Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

i się narobiło!!!!

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i narobiło się dalej!!!!!!!!!!!!!!

bo przed sekundą chciałem zacytować Lumpa - i mi sie pokazał jako - nie ma tematu- o osiedlach pozamykanych jako enklawy.

Co jest?

I Lumpa przeczytałem, ale juz go tam nie ma - w tych "osiedlach zamknietych"

no bo myślę tak.

Jak Lump będzie mądra - to potrafi wykorzystać na ten przykład...

Kancelaria Sejmu:

Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883

USTAWA

z dnia 29 sierpnia 1997 r.

i dalej

Art. 24. § 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.

to o ochronie danych osobowych jest - ale jak sie wytnie z kontekstu - to amerykański prawnik pewnie by jakoś w naszych realiach poradził sobie - no nie? -:)

Gość Pepeg z Gumy

to o ochronie danych osobowych jest - ale jak sie wytnie z kontekstu - to amerykański prawnik pewnie by jakoś w naszych realiach poradził sobie - no nie? -:)

W rzeczy samej ma Kolega niechybnie rację.

Abstrahując jednak od faktu, iż rzeczone prawo amerykańskie opiera się jednakowoż na precedensie jak i swobodnej nadinterpretacji niektórych emigrantów - ławników sądowych.