Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o weryfikację wyceny domu ze studia z500

jarett

Recommended Posts

Hej,

Chodzi o taki domek: http://z500.pl/projekt/z127.html

W skrócie: piętro z poddaszem użytkowym, 130m2 użytkowa, dach dwuspadowy z taką...nibylukarną, garaż z tarasem na dachu.

Projektanci wyceniają to na 340 tys. za całość. Porotherm+10styropian, blachodachówka (chociaż ja położę dachówkę), pełne instalacje, piec gazowy, nawet malowanie, biały montaż, drzwi wewnętrzne itd

Jak to oceniacie? a może macie jakieś namiary (najlepiej adresy mailowe coby wysłać jakieś szkice) na zaufane firmy budowlane, które mógłbym sam zagaić o wyceny.

Przyznam szczerze że interesuje mnie generalne wykonawstwo, ale z wyceny lub namiarów na wykonawców stanu surowego zamkniętego też będę zadowolony :)

no to mnie pocieszyłeś:)

Dom rzeczywiście podobny, dodałem dziennik do ulubionych. Rozumiem, że chcesz się zamknąć w 340 tys. razem z podpiwniczeniem i reku, bez wykończenia wewnętrznego (podłogi, drzwi itp)? I na materiałach widzę nie oszczędzasz. Taka kalkulacja by mi się podobała :)

Jeśli to nie tajemnica, to super by było jakbyś udostępnił gdzieś taki kosztorys w excelu.

A i jeszcze pytanie a propos tarasu. "Ludzie mówią", że to głupie rozwiązaniem bo trudno dobrze zaizolować i taniej wyjdzie tak naprawdę pierdyknąć tam daszek i dodatkowe pomieszczenie (czego ja nie chcę). Orientowałeś się jak to jest w rzeczywistości?

PS. Mocno zastanawiam się nad poszerzeniem garażu. I