daggulka 31.10.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Widać widać spoko, ALE ZAWSZE LEPSZE WIADOMOŚCI Z PIERWSZEJ RĘKI ależ proszę bardzo , służę uprzejmie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Pozwolę sobie powielić, bo niby tu ma być. Może i ja jestem „normalny inaczej”, ale mam takie pytanie. Czy nie można takich spraw załatwiać normalnie, tzn. nie traktować nas tak jak niedorozwiniętych „przygłupów” stawiając nas w sytuacji niewiadomego faktu dokonanego. Skoro ktoś, zdaniem Redakcji, czy Moderatorów, narusza Regulamin, to czyż nie „w dobrym tonie” i z szacunku do innych użytkowników byłoby wpierw poinformowanie „publiczne”, że oto użytkownik X narusza swoimi wypowiedziami Regulamin, bądź ktoś napisał skargę w tym zakresie, a dopiero po tym fakcie i bez „resocjalizacji” że strony „pozwanego” zbananować lub (i) usunąć post (temat) – też informując o tym fakcie. Wywiąże się niepotrzebna dyskusja? A teraz to nie wywiązała się? Lud nie lubi jak władza decyduje za niego i dla jego dobra, a jeszcze bardziej nie lubi jak takie sprawy rozwiązuje się „cichaczem”. Może warto przypomnieć sobie stara prawdę: wpierw wytłumacz (poinformuj) a dopiero potem ……. No ale ja nie jestem normalny, bo truskawki posypuję cukrem... I nie chodzi mi dlaczego, bo to, mimo mojej „ułomności” rozumiem, tylko o pewne „zwyczaje” w tym zakresie, które mnie rażą – czemu daję wyraz tym wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ja nie wiem, moze mi sie wydaje, ale czy Lump jednak nie byl potraktowany gorzej od Housa? House mial ze 100 wcielen, czyli szans tez wiecej mial. Wiem, ze nawzajem sie nakrecali ale to, jakby nie bylo, pierwszy ban dla Lumpa. Moze warto dac Jej tez kolejna szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 31.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 byly sobie rozne watki, w niektorych LP wypowiadala sie normalnie i skladnie i na temat mam całkowicie odmienne wrażenie - niewiele tam było normalnego, prawie nigdy składnego i zwykle nie na temat; bo zdaje się że nieporadny prezydent demokracki to nie jest główny temat na FM to nie jest tylko moje zdanie, wystarczy poczytać wypowiedzi lumpa i reakcje wielu Forumowiczów jest jeszcze jedna osoba, ktora w sposob niewybredny zawsze wyzywala LP, pojawiajac sie w watkach, gdzie wypowiadala sie LP, samemu nie wypowiadajac sie zazwyczaj w temacie. Zadzialo sie to (obrazanie LP) rowniez w watku, o ktory poszlo tym razem - czy w zwiazku z tym Pepeg z Gumy dostal chociaz ostrzezenie? właśnie przejrzałem wątek o Polakach - jest jeden taki tekst 'głupie baby' - ale w tym wypadku [tzn. po konkretnych wpisach lumpa jak zwykle nie mających wiekszego sensu] to raczej diagnoza niż oblega starczy przeczytać stek kretynizmów ponad tą wypowiedzią Pepega a per saldo z różnych wątków - Pepeg przy lumpie to Himalaje inteligencji i taktu Daggulka - lump praski poza tak naprawde jednym ewidentnym chamskim zachowaniem (obrazeniem Z.), to raczej inwektywami nie rzucal i zazwyczaj byl malo agresywny. może tak: na imprezie można się upić, nabluzgać wszystkim i pobić orkiestrę można też cały czas siedzieć z boku, uśmiechać się i po cichu puszczać bąki tak właśnie lump zasmradza FM swoimi powielanymi wszędzie wpisami o niczym, jest to trolling bez dwóch zdań, choćby z racji wypisywania tych samych tekstów po wielekroć Lump Praski to bardzo kontrowersyjna na forum persona .... Jej wypowiedzi często są głupie - i to akurat jej sprawa to na forum przez to jest różnie postrzegana ... ale także często chamskie czym się wręcz napawa - obraziła tu niejedną osobę a to już nie jest tylko Jej sprawa .... no własnie, ale jednak nie wszyscy tak to widzą bany? za obrzucanie się mięsem wzajemnie? według mnie bez sensu ... osoby same sobie wystawiają nawzajem tym opinię ... i forumowicze powinni mieć możliwość dostępu do całokształtu że tak powiem produkcji na wypadek pytań takich właśnie jakim jest ten wewontek .... każdy swój rozum ma i oceni .... myślałam, ze takim działem może być Hyde Park ... ale lajcizna jaką tam jedzie poraża .... więc dział ten nie zasługuje na to miano według mnie .... pisz do Admina - w końcu zalewu chamstwa na FM i tak już chyba nikt nie zatrzyma, wiec moze taka jazda bez trzymanki jest OK? sorry, trendy tyle tylko że jest już całkiem sporo miejsc w Sieci, gdzie mozna wojować do woli, wystarczy w googla wpisać stek bluzg Lud nie lubi jak władza decyduje za niego i dla jego dobra, a jeszcze bardziej nie lubi jak takie sprawy rozwiązuje się „cichaczem”. (...) I nie chodzi mi dlaczego, bo to, mimo mojej „ułomności” rozumiem, tylko o pewne „zwyczaje” w tym zakresie, które mnie rażą – czemu daję wyraz tym wpisem. kiedy można, wtedy są ostrzezenia - lecz kierowane do konkretnych osób, czasem publicznie, nie jest to jednak poddawanie zachowań pod osąd Forumowiczów - bo to bez sensu ale czasem nie ma sensu przedłużać eskalacji konfliktu - nie jesteśmy w stanie być tu zawsze i kasować post po poście - wtedy na uspokojenie najlepiej zamknąć/ukryć wątek czy Lump jednak nie byl potraktowany gorzej od Housa? (...) Moze warto dac Jej tez kolejna szanse? lump musi napisać do Admina - ma nawet spore szanse na powrót do starego nicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.10.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 byly sobie rozne watki, w niektorych LP wypowiadala sie normalnie i skladnie i na temat mam całkowicie odmienne wrażenie - niewiele tam było normalnego, prawie nigdy składnego i zwykle nie na temat; bo zdaje się że nieporadny prezydent demokracki to nie jest główny temat na FM to nie jest tylko moje zdanie, wystarczy poczytać wypowiedzi lumpa i reakcje wielu Forumowiczów No, jezeli na FM czyta sie tylko Hyde Park, to mozna pewnie takie odmienne wrazenie odniesc. Ponury, a w ilu watkach nie w Hyde Parku, w ktorych pisala LP byles? jest jeszcze jedna osoba, ktora w sposob niewybredny zawsze wyzywala LP, pojawiajac sie w watkach, gdzie wypowiadala sie LP, samemu nie wypowiadajac sie zazwyczaj w temacie. Zadzialo sie to (obrazanie LP) rowniez w watku, o ktory poszlo tym razem - czy w zwiazku z tym Pepeg z Gumy dostal chociaz ostrzezenie? właśnie przejrzałem wątek o Polakach - jest jeden taki tekst 'głupie baby' - ale w tym wypadku [tzn. po konkretnych wpisach lumpa jak zwykle nie mających wiekszego sensu] to raczej diagnoza niż oblega starczy przeczytać stek kretynizmów ponad tą wypowiedzią Pepega a per saldo z różnych wątków - Pepeg przy lumpie to Himalaje inteligencji i taktu Taak, rozumiem, ze przejecie od H vel L wyzywania od FJ to zadne obrazanie ? lump praski napisał: - " Ty wiesz, ......." - to rusycyzm - obcy jezykowi polskiemu - jesli mowa o ukochaniu tradycji kulinarnych i nie tylko - po polsku wystarczy " wiesz tyle co zjesz " - tej rolady z kuropatwy - bez " ty " . He,he! Ty wiesz, że gdzieś dzwonią, ale jak zwykle nie wiesz gdzie. Będąc taką purystką, poczytaj swoje brednie a zobaczysz ile tam błędów obcych językowi polskiemu. Nawet w tym zacytowanym powyżej. Rusycyzmy nie muszą być błędem , zwłaszcza te używane w mowie potocznej, gdzie dopuszczalne jest stosowanie obcej składni. Tym bardziej, jeśli zabieg jest świadomy i stosowanie takiej kalki leksykalnej celowe. Póki co ( też rusycyzm ) wciąż próbujesz udawać człowieka wykształconego i obytego,niestety, nadal pozostajesz tylko FJ 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 31.10.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 No, jezeli na FM czyta sie tylko Hyde Park, to mozna pewnie takie odmienne wrazenie odniesc. Ponury, a w ilu watkach nie w Hyde Parku, w ktorych pisala LP byles? Daruj sobie te jazdy, jako mod muszę przeglądać całe FM - i zdania nie zmieniam, wartość postów zerowa i namolne dążenie do konfrontacji Taak, rozumiem, ze przejecie od H vel L wyzywania od FJ to zadne obrazanie ? wobec kogoś, kto sam o sobie pisze "Jestem swinia amoralna" ? raczej diagnoza żeby nie było, że mam klapki na oczach - to też diagnoza po prostu nie raz odebrałam jej wypowiedzi jako chamskie .... i zauważyłam, ze tym chamstwem i oceną własnej postaci - napawała się jakby co mnie ....hm.... zastanawiało ..... po jakimś czasie obserwacji doszłam do wniosku, że Lump Praski chciała być tak postrzegana .... najwyraźniej sprawiało jej przyjemność że ludzie ją tak postrzegają a opinie negatywne podsycały w Niej chęć bycia taką .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 31.10.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ... H vel L nic poza kompletnym brakiem kultury i niereformowalnoscia. ooo Housik nieraz prezentował ciekawe inspiracje z wielkiego świata, a już jego kulinarne występy to był festiwal dobrego smaku i kunsztu. Z niedbale porzuconymi kluczykami od Luxusa i rozstrzelanym monitorem z wizerunkiem adwersarki. A ta słynna rolka papieru toaletowego w hamerykańskiej łazience to był majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Oj ten papier sie za Nim ciagnie i ciagnie.... ponury63 dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 No kazdy tutaj popiera ponurego63. Robi co, jak to sam napisal - musi. I robi to bardzo dobrze. A z "dlaczego" to sie liczyl, na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.10.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ponury63 nic dodać nic ująć moje 100% poparcie ino rzeczywiście, będzie brak postów o niczym i nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 31.10.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Teraz ja napiszę: Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.11.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Hmmm.. się jakoś dostojnie zrobiło Dziękuję za poparcie - dobrze wiedzieć, że nie jestem odosobniony w mej ocenie takich zachowań No kazdy tutaj popiera ponurego63. Najbardziej ci zablokowani Konfrontacja nie jest celem LP, ale środkiem do jego osiągnięcia. Potocznie ten cel to: Trolling Dla mnie posty LP to zewnętrzne objawy stan ducha znajdującego się gdzieś pomiędzy ezoteryczną afirmacją a urojeniami ksobnymi. Właściwie nie wiadomo, jak jest naprawdę, wiadomo tylko że każda reakcja będzie rodziła reakcję i to kilku osób (że też im się kce) może jednak masz rację, że docelowo chodzi o samo trollowanie, pisanie tych samych rzeczy po x razy - czyli zatrzymanie konfrontacji na samym "nie bo nie" - i brak autorefleksji, za to bycie zawsze controversial, obojętnie od tematu Osobiście uważam ingerencję moderatorów na FM za subtelną, chwilami za subtelną (wiesz o czym prawię, nieprawdaż ? ), szczególnie w Hyde Parku. Chyba pierwsze nasze "ścięcie" się w Hyde Parku własnie Notabene to bardzo dobry przykład - ostry watek, w którym jednak nikt po nikim "nie jechał" personalnie - poza jednym przypadkiem, który kompletnie nie "wyczaił bazy" i właśnie pojechał FM to nie kółko rózańcowe, ale niechże te ostre słowa mają jakiś sens, niech nie będą przerywnikiem jak u szczeniaka lub żula jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 02.11.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ponieważ o zbamowanych dobrze, albo wcale (podczas bana ofkors), wrzuciłem Lump Praski w google i co: ...Bazarek powstał dzieki cioteczce-Lump praski ktora przebywa w Stanach Zjednoczonych i podarowała nam 3 poduchy dla psiaków lub kociaków. Poduchy są nowe,wszystkie mają ceny i sa naprawde bardzo ładne źródło: http://www.dogomania.pl/forum/f1075/prosze-przeniesc-rozliczny-mixowi-elikowi-31-07-09-a-141819/ W ostatnim wątku prosiłam o pomoc w urzadzaniu salki operacyjnej w schronisku w Dzierżoniowie-dzięki Waszej pomocy udało się!!! został kupiony stół operacyjny za 3200zł, sterylizator, za który zaplacił Lump Praski z Muratora, wysyłaliście paczki pełne medykamentów, poszytych przescieradeł. źródło: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=93968&view=previous A liczyłem na zażartą dyskusję z Lumpem. W jakimś innym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.11.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Rozumiem, ze to apropos tego, ze niby Lump nic nie wnosil do forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.11.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 też zauważyłam już kiedyś, ze Lump Praski ma wielkie serce dla zwierząt .... pewnie dobra z niej dziołcha tak naprawdę ino o paskudnym charakterze .... cóż - taka uroda ... każdy ma jakieś wady ja to już pisałam wcześniej , ze liberalna gadzina jestem i według mnie nie powinno się banować tylko upominać (może nawet publicznie) .... wątki powinny być kasowane albo czyszczone po uprzednim powiadomieniu , albo w całości wrzucane do specjalnego działu pt. "Trolling" ... i byłoby co w długie zimowe wieczory poczytać bo tak naprawdę każdy ma tutaj znajomych i przyjaciół jaki by nie był , każdy jest "jakiś" .... i smutno, gdy ktoś odchodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.11.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Uważam wpis m.k.k za „cios” poniżej pasa. Czy to oznacza, że jeśli ja wpłaciłem gdzieś, coś na szczytny cel, to mam prawo do „innych traktowań” na FM? Nie odpowiadał mi styl pisania wymienionej, w związku z czym nie czytałem Jej postów, tak więc nie wiem dokładnie za co ten banan. Z drugiej jednak strony Ponury, dał się poznać jako bardzo wyważony użytkownik FM, a i jako moderator też jest i wyważony i niezwykle spokojny. Tak więc mam raczej pewność, że wymienieni na tego banana zasłużyli. I aby była jasność. Mój poprzedni wpis nie dotyczył faktu, tylko formy przeprowadzania tego typu „akcji”. Z „faktem” nie dyskutuję – forma mi nie leży - i nie dotyczy to Ponurego, tylko Regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.11.2009 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 kurcze ... ja to się chyba na starość rozmiękam ... każdego mi żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.11.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 też zauważyłam już kiedyś, ze Lump Praski ma wielkie serce dla zwierząt .... A ludzie to nie zwierzątka? Jedne milsze inne mniej..., a wszystko zależy od wychowania, od doświadczeń jakie maja, od tego kogo na swojej drodze spotykają..., jak były traktowany przez innych...I można by tak dalej... Ludzie (tak samo jak zwierzęta) nie dają nic więcej (ani mniej) niż od życia dostali... I dlatego każdemu należy sie zrozumienie. Jednak umysł człowieka ma większe możliwości niż umysł jakiegokolwiek innego zwierzątka. I dlatego od człowieka należy wymagać więcej. Osobiście uważam (choć nie twierdzę, że mam rację), że należało by więcej wymagać od siebie samych a dla innych mieć więcej zrozumienia. Z tego właśnie powodu mam nadzieje, że jednak wrócą, bo choć (może) i kontrowersyjne maja charaktery, to także mogą każdego z nas czegoś nauczyć. Chociaż by nawet cierpliwości. Ale nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 02.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Uważam wpis m.k.k za „cios” poniżej pasa. A uważasz, że kto jest celem tego ciosu? Czy to oznacza, że jeśli ja wpłaciłem gdzieś, coś na szczytny cel, to mam prawo do „innych traktowań” na FM? Czy ja coś w tym stylu napisałem? Nie zabieram głosu na temat zasadności lub nie bana, gdyż nie czytałem dyskusji, która do niego doprowadziła. Lump stanowił pewien folklor tego forum. Uznano, że to już nie jest folklor, a patologia. Będzie grzecznie, przez chwilę Nie odpowiadał mi styl pisania wymienionej, w związku z czym nie czytałem Jej postów, tak więc nie wiem dokładnie za co ten banan. Mnie czasem bawił, a czasem denerwował. Nie czytałem akurat ostatnich postów, więc też nie wiem, za co banan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 02.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 SSiwy tu nie wiesz, tam nie wiesz ALE się wypowiesz .........tak podsumuję (nawet jeśli zasłużyła LP ) to może na czas jakiś ? Nie neguję decyzji moderatora , ale może jest miejsce i dla folkloru..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts