Lolka2nite 29.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Bardzo proszę o podpowiedź Wykonawcy robią mi aktualnie sufit podwieszany i pytają się mnie jak to ma wyglądać... Niestety nie wiem jakie odległości są optymalne, więc trudno mi ustalić. Chodzi o taki układ: http://img265.imageshack.us/img265/7637/schemat1.jpg No właśnie i jakie zastosować te odległości? Obniżenie sufitu ok. 7cm, a szpara między ścianą o tym obniżonym sufitem 11cm do "półeczki" a ok 15cm do tej małej ścianki do ktorej będzie przyczepiona taśma LED. Czy robił ktoś z Was podobny układ? Może ktoś mi doaradzić? Bo Ci ludzie co mi to wykonują kompletnie sie na tym nie znają (( masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 30.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ja zrobilam 10 cm od sciany (bez poleczki, bo pan majster mnie nie zrozumial i tak juz niestety zostalo), obnizenie ok. 12 cm.jeszcze nie podlaczylam tasmy led (na szczescie jest tak cienka ze ne bedzie jej widac). Jestem na etapie ustalania gdzie mam schowac transformator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolka2nite 30.10.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 O dzięki serdeczne za odpowiedź - czyli taka odległość ok. 10cm wydaje sie być sensowna, choć moje obniżenie sufitu dosyć małe i ciekawe jak to będzie z rozproszeniem tego światła... A z drugiej strony jakie bedziesz miała LEDy? Ja planuję kupić z komy lub podobne... http://koma.lux.pl/index.php?a=lista&k=253 Bo chciałabym sterowanie kolorem, wiec taśma RGB z pilotem na podczerwień. No i właśnie ukrycie transformatora... mam nadzieję, że elektryk będzie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 30.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ja też mam ok. 10cm od ściany. U mnie akurat panowie sami taki zrobili. Ja zamiast ledów mam świetlówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 30.10.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ja planuje zakup tej listwy, bo podobno jest mocniejsza od standardowej: http://www.modernhome.pl/product-pol-1356-Elastyczna-tasma-600LED-SMD-3528-5m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolka2nite 31.10.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A tak te strone tez juz przegladalam - dzieki za linka. Mi w sumie az takiego mocnego oswietlenia chyba nie potrzeba, ale w gruncie rzeczy to nie mam pojecia... trzeba by pewnie najpierw wyprobowac hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaki79 18.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Bardzo proszę o podpowiedź Wykonawcy robią mi aktualnie sufit podwieszany i pytają się mnie jak to ma wyglądać... Niestety nie wiem jakie odległości są optymalne, więc trudno mi ustalić. Chodzi o taki układ: http://img265.imageshack.us/img265/7637/schemat1.jpg No właśnie i jakie zastosować te odległości? Obniżenie sufitu ok. 7cm, a szpara między ścianą o tym obniżonym sufitem 11cm do "półeczki" a ok 15cm do tej małej ścianki do ktorej będzie przyczepiona taśma LED. Czy robił ktoś z Was podobny układ? Może ktoś mi doaradzić? Bo Ci ludzie co mi to wykonują kompletnie sie na tym nie znają (( masakra... Masz może jakieś fotografie swojego oświetlenia? Jestem właśnie na tym etapie i zastanawiam się jakie LEDy wybrać. Wymiary wnęki będą bardzo zbliżone do Twoich- sufit obniżony o ~8-10 cm i oddalony o ~12cm od ściany. Ma to być oświetlenie czysto dekoracyjne/uzupełniające. Podobne rozwiązanie chcę zastosować za lustrami oraz pod wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts