Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres lappato / lapatto

mamadominiki

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

ja mam obecnie taki gres w kuchni i to jest porazka na maksa, w te rowki wchodzi brud,ciężko sie to szoruje..generalnie myje na kolanach 30 metrow podlogi szorując ja mi.in szczotka do zebow min 2 razy w tygodniu( oczywiscie nie licze codziennego wycierania mopem).

Będe zrywac ta podloge i poloze cos gladkiego bez tych rowkow.

Moj gres jest wloskiej firmy.

ja mam obecnie taki gres w kuchni i to jest porazka na maksa, w te rowki wchodzi brud,ciężko sie to szoruje..generalnie myje na kolanach 30 metrow podlogi szorując ja mi.in szczotka do zebow min 2 razy w tygodniu( oczywiscie nie licze codziennego wycierania mopem).

Będe zrywac ta podloge i poloze cos gladkiego bez tych rowkow.

Moj gres jest wloskiej firmy.

Poważnie? , nie strasz :( .

Ja kupiłam lapatto , bo ponoć łatwo to właśnie w czystości utrzymać .

Dobrze , ze moje szare , moze nie bedzie tak tego widać .

Troszkę mnie przyłamałaś:(

• 5 months później...

Przyłączam się do pytania o powierzchnie lappato . Jak sie tego rodzaju płytki sprawują np. w korytarzu gdzie jest najwięcej piachu , jak z utrzymaniem czystości ?

Sprzedawcy w kilku salonach chwalili no , ale taka rola sprzedającego : ) Opinie użytkowników zawsze będa bardziej wiarygodne :) .

Ja położyłam w przedpokoju rako essencia. Kafelkarz nie narzekał, przynajmniej nie mi ;). Jeżeli chodzi zaś o użytkowanie to trudno powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkam póki co myłam je kilka razy i problemów nie zauważyłam;)

Dziękuję za odpowiedź. W jakim kolorze jest Twoja essencia, w beżach czy szarościach? Ładnie się prezentuje w przedpokoju? My właśnie do przedpokoju planujemy jasny beż, on jest taki chłodny, mam nadzieję ;) a do łazienki grafit i szarość.

u mnie powierzchnia malutka, bo to taki mikro przedpokój przy wejściu, a właściwie to wydzielona strefa do zdejmowania mokrych butów- bałam się dać tam drewno. Myślę, że własnie ta przecierka, która jakoś mi sie tak z chmurką kojarzy :) dobrze się tam sprawdzi ze wzgledu na widoczność/niewidoczność piachu wnoszonego. Fuga grafitowa z dan brevena czy jakoś tak jeszcze nie położona, bo ciągle jeszcze jakieś pylące prace prowadzone;(. Niestety nie widziałam na żywo tych drugich płytek, o których piszesz, więc nie podpowiem.

Fuga 1,5 mm, kafelkarz przy rozmiarze 30x60 wolał dać te 1,5 mm niz 1 mm

• 3 months później...
po roku mogę przyznac rację: gres lappato jest super

mam w nim pewnie ze 100 metrow i naprawde swietnie się sprząta. najlepszy jest ten w kolorze szarym na podlodze, to juz sie sprzata genialnie :lol:

nie impregnowalam go niczym, bo potrzeby takiej nie ma

Marta, masz może też wersję lapatto w jasnych kolorach?