jarett 29.10.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Hej, Chodzi o taki domek: http://z500.pl/projekt/z127.html W skrócie: piętro z poddaszem użytkowym, 130m2 użytkowa, dach dwuspadowy z taką...nibylukarną, garaż z tarasem na dachu. Projektanci wyceniają to na 340 tys. za całość. Porotherm+10styropian, blachodachówka (chociaż ja położę dachówkę), pełne instalacje, piec gazowy, nawet malowanie, biały montaż, drzwi wewnętrzne itd Jak to oceniacie? a może macie jakieś namiary (najlepiej adresy mailowe coby wysłać jakieś szkice) na zaufane firmy budowlane, które mógłbym sam zagaić o wyceny. Przyznam szczerze że interesuje mnie generalne wykonawstwo, ale z wyceny lub namiarów na wykonawców stanu surowego zamkniętego też będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 no to mnie pocieszyłeś Dom rzeczywiście podobny, dodałem dziennik do ulubionych. Rozumiem, że chcesz się zamknąć w 340 tys. razem z podpiwniczeniem i reku, bez wykończenia wewnętrznego (podłogi, drzwi itp)? I na materiałach widzę nie oszczędzasz. Taka kalkulacja by mi się podobała Jeśli to nie tajemnica, to super by było jakbyś udostępnił gdzieś taki kosztorys w excelu. A i jeszcze pytanie a propos tarasu. "Ludzie mówią", że to głupie rozwiązaniem bo trudno dobrze zaizolować i taniej wyjdzie tak naprawdę pierdyknąć tam daszek i dodatkowe pomieszczenie (czego ja nie chcę). Orientowałeś się jak to jest w rzeczywistości? PS. Mocno zastanawiam się nad poszerzeniem garażu. I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts