkow np. Silampos portugalskiej firmy, uwazam, ze nalezy kupic garnki ze 'spiralka' (indukcja) takie, ktore nam sie podobaja, bo wszystkie spelnia swoja role. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoan25 29.01.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 My gotujemy, smażymy i pieczemy w garnkach Zeptera.Jestem zadowolona, zwłaszcza gdy parę dni temu odczyściłam używaną mocno przez 10 lat patelnię i wyglada jak nowa! Garnki są drroogie- ale warte swojej ceny- nie sądzę bym musiała je kiedyś wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelikaX 29.01.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A czy ktos z Was uzywa garnkow cisnieniowych? W ktoryms odcinku programu kulinarnego Ewy Wachowicz widzialam taki garnek, bardzo ciekawie sie prezentowal w sensie uzytecznosci. Wyczytalam gdzies w necie ze te garnki moga skrocic czas gotowania nawet do 80% i moze oznaczac oszczednosc energii nawet do 50%. Ktos takowe posiada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 no a jakby coś jeszcze choć od czasu do czasu same ugotowały:) villeroya bocha moge polecic, tylko ta cena:( ja mam w pracy:) Gotowac lubie, ale zmywac juz nie Ale czasem... jeszcze np cos czego sama ugotowac nie potrafie... byloby super A szybkowary macie? Jakich firm? Na Zeptera mnie nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoan25 30.01.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Do garnków mamy pokrywę szybkowarową. Faktycznie gotuje się szybciej i przyjemniej. Ziemniaki to 10 min w niewielkiej ilości wody. Gulasz, gołąbki i td. Gotujemy właściwie wszystko- z czystego lenistwa. Na garnki też nas nie byłoby stać, ale dostaliśmy je w prezencie ślubnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 30.01.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 A my użytkujemy od ok pół roku garnuchy firmy Pyramis - z tego co wiem garnki greckie.http://www.pyramis.pl/naczynia/studio/studio.html Wyglądają całkiem fajnie - nie wiem czy są modne czy nie (bo jak się dowiedziałem to garnki mogą być modne), ale jak na razie mogą stwierdzić, że spisują się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelikaX 30.01.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Do garnków mamy pokrywę szybkowarową. Faktycznie gotuje się szybciej i przyjemniej. Ziemniaki to 10 min w niewielkiej ilości wody. Gulasz, gołąbki i td. Gotujemy właściwie wszystko- z czystego lenistwa. Na garnki też nas nie byłoby stać, ale dostaliśmy je w prezencie ślubnym. zoan25 mozesz podac firme tych garnkow z pokrywkami szybkowarowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 30.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 AngelikaX Zoan napisała to wcześniej - Zepter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 31.01.2010 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mogę wam polecić garnki Korkmaz seria Astra. Bardzo dobre tureckie gary. Jakościowo bez jakiegokolwiek zarzutu. Do 8 L wszystkie nadają się do indukcji. Bardzo szeroki wachlarz rozmiarów od 2L do 65L + 3 rodzaje patelni i 3 rodzaje rondli. http://www.ceneo.pl/Wyposazenie_kuchni;0112-0;004+sKorkmaz~~Mastra.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 31.01.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 My od 12 lat używamy Zeptera. Dziś wyglądają jak nowe, gotuje i smaży się w nich świetnie, zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 31.01.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 a ja polecam na srednia kieszen garnki firmy elo, obecnie mozna je kupic w czadowych kolorach, ja mam zwykle , uzytkuje od 4 lat i jestem zadowolona, bez problemu przeszly z gazu na indukcje nawet nie halasuja co do garnkow zeptera to jednak trzeba zmienic sposob gotowania i to sie wiaze z duzymi zmianami, a moja patelnia zeptera na indukcji nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelikaX 31.01.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 AngelikaX Zoan napisała to wcześniej - Zepter faktycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts