Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niskie (bardzo) ciśnienie tętnicze

Kasiorek

Recommended Posts

witajcie w klubie...................wiecznie zaspana, znużona, ledwo zipiąca, słońce i ciepełko jedynie daje mi kopa więc od jesieni do wiosny generalnie jestem nieprzytomna, wiecznie zimne ręce, zimne stopy, dwie pary skarpet, dres i szlafrok po domu , czapki szaliki , futrzane kurtki .............itd itd................w pracy kaloryfery na full , kawa nie pomaga, cola rozdrażnia...........oby do wiosny.......a na stare lata trzeba się wyprowadzić w ciepłe krainy.......... :lol: :lol: :lol:

hi hi , jakbym siebie widziała. W mieszkaniu ciepło ( dla pozostałych domowników oczywiście) a ja w ciepłym szlafroczku, zwinięta w kłębek z kubkiem gorącej herbaty, aż się boję co bedzie jak się przeprowadzimy do domu, tam w takim nowym temperatury inne :-?

Ja tez mam ten problem: dwie pary grubych skarpet, polary, koce... Ostatnio zaczełam smarowac sobie stopy maściami rozgrzewającymi i szybko w skarpety. Kupiłam taka masć: balsam nawilżajacy do zimnych stóp (rozgrzewający) GEHWOL FUSSKRAFT Rot. Faktycznie trochę rozgrzewa. Kiedys w Avonie był krem rozgrzewający do stóp, nie wiem czy jeszcze jest, ale był rewelacyjny: naprawdę grzało :D

planuje sobie kupić takie wełniane kapcie, które można dostać na stoiskach z górlaskimi kapciami albo na allegro. Takie z wełny, za kostkę. Może cieplej będzie :wink:

edit:

znalazłam takie kremy rozgrzewające do stóp:

1. Farmona nivelazione

http://www.domzdrowia.pl/42522,farmona-nivelazione-krem-rozgrzewajacy-do-stop-75-ml.html

2. Bielenda Cold Stop

3. Ziaja krem rozgrzewająca (gorczyca+ imbir)

http://sklep.salonik.com.pl/sklep/product_info.php/products_id/3092

4. Oriflame krem rozgrzewający z cynamonem

http://gdansk.olx.pl/rozgrzewajacy-krem-do-stop-z-cynamonem-iid-21701797

5. Jardin

http://www.melisamed.pl/jardin-krem-rozgrzewajacy-do-stop-pielegnuje-marznace-stopy-nadaje-przyjemne-uczucie-ciepla-250ml-p-697.html

jest w czym wybierać, by rozgrzać stópki :D

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie w klubie...................wiecznie zaspana, znużona, ledwo zipiąca, słońce i ciepełko jedynie daje mi kopa więc od jesieni do wiosny generalnie jestem nieprzytomna, wiecznie zimne ręce, zimne stopy, dwie pary skarpet, dres i szlafrok po domu , czapki szaliki , futrzane kurtki .............itd itd................w pracy kaloryfery na full , kawa nie pomaga, cola rozdrażnia...........oby do wiosny.......a na stare lata trzeba się wyprowadzić w ciepłe krainy.......... :lol: :lol: :lol:

hi hi , jakbym siebie widziała. W mieszkaniu ciepło ( dla pozostałych domowników oczywiście) a ja w ciepłym szlafroczku, zwinięta w kłębek z kubkiem gorącej herbaty, aż się boję co bedzie jak się przeprowadzimy do domu, tam w takim nowym temperatury inne :-?

Ja tez mam ten problem: dwie pary grubych skarpet, polary, koce...

Mówcie mi "siostro" :lol:. Dołączam do klubu, chociaż szlafrokom mówię stanowcze "nie" :wink:

Mi na niskie cisnienie pomaga aktywność fizyczna.

Kasiorku witaj w klubie.Ja mam wiecznie te 90/60 a czasem jeszcze spada...tez sie martwilam,ze moze mi to jakos zaszkodzic wiec walcze z tym....polecam Ci bardzo picie jemioły,ona reguluje ciśnienie zarowno za wysokie jak i za niskie,dobre sa tez bardzo kąpiele zimne o ktorych ktos tu juz wspomnial,kawy natomiast nie polecam.

Ja codziennie cwicze,chwilowo to podnosi cisnienie,ale na dłuzszą mete jeszcze je obniża wiec nie wiem co ze mną pozniej będzie:-)

Kasiorku witaj w klubie.Ja mam wiecznie te 90/60 a czasem jeszcze spada...tez sie martwilam,ze moze mi to jakos zaszkodzic wiec walcze z tym....polecam Ci bardzo picie jemioły,ona reguluje ciśnienie zarowno za wysokie jak i za niskie,dobre sa tez bardzo kąpiele zimne o ktorych ktos tu juz wspomnial,kawy natomiast nie polecam.

Ja codziennie cwicze,chwilowo to podnosi cisnienie,ale na dłuzszą mete jeszcze je obniża wiec nie wiem co ze mną pozniej będzie:-)

:o na pewno zimne? toż i tak zimne wszystkie końcówki (stopy, ręce) i jeszcze pod zimną wodę trzeba?

:o na pewno zimne? toż i tak zimne wszystkie końcówki (stopy, ręce) i jeszcze pod zimną wodę trzeba?

Ja biorę gorącą kąpiel/prysznic i kończę zimnym, jak już się dobrze rozgrzeję :lol: Rzeczywiście działa :D

Dopisuję się do klubu niskociśnieniowców :wink: Tych uzależnionych od kawy :roll:

to i ja dołączam

ostatnio odkryłam yerba mate :D polecam

z zaspanej ,snującej się zjawy zamieniłam się w wulkan energii :D

kawa już tylko dla przyjemności (nie mogę się jej całkiem wyrzec :oops: :wink: )

A jak ją sobie zapodajesz ? przez rurkę niczym cejrowski czy jak tradycyjną herbatę i jak toto smakuje

moze też bym zaciagnęła?

dołączę do klubu :lol: choć jak plucha na dworze, to mi nie do śmiechu :D Paty charakterystyka genialna, :lol: Ktoś wspomniał o zimym prysznicu i natychmiast skostniałam przed kompem. Nie da rady, toleruję tylko ciepełko.

60/90 to norma u mnie, polecany standartowo koniaczek :lol: poradziła mi to lekarka gdzieś ok. godz. 10, dobrze, ze nie pijam, bo nie wiem ile musiałabym wypić do 14, kiedy padam na twarz :lol:

A jak ją sobie zapodajesz ? przez rurkę niczym cejrowski czy jak tradycyjną herbatę i jak toto smakuje

moze też bym zaciagnęła?

zakupiłam bombilę, w domu zwaną jerbadełkiem :D

parzę (około 75 stopni )w kubeczku , sporo słabszą niż zalecają , dodaję miód i imbir świeży, albo pigwę zasypaną cukrem, albo cytrynkę albo sok jakiś

czysta mi nie smkuje bo jakaś taka gorzka ,cierpka (jak pół szklanki herbaty zalanej łyżką wody :-? )

ale to kwestia smaku większość znajomych yerbaczów pija czystą i krzywo patrzy jak profanuję dodatkami :wink:

polecam picie przez jerbadełko, bo yerba nie bardzo chce opadać na dno(a sypie się jej sporo ) i trzeba albo cedzić zębami :wink: albo przez sitko cedzić , (widziałam też ekspresówki).

Mój rekord to 80/40 i to przed zabiegiem gdy byłam nieco zdenerwowana :wink: :lol:

Ostatnio jednak troche mi się ciśneinie podniosło. Mam dużo pracy, więcej stresu. DOchodzi do 110.

Po mocnej kawie dostaje drgawek. Wypijam tylko 2 rozpuszczalne dziennie. Nic tylko konieczek mi zostaje :wink: :lol: Proszę dopisać mnie do grona. :lol:

Mój rekord to 80/40 i to przed zabiegiem gdy byłam nieco zdenerwowana :wink: :lol:

Ostatnio jednak troche mi się ciśneinie podniosło. Mam dużo pracy, więcej stresu. DOchodzi do 110.

Po mocnej kawie dostaje drgawek. Wypijam tylko 2 rozpuszczalne dziennie. Nic tylko konieczek mi zostaje :wink: :lol: Proszę dopisać mnie do grona. :lol:

Też nie dawno takie zaliczyłam.

Tylko, ze ja ani koniaczkiem ani zbyt mocną kawą nie mogę sobie podnieść ciśnienia.

Dwa razy zdarzyło mi się odjechać i lądowałam w Przychodni.