andrzejj_ 03.01.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Chciałem sie podzielić 4letnim doswiadczeniem palenia w kominku panorama jotul.--koniecznie trzeba palic drewnem twardym ktore kupilismy rok wczesniej!!!!! wazne--palimy w kominku non stop od wrzesnia do kwietnia--robimy doswiadczenie i.... wyłączamy kocioł CO--koszty ogrzewania sa wtedy b.niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 03.01.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 andrzejj, spadasz mi z nieba z tą wiadomością!!!! Wczoraj kupiłam JOTULA panoramę! Miłego c i e p e ł k a !! FANI JOTULA ODEZWIJCIE SIĘ!!! pozdr. ara [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Aro a ile Cię kosztował ten Jotulek ijaka ma moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 03.01.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 GOŚCIU nieznany z imienia, służę informacją : 15 kW, cena sztywna : ufff 5700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 03.01.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Tylko j e d n a osoba lubi swojego YOTULA ??? Trochę nie chce mi się wierzyć.... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 03.01.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Przepraszam, że pytam -ten Jotul to koszt całego kominka z obudowaniem czy samego wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 04.01.2004 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 ara.... dobry zakup.bedziesz zadowolony,a .Przy pierwszym paleniu nie zrób tego błłędu co ja.Szyba zaczęła mi sie odymiac i wpadłem w panikę.Ty nie wpadaj tylko pal .Po kilku godzinach szyba sama sie ,,wypali,,i bedzie jak łza.Oczywiscie raz na miesiąc mozna umyc szybę ale musi byc ona CAŁKOWICIE ZIMNA.tak sie zastanawiam moze by zorganizowac sie w grupę i kupowac drewno z lasu w duzych ilosciach.Ma ktos dojscia??pozdrawiam andrzejj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 04.01.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Przepraszam, że pytam -ten Jotul to koszt całego kominka z obudowaniem czy samego wkładu Niestety, ... samego wkładu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 04.01.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 ara.... dobry zakup.bedziesz zadowolony,a .Przy pierwszym paleniu nie zrób tego błłędu co ja.Szyba zaczęła mi sie odymiac i wpadłem w panikę.Ty nie wpadaj tylko pal .Po kilku godzinach szyba sama sie ,,wypali,,i bedzie jak łza.umyc szybę ale musi byc ona CAOczywiscie raz na miesiąc mozna CAŁKOWICIE ZIMNA. tak sie zastanawiam moze by zorganizowac sie w grupę i kupowac drewno z lasu w duzych ilosciach.Ma ktos dojscia??pozdrawiam andrzejj andrzejj, czy masz sprawdzony środek do czyszczenia szyby, bo skoro już tyle zainwestowaliśmy.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.01.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Często czytam sobie posty "kominkowców" i jednego nie rozumiem:Skąd wy bierzecie tyle czasu na palenie w kominku?Owszem,u mnie też będzie obowiązkowo kominek(nawet dwa) ale mają za zadanie "ocieplać" atmosferę w domu ,ogień jest piękny i uspokaja.Traktuję kominki rekreacyjnie.Pracuję od 8-20 .Kiedy do diabła ja mam palić w kominku,tak by traktować to jako główne źródło ciepła w domu?Zazdroszczę wam wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 04.01.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Często czytam sobie posty "kominkowców" i jednego nie rozumiem:Skąd wy bierzecie tyle czasu na palenie w kominku?Owszem,u mnie też będzie obowiązkowo kominek(nawet dwa) ale mają za zadanie "ocieplać" atmosferę w domu ,ogień jest piękny i uspokaja.Traktuję kominki rekreacyjnie.Pracuję od 8-20 .Kiedy do diabła ja mam palić w kominku,tak by traktować to jako główne źródło ciepła w domu?Zazdroszczę wam wolnego czasu. Hmm... ponoć nikt się nie męczy bardziej niż zazdrośnik, więc pragnę CI donieść, że w pracy zasuwamy tak samo jak TY... Tyle tylko, że ten ogieniek ma możliwość w domu podsycać kto inny... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 04.01.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 a często trzeba go podsycać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 04.01.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 a często trzeba go podsycać? YOTULA nabyłam dopiero co. Jeszcze nie zdążyłam go rozpracować. Jak tylko nabiorę doświadczenia, zgłoszę się z odpowiedzią. hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picador 04.01.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Często czytam sobie posty "kominkowców" i jednego nie rozumiem:Skąd wy bierzecie tyle czasu na palenie w kominku?Owszem,u mnie też będzie obowiązkowo kominek(nawet dwa) ale mają za zadanie "ocieplać" atmosferę w domu ,ogień jest piękny i uspokaja.Traktuję kominki rekreacyjnie.Pracuję od 8-20 .Kiedy do diabła ja mam palić w kominku,tak by traktować to jako główne źródło ciepła w domu?Zazdroszczę wam wolnego czasu. Witam na grupie ja również tego czasu mam mało , ale również planuję zrobić kominek nie tylko dla atmosfery , planuję czasem palić w kominku po pracy czyli ok 20-tej , dobry wkład myśle że wypali się po północy a gdy temp spadnie włączy się olejowy i ma utrzymywac temp w ciągu dnia , nie wiem jak to się sprawdzi , zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość spox... 04.01.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 do panoramy dokladam raz na 5godzin....Zawsze mozna dojechac z pracy i dorzucic drewna...a przy okazji wypic kawke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ludwiku.....do szyby:)) 04.01.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 szybe myjcie zwyklym ludwikiem.MUSI BYC OCZ,ZIMNA!!!Po paleniu w kominku przez m-c nawet samą woda schodzi sadza:)spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzejj 04.01.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Często czytam sobie posty "kominkowców" i jednego nie rozumiem:Skąd wy bierzecie tyle czasu na palenie w kominku?Owszem,u mnie też będzie obowiązkowo kominek(nawet dwa) ale mają za zadanie "ocieplać" atmosferę w domu ,ogień jest piękny i uspokaja.Traktuję kominki rekreacyjnie.Pracuję od 8-20 .Kiedy do diabła ja mam palić w kominku,tak by traktować to jako główne źródło ciepła w domu?Zazdroszczę wam wolnego czasu. qrde,a w ogole praca nie zając no nie i w ogole:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbil 04.01.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Ja podkladam co 8-10 godzin (dom jeszcze niezamieszkany) przy minimalnym dostepie powietrza spafakt ,ze sprawnosc grzania jest wtedy mniejsza ,proponuje dac dodatkowy szyber na rurze dymowej a takze "szyber" na dolocie powietrza , jezeli jest malo powietrza ze szczap tworzy sie zalazki wegla drzewnego i zar wtedy jest kilkanascie godzin. Pociecie drewna pila elektryczna na caly tydzien zajmuje mi godzine, dwie Pozdrowienia Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.01.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Jak mawiał "kominkowiec" u mojego kumpla": ... Panie JOTUL to nie kominek to Bestia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.01.2004 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 od 22 grudnia 2003 też "jotulowiec", jeszcze bez rozprowadzeniai obudowy, ale Harmony już grzeje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts