Gość AWAga 02.01.2004 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Czy - zakładając, że masz domek z silki - gdybyś miał jeszcze raz wybierać, wybrałbyś ten sam materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jagoda5 03.01.2004 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Tak. Dom dobrze wygląda, jest ciepły i suchy. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AWAga 03.01.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 A może ktoś mnie zniechęci do tego materiału na który tak się uparliśmy. Do najbliższej cegielni silki mamy ponad 250 km, ale skład psb obiecał nam transport za darmo. Na własne oczy nigdy nie widzieliśmy domku z silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 03.01.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Jeżeli już to poszukaj silikaty. To samo, a taniej. Dobrze targować z kilkoma dostawcami, najlepiej z przedstawicielem producenta w danym rejonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.01.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Zapraszam wszystkich do wzięcia w dyskusjji na temat Jak budować SILKĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jagoda5 04.01.2004 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Nie jestem fachowcem więc nie mogę wypowiadać się, jak budować. Nasz dom w woj. dolnośląskim jest z muru trzywarstwowego z wełną mineralną w środku. Cegła elewacyjna nazywała się chyba łupana i uzupełniona jest elementami z zółtego klinkieru. W domu gdzieniegdie cegła elewacyjna również została wykorzystana . Z tej samej cegły będzie obudowa kominka. Na pewno mogę stwierdzić że elementy z piórem i wpustem są dobrze dopasowane i np. zbędne jest tynkowanie łazienek. Za transport nie płaciliśmy. Pewnie był w cenie materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Zdecydowanie budowałbym jeszcze raz!! Mam budynek ocieplony wełna 20cm. jest , ciepło, sucho, , bardzo cicho i duza bezwładnosc przy szybkich zmainach temperatury Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 04.01.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Ja również zastanawiałem się nad domkiem z silki, ale patrząc na ostatnio panujące mody zrezygnowałem.Moda na kanadyjczyki (ofiarą padł mój Tata)Jeszcze kilka lat temu słyszało się że kanadyjczyk jest odpowiedzią na nasze problemy mieszkaniowe. Moda minęła ... nawet mój Tata (niegdyś gorący zwolennik tej technologii) ostatnio wycofuje się ze swoich poglądów i chciałby wybudować nowy dom z cegły.Moda na Ytonga Sąsiad wybudował z Ytonga nawet piwnice (mocno ją zabezpieczając wilgociowo). Po kilku latach jego piwnice można było wyskrobać łyżką stołową jak lody waniliowe.Moda na PorotermCzy zauważyliście że właściciele składów budowlanych, fachowcy już nie chcą budować z porotermu? Ja na swojej budowie preferowałem tradycyjne technologie (MAX i dachówka ceramiczna). Uważam że jeżeli coś się sprawdzało przez setki lat to teraz tez wytrzyma próbę czasu. Jedynie czego żałuje to skuszenia się na wełnę mineralną w ścianach budynku. Technologia ma jedną, jedyną wadę.... wełnę można zalać. A jeżeli nawet nie zalejesz to będziesz się denerwował przy byle mżawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts