am00 03.01.2004 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 A jeśli tak, to czy tylko z cegły pełnej, czy również z tej podwójnej lub potrójnej z dziurami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 03.01.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Z tego co pamietam to kominy dymowe mozna stawiać tylko z cegły pełnej, ale nie wiem czy może to być cegła silikatowa. Myślę ,że na pewno jako obudowa komina stalowego czy innego systemowego nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlos_m 03.01.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Przepraszam Adam ale chyba już przesadzacie ... Wszyscy z ta Silka. Obok mnie buduje się sąsiad ... oczywiście z silki. Buduje się już 2 rok i widzę co się dzieje. Cegła na budynku od wilgoci osiąga bardzo piękny zielony, omszały kolor. Przy moim Maxie tego nie widziałem. a budowałem przecież w podobnej strefie klimatycznej i podobny budynek.Materiał jest modny ale inny znajomy mówi że cholerycznie zimny. Opierając się na jego słowach odnoszę wrażenie że chłopak nie jest zadowolony z budynku z silki pokrytej 12 cm warstwą styropianu. Dziwne co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 03.01.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Tylko kanały wentylacyjne, dymowych nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 04.01.2004 03:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Henzo,a skąd masz taką informację. Producent dość zdawkowo napisał w ofercie handlowej, że "pierwsze zmiany zachodzą dopiero w temp. powyżej 600 stopni C. Z wyrobów wapienno-piaskowych mogą być zatem wykonywane ściany przeciwpożarowe, kominy i kotłownie". Nie ufam producentowi i dlatego pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 04.01.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Sam buduję dom z silikatów. Szukając informacji na ten temat znalazłem. iż z silikatów mogą być wykonane kanały wentylacyjne, ale nie dymowe z uwagi na zachodzące reakcje chemiczne i tylko to jest przeszkodą, a nie temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.01.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 am00 - byłem bardzo w temacie przy projektowaniu domu, dlatego pomimo domu z silikatów, kominy dymowe mam z cegły ceramicznej pełnej a wentylacyjne z kształtek ceramicznych obudowanych silikatami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts