misha81 28.10.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam,w jaki sposób najlepiej wypełnić ubytek w betonie o wymiarach 10x10 cm o grubości ok. 6 cm ? Zależy mi żeby nie trzeba było czekać kilku dni aż zaprawa wyschnie i żeby była mocna (będzie na niej zamontowana bateria podtynkowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faceone 28.10.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, w jaki sposób najlepiej wypełnić ubytek w betonie o wymiarach 10x10 cm o grubości ok. 6 cm ? Zależy mi żeby nie trzeba było czekać kilku dni aż zaprawa wyschnie i żeby była mocna (będzie na niej zamontowana bateria podtynkowa). Weź zaprawę mineralną, dodaj trochę kleju do glazury dla lepszej lepkości. jutro powinno już trzymać, ostrożnie przykręć co masz na kołki rozporowe - możesz je wkleić na silikon lub akryl, nie obciążaj zbyt szybko i możesz jechać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, w jaki sposób najlepiej wypełnić ubytek w betonie o wymiarach 10x10 cm o grubości ok. 6 cm ? Zależy mi żeby nie trzeba było czekać kilku dni aż zaprawa wyschnie i żeby była mocna (będzie na niej zamontowana bateria podtynkowa). Można zastosować Ceresit CX 5 z piaskiem Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 28.10.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, w jaki sposób najlepiej wypełnić ubytek w betonie o wymiarach 10x10 cm o grubości ok. 6 cm ? Zależy mi żeby nie trzeba było czekać kilku dni aż zaprawa wyschnie i żeby była mocna (będzie na niej zamontowana bateria podtynkowa). Można zastosować Ceresit CX 5 z piaskiem Powodzenia Próbowałem tym, ale to cholerstwo tak szybko twardnieje, że nie zdążyłem z nakładaniem Chyba, że jest jakiś sposób, żeby spowolnić reakcję? Sprzedawca w sklepie powiedział mi, żeby nie dawać więcej wody niż podaje producent bo wtedy szybciej stwardnieje. Prawda to? Troche to wbrew mojej laickiej logice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agraf 29.10.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Próbowałem tym, ale to cholerstwo tak szybko twardnieje, że nie zdążyłem z nakładaniem Chyba, że jest jakiś sposób, żeby spowolnić reakcję? Sprzedawca w sklepie powiedział mi, żeby nie dawać więcej wody niż podaje producent bo wtedy szybciej stwardnieje. Prawda to? Troche to wbrew mojej laickiej logice... Ja doświadczyłem czegoś odmiennego jak dałem troche więcej wody to wtedy czas "płynnej konsystencji" był dłuższy i w miarę spokojnie można było ją upchać zanim zacznie twardnieć. Słyszałem też, że dodanie piasku również spowalnia wiązanie ale nie próbowałem tego. powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Próbowałem tym, ale to cholerstwo tak szybko twardnieje, że nie zdążyłem z nakładaniem Chyba, że jest jakiś sposób, żeby spowolnić reakcję? Sprzedawca w sklepie powiedział mi, żeby nie dawać więcej wody niż podaje producent bo wtedy szybciej stwardnieje. Prawda to? Troche to wbrew mojej laickiej logice... Ja doświadczyłem czegoś odmiennego jak dałem troche więcej wody to wtedy czas "płynnej konsystencji" był dłuższy i w miarę spokojnie można było ją upchać zanim zacznie twardnieć. Słyszałem też, że dodanie piasku również spowalnia wiązanie ale nie próbowałem tego. powodzenia życzę Dokładnie j.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.10.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Próbowałem tym, ale to cholerstwo tak szybko twardnieje, że nie zdążyłem z nakładaniem Chyba, że jest jakiś sposób, żeby spowolnić reakcję? Sprzedawca w sklepie powiedział mi, żeby nie dawać więcej wody niż podaje producent bo wtedy szybciej stwardnieje. Prawda to? Troche to wbrew mojej laickiej logice... Ja doświadczyłem czegoś odmiennego jak dałem troche więcej wody to wtedy czas "płynnej konsystencji" był dłuższy i w miarę spokojnie można było ją upchać zanim zacznie twardnieć. Słyszałem też, że dodanie piasku również spowalnia wiązanie ale nie próbowałem tego. powodzenia życzę Jest dokładnie tak jak pisze agraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts