Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niskie (bardzo) ciśnienie tętnicze

Kasiorek

Recommended Posts

Nefer ja nikogo nie lecze :) ,nie postawilam tu nikomu ZADNEJ diagnozy,powiedzialam jakie badania zrobic i ,ze trzeba szybko isc do lekarza bo z sercem nie ma zartow.Te preparaty ,ktore tu wypisalam są dostępne bez recepty i maja tylko korzystny wplyw na serce.

i tego własnie nie wiemy.

Na moje mają na ogół kiepski wpływ :)

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm..Nefer,ale ,ktory z tych preparatow zle na Ciebie dziala...przreciez biovital zwiera głog,ktory wzmacnia siłę skurczow serca,kawasy omega 3 dzialaja antyarytmicznie,obnizają poziom cholesterolu i troglicerydow ,są bardzo polecane przez wszytkich lekarzy,cardiomin to tylko wapn,magnez i potas -samo zdrowie i wzocnienie dla serduszka( pod warunkiem,ze ktoś nie cierpi na NADMIAR potasu bo to tez daje objaw szybkiego bicia,ale tak jak mowilam dlatego najpierw trzeba zrobic badania na elektrolity! ).

Jeżeli ktorys z tych preparatow na Ciebie zle dziala to może masz poprostu alergię na dany preparat.

Reasumują ja tu nie chce nikogo przez net leczyc,dziewczyny do lekarza marsz :D :D :D

Biovital powoduje arytmię u mnie - serducho mi wali jak wściekłe a potem powolutku ... bez sensu :):) A na koniec mam wrażenie, że już się nie poruszy :)

Tak mam :) Może w dzieciństwie za dużo glucardiamidu zjadłam :)

Ale sauna na mnie też tak działa :)

Zawsze jak się z nami dzieje cos dziwnego - cos czego wcześniej nie zauważyłysmy - do lekarza marsz :)

hmm..to rzeczywiscie dziwne,no,ale są takie przypadki,rzadkie bo rzadkie,ale bywają ....może ten biovital jakos za bardzo Ci naczynia rozszerza i stąd ta arytmia?Pytalas o to lekarza?

Moja mama np nie może aspiryny brac bo aspiryna rozrzedza krew i mama natychmiast arytmii serca dostaje,tak samo ma po czosnku i cebuli :o

Dobra idę spac....dobranoc :wink:

Aha

Przy fenoterolu brałam isoptin ale działał efekty było widac dopiero jakieś 1,5 godziny od wzięcia tabletki. Poród oczywiście naturalny i chyba dobrze bo po 4 godzinach od porodu nie czułam, ze wogóle rodziłam. Zresztą lekarze (Karowa) wogóle nie widzieli potrzeby cc. Wskazaniem nawet nie było to, ze mój syn własnie przez fenoterol ma wadę serca i badania w okresie płodowym byłe na tyle złe, ze zaraz po porodzie miał miec operację. Na całe szczęście nie było tak źle.

Muszę zrobić badania i tyle. Tylko czasu wciąż brakuje :roll:

Prawda - mnie Aspiryna Bayerowska załatwia na amen - serducho mnie boli po prostu. Ale nasza Polopiryna już nie :):)

Tak, każdy ma inaczej

Dobranocki :)

No coz, w zasadzie to to samo - kwas acetylosalicylowy, z tym, ze w Aspirynie Bayerowskiej jest go ciut wiecej, moze dlatego?

Prawda - mnie Aspiryna Bayerowska załatwia na amen - serducho mnie boli po prostu. Ale nasza Polopiryna już nie :):)

Tak, każdy ma inaczej

Dobranocki :)

No coz, w zasadzie to to samo - kwas acetylosalicylowy, z tym, ze w Aspirynie Bayerowskiej jest go ciut wiecej, moze dlatego?

Jest czystszy :)

To i ja się do Was dopiszę. W ciąży (zaawansowanej) po wdrapaniu się na pięterko położna spytała mnie, czy jeszcze żyję (ciśnienie miałam 90/60). Akurat tego dnia świetnie się czułam. Na studiach lekarka stwierdziła u mnie właśnie hipotonię ortostatyczną. Przez jakiś czas brałam tabletki- zdecydowanie lepiej się po nich czułam.

Teraz od jakiegoś czasu piję wspominaną już yerba mate. Staram się parzyć ją tak, jak zalecają- jest bardzo mocna, ale też skuteczna. Ja zakupiłam kilka kilogramów :o (dużo jej wychodzi do jednego parzenia)

Zimne dłonie i stopy to standard, kiedyś zdarzały mi się omdlenia, teraz na szczęście już nie.